FOTORELACJA – Montaż Xenonów H1
lama napisał(a):Przepraszam ździebko mnie poniosło, ale jak byś jeździł przez tydzień dzień w dzień 300 km nocą to może byś mnie zrozumiał...
wiem sam niecierpie tych baranow ale za slownictwo mozesz Bana dostac
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
lama napisał(a):Było już o tym wiele razy. Spryskiwacze i samo poziomowanie jeszcze ujdą moim zdaniem tzn raczej ich brak, ale jak widzę kolesia bez soczewek z xenonami to mam ochotę go. Swoją drogą nawet zwykłe światła nie ustawione nieźle wkurza na drodze, jedzie ci taki cymbał i świeci w chmury ahh...
Jeżeli chodzi Ci o to że Xenon w zwykłej lampie oślepia nawet że jest dobrze ustawiony, to pewnie ze wzgledu takiego ze jadac po ulicach i mijając kilkanaście samochodów z zwykła żarówą Twoje oko jest przyzwyczajone do tego naterzenia światła.Wystarczy jedną osobe która wyjedzie z xenonem to masz wrażenie oślepienia.(jakby tak wszyscy na xenonie jeździli oczy przyzwyczaiły sie do tego światła i by nikogo nie raziło).
Taką opinie wyczytałem na poprzednim forum na jakim urzędowałem.
Pozdrawiam
- Od: 31 sie 2008, 23:54
- Auto: 323 F BA Z5 95'
vit napisał(a):Wystarczy jedną osobe która wyjedzie z xenonem to masz wrażenie oślepienia.(jakby tak wszyscy na xenonie jeździli oczy przyzwyczaiły sie do tego światła i by nikogo nie raziło).
masz na mysli osobe z xenonem bez soczewki rozumiem?Do tego sie nie da przyzwyczaic dzis znowu widzialem jadac na rowerze okulara z xenonami porazka

-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Docent D napisał(a):Pitu pitu pierdu pierdu, ale dalej nic nie wyjaśniło się w sprawie homologacji
jest w tym drugim temacie gdzies w polowie byla dyskusja na temat homologacji a raczej jej braku
-
Przemek...
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
ja od 4 dni jeżdzę na xenonach 6000 K – sporo po nocy jexdziłęm w ten czas, zeby oblukac sprawę i jeszcz enikt mi nie mrugał, ze wala po galach czy co( miski stały też 2 razy jak przejeżdżałem i nie zatrzymali mnie, takze jak naraize wszystko oki). Pewnei gdyby dać temperature 10000 czy 12000K( i zwykłe lampy na golfa III- gdzie takie zestawy golfowiczę coraz częsciej wybierają, to pewnie jak jeszcze źle ustawione to daje to po gałach, bo sam widizałem. A w 323F ba xenonik 6000K bardzo łądnie wyglada- bo jest m.inn soczewka, bez soczewki to xenon nawet w nowszych Mercach i BMW wyglada wieśniacko
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
mariusz_sti napisał(a):ja od 4 dni jeżdzę na xenonach 6000 K – sporo po nocy jexdziłęm w ten czas, zeby oblukac sprawę i jeszcz enikt mi nie mrugał, ze wala po galach czy co( miski stały też 2 razy jak przejeżdżałem i nie zatrzymali mnie, takze jak naraize wszystko oki). Pewnei gdyby dać temperature 10000 czy 12000K( i zwykłe lampy na golfa III- gdzie takie zestawy golfowiczę coraz częsciej wybierają, to pewnie jak jeszcze źle ustawione to daje to po gałach, bo sam widizałem. A w 323F ba xenonik 6000K bardzo łądnie wyglada- bo jest m.inn soczewka, bez soczewki to xenon nawet w nowszych Mercach i BMW wyglada wieśniacko
Ja już tydzień czasu śmigam na Xenach 6000k i też nikt mi nie mrugał, a co do golffiarzy to oni już tak mają

- Od: 31 sie 2008, 23:54
- Auto: 323 F BA Z5 95'
Ja już długo śmigam i nie zdażyło mi się żeby ktoś mrugał. Miałem również kontrole policji kilka razy,, patrzyli na lampy i nic. Raz w nocy trafiłem na jednego co sie strasznie ludzi czepia, sprawdzał mi latarką bierznik, patrzył na lampy i nic nie powiedział. Teraz pozostaje kwestia przeglądu, ale jak nie będą chcieli podbić to 5 minut i żarówki założone i musi podbić wtedy.
Co do Xenonów w zwykłych lampach, jeśli chodzi o kwestie walenia po oczach, to już zależy od auta. Znajomy w mercu założył Xenony i one nie dają po oczach, w golfach inaczej jest skonstruowane szkło, a dokładniej te wygłębienia na kloszu i one część światła przepuszczają do góry, dlatego Xenony dają taki efekt.
Inna sprawa, że rónież nie wszystkie soczewki będą nadawały się do Xenonów, znajomy kupił ringi do seata, założył Xenony w soczewke i waliło we wszystkie strony, ta soczewka zachowywała się jak latarka.
A najgorszy efekt wychodzi przy założeniu BiXenonów, wtedy jak w jednym kloszu są mijania i drogowe.
Co do Xenonów w zwykłych lampach, jeśli chodzi o kwestie walenia po oczach, to już zależy od auta. Znajomy w mercu założył Xenony i one nie dają po oczach, w golfach inaczej jest skonstruowane szkło, a dokładniej te wygłębienia na kloszu i one część światła przepuszczają do góry, dlatego Xenony dają taki efekt.
Inna sprawa, że rónież nie wszystkie soczewki będą nadawały się do Xenonów, znajomy kupił ringi do seata, założył Xenony w soczewke i waliło we wszystkie strony, ta soczewka zachowywała się jak latarka.
A najgorszy efekt wychodzi przy założeniu BiXenonów, wtedy jak w jednym kloszu są mijania i drogowe.

- Od: 9 gru 2006, 15:37
- Auto: Xedos6, 2.0 V6, 1999 :)
własnie kuzyn w ibizie 99r przed liftem próbował bixenon i zrezygnował, bo nawet bez wyjeżdzania na drogę czuł ze będą walic po gąłach i do tego nieciekawie wygladało, teraz czeka na soczewkowe odpowiedniki lamp
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Jeszcze nie robiłem przeglądu
Ale jak będę jechał to pojadę na Xenonach, jak nie będzie chciał podbić, to powiem mu że wróce tu za 5 minut i będę miał żarówki, a jak wyjade od niego to zaraz założe Xenony, więc po co się bawić. A jak nie będzie chciał podbić to pojade na inną stacje
Ale jak będę jechał to pojadę na Xenonach, jak nie będzie chciał podbić, to powiem mu że wróce tu za 5 minut i będę miał żarówki, a jak wyjade od niego to zaraz założe Xenony, więc po co się bawić. A jak nie będzie chciał podbić to pojade na inną stacje

takze nie robiłem przeglau, ale zrobie dokaldnie tak samo, chociaz ostatnio znalazłem stacje w poblizu gdzie lamp mi wogóle nie sprawdzali- wszystko oprócz świateł mi sprawdzili.
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
A ja mam pytanie xenon markowy czy chiński??Przetwornice slim czy standard??
- Od: 12 mar 2007, 23:40
- Auto: Mazda 323F BA-BP
1840cm3,114 KM
Pytanie: jakiej firmy xenonki? Bo na allegro tego ogrom i ceny sa bardzo rozne...
- Od: 8 paź 2007, 18:57
- Auto: Mazda 323F BA 16V 1996r
Ja kupiłem firmy KINGWOOD 6000K.Ale to i tak produkowane w chinach jak wszystke zestawy na allegro.Jak chcesz zestaw markowy well-done albo phillips to bulisz 500zł,600 lub 700zł.A każdy mówi że różnicy nie ma w oświetleniu czy też utraty jakości więc po co przepłacać.Nie ma co wydawać na markę kasy.Kupić zestaw elegancko zamontować ustawić światła i można śmigać...
- Od: 12 mar 2007, 23:40
- Auto: Mazda 323F BA-BP
1840cm3,114 KM
Murray napisał(a):Kupić zestaw elegancko zamontować ustawić światła i można śmigać...
Dla policji nie ma znaczenia jak masz ustwione
Jak gadałem z typem na diagnostyce to powiedział że kilka dni temu mieli szkolenie i zaczynają ostro brać się właśnie za xenony i [jakie?] kierunki w amerykańcach, więc policja będzie się teraz czepiać. Ja dostałem wykład, że reflektor musi być dostosowany pod xenon, na którym będzie symbol, że są dostosowane pod Xenony, musi być też wyposażony w samopoziomowanie i spryskiwacz. Więc gadanie policji ściemy już nic nie da. A jeszcze jedno czego się czepił to to że mijania mają inną barwe niż światła drogowe. Oczywiście zostalem zatrzymany tylko z powodu świateł, nie z jakiegoś innego powodu czy do kontroli i doczepił się świateł.
Tylko co w przypadku aut z fabrycznymi Xenonami które nie mają spryskiwaczy i samopoziomowania, no i jeszcze w drogowych są zwykłe żarówki halogenowe. Pewnie będą na nich machać ręką.