Łożysko koła przedniego
1, 2
Witam wszystkich moze ktos wie ile moze kosztowac takie łożysko i jaki jest numer na nim,bo jest duza rozbierznosc w cenach wolałbym w miare tanie,Pozdrawiam
EDIT BY MOD: Poprawiłem Temat/Opis...następnym razem stosuj się do wzorów zawartych w Regulaminie.
EDIT BY MOD: Poprawiłem Temat/Opis...następnym razem stosuj się do wzorów zawartych w Regulaminie.
Mazda Millenia 2,5 USA
- Od: 26 sie 2008, 07:13
tanie łożysko długo nie pożyje. Szukaj japońskich marek.
3.0 V6 24V DOHC JE-ZE <– co za dźwięk
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board
Nie oddawaj autka do mechanika bo zrobisz mu krzywdę. Madzia lubi jak sam łapki wkładam.
NGK ZE, Iridium on board
- Od: 13 gru 2004, 14:14
- Auto: Nissan Pathfinder R51 LE AT
golden napisał(a):trochke mnie kosztowalo ale dla swojej madzi zrobie wszystko
Naprawde wszystko?
a moze chcesz jakies fajne czesci?
golden napisał(a):zyczcie mi powodzenia
Powodzenia. Wrzuc zdjecia do dzialu Nasze Mazdy.
Pozdrawiam,
voytecku.
golden napisał(a):trochke mnie kosztowalo
Ile dałeś za łożysko i jakiej firmy?
w tej samej cenie moglbys miec SKF, a taniej Kanaco, moim zdaniem lepsze firmy od Optimala. oby jak najdluzej pojezdzilo
pozdrawiam
pozdrawiam
- Od: 9 lis 2003, 00:21
- Auto: Było BG B3, była BA Z5, jest NA B6 :)
Ja tez sie przymierzam do wymiany lozyska lewgo z tylu, dziwne to, bo wymienialem w 626 GF jak i 323p i teraz X9 i znowu bede wymienial po tej samej stronie... na stronie IC tylne lozysko/piasta jest taka sama jak do GF/GW zreszta i na przod widnieje to samo lozysko... jakis blad czy tak jest ze pasuja do X9 
Janusz626 napisał(a):na stronie IC tylne lozysko/piasta jest taka sama jak do GF/GW zreszta i na przod widnieje to samo lozysko... jakis blad czy tak jest ze pasuja do X9 pytajnik
To pewnie tylko zdjęcie poglądowe. W Xedzie z tyłu jest nie wymienialne łożysko. Trzeba całość kupić z piastą :/ na przodzie samo łożysko
Tylna piasta jest identyczna jak w Milleni, Xedos 9, 626, MX-6 i Ford Probe.
Koszt zakupu kompletnej piasty w stanach 70$
Łożysko OEM Mazda 30$
Łożysko OEM Mazda 30$
Wodzu napisał(a):To pewnie tylko zdjęcie poglądowe. W Xedzie z tyłu jest nie wymienialne łożysko. Trzeba całość kupić z piastą :/ na przodzie samo łożysko
mckoper napisał(a):Tylna piasta jest identyczna jak w Milleni, Xedos 9, 626, MX-6 i Ford Probe.
Łożysko OEM Mazda 30$
...i w GE i w BJ...wiem ze tylne lozysko jest to calosc z piasta, wymienialem w swojej GF, tylko po co mckoper zamawiac z USA jak w IC firmy KANACO z ABS mozna kupic za prawie 300zl tyl (a w mojej GF przezylo prawie 100kkm i pewnie zyje dalej) a do przodu raczej tez to samo jak w GF i innych i mozna poszalec z NTN-u (w GF NTN to chyba jest pierwszego montazu) okolo 150zl za szt i jest w komplecie oring zawleczka nakretka lub lepiej z SKF-u ponad 200zl
Ja sie bede szykowac na lewy tyl z wymiana i tez kupie KANACO tylko nie wiem jak zdjac tarczo-beben
Janusz626 napisał(a): tylko po co mckoper zamawiac z USA
po to żeby mieć Ori
mckoper napisał(a):po to żeby mieć Ori
jesli dobrze pamietam to ORI czy tez pierwszego montazu ktore jest wsadzone to nic innego jak NTN ktory mozna kupic w sieci IC
Wodzu napisał(a):To proste. Odkrecasz zacisk sciagasz klocki odkrecasz jarzmo walisz gumowym młotkiem w tarcze i całość schodzi
no wlasnie nie chce, zasiedziala sie i nie mysli nawet drgnac
Janusz626 napisał(a):myslalem ze jest jakis ukryty sposob np. sciagniecie/poluzowanie szczek w srodku tym kolkiem zebatym wewnatr ale tez nic nie idzie
to kółko napewno jest nieruchome
- Od: 17 cze 2009, 01:34
- Auto: TA KJ 95' z seksownym paskiem :)
1, 2