Najlepiej zabezpieczone modele przed włamaniem i kradzieżą

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez andrzej 08 » 4 wrz 2008, 18:19

pawel-kowalski napisał(a):To ja napiszę coś w drugą stronę – czy korzystacie z funkcji podwójnego zamknięcia? (czyli dezaktywacji klamek wewnętrznych tak aby otwarcie drzwi po wybiciu szyby nie było możliwe) Wiem, że to żadne zabezpieczenie dla profesjonalistów, ale uchroni przed amatorem. A pytam, ponieważ zanim nie przeczytałem instrukcji to nie wiedziałem o takiej funkcji, która jak się okazało jest w standardzie.

Pozdrawiam,
Paweł
jak mozna sprawdzic czy sie cos takiego posiada?

przy okazji zapytam o dobrych sprzedawaczy/zakladaczy alarmow Zabrze Katowice Gliwice
Forumowicz

Od: 30 lip 2008, 22:45
Auto: M3 BK 1.6 MZ-CD diesel

Postprzez Adaś » 4 wrz 2008, 18:25

jancio68 napisał(a):U mnie w CX-7 alarm (fabryczny) jak się załączy to go ledwo słychac.

a kto teraz reaguje na syrenę alarmową?
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Szusz » 10 wrz 2008, 09:44

andrzej 08 napisał(a):jak mozna sprawdzic czy sie cos takiego posiada?

Zamknij wszystkie szyby i drzwi. Po przekreceniu kluczyka w zamku "do tyłu", w ciągu 3 sekund przekręć jeszcze raz. Powinieneś usłyszeć dźwięk jakby "ryglowania" i kontorlka immo zapali się na ok 30 sekund.

andrzej 08 napisał(a):przy okazji zapytam o dobrych sprzedawaczy/zakladaczy alarmow Zabrze Katowice Gliwice

Dłączam się do prośby.
Pozdrawiam,
Szusz
Początkujący

Od: 21 sie 2008, 10:45
Auto: KIA Cee'd SW 1.6 benzyna

Postprzez 83KAFI83 » 11 wrz 2008, 05:19

A ja opowiem historie moja zanim skasowałem golfa 2 GTI, na którym trenowałem Kiss w Niemczech miałem radio Kenwood kasetowego na tamte lata to był szał: P jak jeździłem do PL na odwiedziny rodziny i znajomych to miałem napis nie wybijaj szyby szyba droższa od radia zadzwoń oddam ci te radio poco się męczyć i o dziwo nigdy nie miałem wybitej szyby
nastał zwrotny punkt akcji
Forumowicz

Od: 16 lut 2006, 06:28
Auto: mazda 626 1,8 16v 93