Demontaż tapicerki drzwiowej
Strona 1 z 1
Mam do sprawdzenia podnoszenie szyby w drzwiach od kierowcy(szyba została w pozycji górnej,no i się nie chce opuścić),ale przeglądając servisówkę nie znalazłem sposobu demontażu tapicerki.Może ktoś z doświadczeniem w tym temacie pomoże,bo uszkodzić zaczepy łatwo..niestety
- Od: 5 gru 2007, 14:29
- Auto: Mazda 6 2.0 TS -2003
Sa dwie sruby do odkrecenia, jedna w uchwycie, ktorym zamykasz drzwi a druga w klamce pod zaslepka....reszta na zatrzaski. Sam rozbieralem tapicerke dwa dni temu bo glosnik przestal mi grac i udalo mi sie niczego nie polamac 
- Od: 17 sie 2008, 20:02
- Auto: mazda 6 2.0 CiTD 136bhp '03

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
instrukcja ze zdjęciami i opisem znajduje się w dziale diesel – proszę sobie znaleźć fotorelacje o wygłuszaniu M6 – jest tam też kilka zdjęć demontażu drzwi przednich.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Wielkie dzięki za pomoc,usterka usunięta,obluzowała się część przenosząca napęd z silniczka na szybę.Temat do zamknięcia.xANDy napisał(a):instrukcja ze zdjęciami i opisem znajduje się w dziale diesel – proszę sobie znaleźć fotorelacje o wygłuszaniu M6 – jest tam też kilka zdjęć demontażu drzwi przednich.
- Od: 5 gru 2007, 14:29
- Auto: Mazda 6 2.0 TS -2003
Mam prośbę – centralny zamek nie działa w lewych tylnych drzwiach , w pozostałych działa ( Mazda 6 kombi GG/GY) . Na forum znalazłem tylko demontaż boczka drzwi ale przednich, a ja potrzebuję jakieś porady jak zdemontować boczek tylnych drzwi . Może ktoś mi coś doradzi czy dużo jest z tym problemów.
YATES napisał(a):Może ktoś mi coś doradzi czy dużo jest z tym problemów.
sytuacja jest praktycznie identyczna jak przy przednich...nawet łatwiej bo 1 śrubka mniej do odkręcenie boczku
Strona 1 z 1