Naprawa odbłysnika reflektora

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Vein » 28 sie 2008, 12:39

Mój problem jest bardzo problematyczny z punktu widzenia problematyki problemów <glupek2> Otóż zastanawiam się jak naprawić odbłyśnik w reflektorze, a właściwie w lampie, która była w zderzaku. Poprzedni właściciel zastosował folie aluminiową, która średnio się spisywała. Dodatkowo żeby ją przykleić wysmarował wszystko klejem, który odszedł razem z folią i pozostałościami lustra, więc praktycznie trzeba od nowa tworzyć warstwę odbijającą światło. Co do tego celu najlepiej użyć? Jakiś spray, folię imitującą chrom, czy jeszcze coś innego? I jakim klejem najlepiej przykleić szkło bo było przyklejone sylikonem <killer>
Forumowicz

Od: 3 mar 2007, 12:21
Auto: Toyota Corolla E12

Postprzez Czacha » 28 sie 2008, 12:54

Są firmy, które robią takie rzeczy, czyli usuwają stałą powłokę odblaskową i nakładają nową. Domowym sposobem na pewno tego nie zrobisz tak, aby chociaż w znikomym stopniu przypominało stan fabryczny. Chyba, że masz na myśli światło pozycyjne lub migacz, ale nawet tutaj bym się w to nie bawił. Wpisz w googlach "regeneracja reflektorów" i dowiesz się więcej.
Wyłącz światła – włącz myślenie
Nareszcie zamontowane dzienne <jupi> ....... Moja Madzia :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 15 kwi 2007, 23:30
Auto: 323C (BA) 1.5i 16V '97

Postprzez kwak » 28 sie 2008, 21:28

Czacha napisał(a):Domowym sposobem na pewno tego nie zrobisz tak, aby chociaż w znikomym stopniu przypominało stan fabryczny

hmmm. ciekawe. ja pomalowałem "sprejrm" takim chromo-podobnym odbłyśnik reflektora i sprawdza się całkiem nieźle.
Forumowicz

Od: 11 kwi 2007, 13:58

Postprzez Czacha » 28 sie 2008, 22:48

No to życzę powodzenia podczas nocnych podróży a przede wszystkim współczuję wymijanym kierowcom :|
Taka farba na pewno ma o wiele większy współczynnik rozpraszania światła.
Wyłącz światła – włącz myślenie
Nareszcie zamontowane dzienne <jupi> ....... Moja Madzia :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Forumowicz

Od: 15 kwi 2007, 23:30
Auto: 323C (BA) 1.5i 16V '97

Postprzez Vein » 28 sie 2008, 23:18

W moim wypadku to chodzi o dodatkowy reflektor który jest rzadko używany. Ale chyba padnie na regenerację w jakiejś firmie.
Forumowicz

Od: 3 mar 2007, 12:21
Auto: Toyota Corolla E12