Propunuje sparawdzić sondę LAMBDA, wyczyścić przepływomierz jeżeli masz takowy:) jezeli masz katalizator to zobacz w jakim jest stanie czy np kawałki nie zatykają strumienicy przyczyn morze byc wiele długo by o tym pisac owocnych Łowów:) usterki aaa może spróbujesz podpiąc sie pod złącze diagnostyczne i odczytac kody błędów może tam coś znajdziesz
Nom dosyc dużo, moja 1.4 pali 7l/100km, a jeżdze głównie na trasie 20km i troche po miescie wiec to tez ma pewnie swo wpływ na to, licze ze na wiosne spadnie do 6
no moja Koleżanka- Małżonka jest właśnie po przejechaniu pierwszego baku naszą Madzią – no i pękło 10 l/100. Zgroza – mam nadzieje że to dlatego że 100% po mieście. Na wiosne bedzie lepiej, a jak nie to bedzie zagazowana.
Wszyscy to bagatelizuja ale jak auto zaczyna nistąd ni z owad wiecej palic ta należy sprawdzic najpierw trzy prozaiczne elementy
1`kable
2`swiece
3`filtr powietrza
Mazda 121 12 latek.kupilem autko 2 miechy temu. Pali super -10 i na dotyk jak jest ciepla na dotyk i to bez naciskania pedału gazu. ale pali mi skubana 9,5 po miescie fakt ze na malych przebiegach po 7 /10 kilometrow, ma przyspieszenie nie dlawi sie jak odpale ja na ssaniu po chwili wyciskam ssanie i nie gasnie .Wymienilem filtr paliwa i swiece i nic .czy to normalne i czy regulacja gaznika cos da.Prosze o rady . i o informacje jesli ktos posiada ile mazda 121 srednio pali
nie ma automatycznego ssania ale dzis bylem na diagnistyce mialem za bogata mieszanke . po regulacji zatankowalem do pelna i obadamy jak teraz ale czy ktos ma wmiare realne dane o tym ile pali to autko
EDIT: nio wczoraj wyregulowali gaznik a dzis juz tak latwo nie zapalila moja mazdeczka hm...