Po zmianie kierownicy dźwignia kierunkowskazów szybciej odskakuje

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez cwaniaq » 8 wrz 2008, 22:58

Witam,

kto przerabiał ten temat i może mi coś doradzić. Zmieniłem kierownice na seryjną, tą którą miałem już się zniszczyła dosyć mocno, a seryjna zawsze mi się podobała. :P
No więc po odkręceniu i wymianie kierownicy kierunkowskazy trochę się pogmatwały.
Lewy kierunek mi odskakuje za szybko, nawet przy bardzo lekkim przekręceniu, da się jechać bez problemu ale dosyć mocno denerwujące to jest.
Tak samo jak nie skończę jeszcze skręcać a powoli tylko zacznę już prostować kierownice kierunek sam się wyłącza, tak nie było wcześniej.
Jest tam taki biały plastik który odpowiada za wyłączenie kierunku po wyprostowaniu kierownicy, kto widział to wie o co chodzi.
Na tym plastiku jest taki jakby haczyk (strzałka czy coś) może to trzeba jakoś ustawić w odpowiednim miejscu przy dokręcaniu kierownicy.
Ktoś mi powie jak to dokładnie ustawić aby fajnie to chodziło tak jak należy ?
I jeszcze jedno, jest tam jeszcze takie kółeczko od klaksonu przy tym plastiku, z jednej strony jest to plastik a z drugiej metal który się styka z takim pypkiem ;) :D
Co więc źle skręciłem lub ustawiłem ? Jest ktoś w stanie pomóc ?

Dziękuję z góry za odpowiedź. :P
[url=http://www.wszystkodokuchni.pl]Akcesoria meblowe – zawiasy, prowadnice, tandembox, systemy drzwi przesuwnych, BLUM PEKA SEVROLL SIBU GTV SIRO[/url]
Forumowicz

Od: 30 sie 2004, 13:47

Postprzez ivo » 9 wrz 2008, 10:15

Ty to masz dobrze ;) bo mnie w ogóle nie odbija :|
Za t mam już nawyk wahnięcia lewą ręka po wyjściu na prostą <lol>
szybciej nie taniej: 666 066 580
Forumowicz

Od: 19 maja 2005, 00:02
Auto: mx-5 2000 1,6
Premacy 2002 2,0

Postprzez cwaniaq » 10 wrz 2008, 20:11

Wow :P Jak przeczytałem twojego posta i przejechałem się znowu madzią to doceniłem to, i już nie narzekam. <lol>
Czasami wystarczy psychologiczne podejście do sprawy. :D
[url=http://www.wszystkodokuchni.pl]Akcesoria meblowe – zawiasy, prowadnice, tandembox, systemy drzwi przesuwnych, BLUM PEKA SEVROLL SIBU GTV SIRO[/url]
Forumowicz

Od: 30 sie 2004, 13:47