Co myślicie o nowym Subaru Foresterze?
Pytam świadomie na tym forum, a nie na forum subaru, bo raz, że mam zaufanie do piszących tu osób, a dwa, że na pewno nie usłyszę samych zachwytów. W najbliższym czasie chce kupić do firmy niedużego suva do 100.000,– w miarę dzielnego na nieutwardzone drogi i biorę pod uwagę Suzuki Grand Vitara i nowego Subaru Forestera 2.0. Głównie interesuje mnie niezawodność tych dwóch marek i modeli. Czy ktoś miał okazje dłużej pojeździć jednym lub drugim?
- Od: 1 mar 2008, 19:19
- Auto: 6 Sport 2.0 MZR-CD 140 KM 2008
miałem gdzieś artykuł z dodatku moto z wyborczej, ponoć nowy forester jest gorszy od starego
ale ile i co mu dolega to Ci nie powiem, nie pamiętam już tego
ale ile i co mu dolega to Ci nie powiem, nie pamiętam już tego
Szukałem testu Forestera w "Wysokich obrotach", bo na pewno był całkiem rzeczowy i obszerny, ale nie mogę się dokopać. Myślę, że te auta reprezentują podobny poziom materiałów, Subaru może odznaczać się precyzją wykonania i silnikiem, ale będzie też więcej palić – na pewno brii pomoże, jako użytkownik Forestera i Legacy
Wbrew pozorom Vitara też ma solidne nadwozie i napęd lepszy od niejednego SUV-a. A poza tym... Podoba mi się Tiguan z 2-litrowym common-railem 
Globy napisał(a):Podoba mi się Tiguan

a widziałem wczoraj nowego Passata CC, na żywo nie jest taki ładny jak na zdjęciach
Adaś napisał(a):wczoraj nowego Passata CC, na żywo nie jest taki ładny
ja widziałem dziś i stwierdziłem że jest paskudny – całkowicie brak mu proporcji i linii – patrząc na Mercedesa CLS jako prekursora klasy sedan-coupe to passat jest fatalny
marek napisał(a):całkowicie brak mu proporcji i linii
si si
...tak CC to też fajne auto, tylko niekoniecznie na szutrowe trasy
Tiguana nie biorę pod uwagę, bo to VW a ostatnio zbyt wiele złego o nich słyszałem. Sąsiad po 2 latach pozbył się golfa V w dieslu, bo zdążył wymienić wszystko co się w nim dało. Kupił hondę i nie narzeka. Czy jakość Subaru można porównać do jakości wykonania Mazd? Czy Grand Vitara jest robiona w Japoni? Ktoś wie?
- Od: 1 mar 2008, 19:19
- Auto: 6 Sport 2.0 MZR-CD 140 KM 2008
Proszę o przeniesienie tematu na Ogólny, dzięki.
marzyciel – Patrząc na jakość wykonania i użyte materiały to obecny model Forstera w porównaniu do starego jest po prostu tandetny. Z zewnątrz podobać się może bardziej, ale niestety w dużej mierze jest już to Opel. Miałem okazję pojeździć nim jak byłem z Foresterem Ojca mojej Panny w serwisie i powiedzieć mogę, że pod względem właściwości jezdnych nic się nie zmieniło. Ogólnie wg. mnie nie warto go kupować – lepiej poszukać starszej wersji jeśli wygląd starszej Ci pasuje.
Zastanów się jeszcze nad Kaszcośtam Nissana – trochę mniejszy ale naprawdę wart uwagi
Zastanów się jeszcze nad Kaszcośtam Nissana – trochę mniejszy ale naprawdę wart uwagi
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Ja jak kupowałem Mazdę to długo testowałem wiele autek .
Była też tam grand vitara i musze powiedzieć ze autko po jezdzie testowej definitywnie odpdło .
Dlaczego ? po pierwsze silniki disla z renaulta i 5 biegów to porażka ,
po drugie żona wali głowa w dach na muldach ,ogólnie głośno i ciasno
Nowy SUBARU FORESTER fajny ale ja nie znalazłem nowego za 100 tys zł a stary to dla nas wynalazek (brzydki).
Weż slicznotkę Mazdę CX7
Była też tam grand vitara i musze powiedzieć ze autko po jezdzie testowej definitywnie odpdło .
Dlaczego ? po pierwsze silniki disla z renaulta i 5 biegów to porażka ,
po drugie żona wali głowa w dach na muldach ,ogólnie głośno i ciasno
Nowy SUBARU FORESTER fajny ale ja nie znalazłem nowego za 100 tys zł a stary to dla nas wynalazek (brzydki).
Weż slicznotkę Mazdę CX7
- Od: 27 kwi 2008, 11:18
- Auto: Mazda 6 dynamic 2.0 diesel
fin napisał(a):po pierwsze silniki disla z renaulta
I niby czemu to wada? Przecież to nie jest zacierający się silniki Mazdy wymagający wymiany oleju co 10 000km ani nie klekoczący i meganiekulturalny TDI VW...
Nowy Forester to jakas porazka, z calkiem fajnego mocno podwyzszonego kombi zrobili beznadziejnego SUV-a
Najlepszy Forester to dla mnie ten model

Najlepszy Forester to dla mnie ten model
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Te wersja wygląda lepiej niż po lifcie
Da się zauważyć, że od momenty Oplozacji, Subaru zaczęło wyścig stylistyczny po równi pochyłej nawet nie wiem z kim, bo w tym momencie prowadzą
Doskonale widać to po nowej Imprezie, chociaż nowy Forster nie jest daleko w tyle 
Da się zauważyć, że od momenty Oplozacji, Subaru zaczęło wyścig stylistyczny po równi pochyłej nawet nie wiem z kim, bo w tym momencie prowadzą