gdzie przekaznik pompy paliwa w mx3
Strona 1 z 1
witam,czy ktoś mógłby mi napisać gdzie w mojej mazdzie znajduje sie przekaznik od pompy paliwa? i drugie pytanko,czy możliwe ze przekaznik nie dziala a sama pompka tak?tzn brat twierdzi,ze pompka działa,bo gdy na wlaczonym silniku odlaczyl ja od kostki to auto zgasło czyli przestało dostawac paliwo..moj problem polega na tym,ze mazda raz pali od razu ale zaraz gasnie a innym razem trzeba dlugo krecic zeby zalapala tak jakby nie dostawala paliwa za kazdym razem.aha i jeszcze jedno czy w mx3 pompka powinna sie wlaczyc po przekreceniu na zaplon i powinno byc ja slychac,czy dopiero jak juz sie krecic rozrusznikiem zacznie?z gory dzieki wszystkim za odp 
- Od: 25 sie 2008, 20:48
- Auto: mazda mx3 1.8 V6 dohc '93rok
madziaaa napisał(a): czy w mx3 pompka powinna sie wlaczyc po przekreceniu na zaplon
Nie. Dopiero po zakręceniu się załaczy.
Zmostkuj styki GND i FP w gnieździe diagnostycznym, a usłyszysz działanie pompy paliwa. Moim zdaniem u Ciebie uszkodzony może być regulator ciśnienia paliwa.
Sprzedam sporo części do MX-6/626 GE KL 
dzieki za odp,qbass regulator moze powodowac takie objawy,ze raz zapali od razu ale zwykle i tak zaraz zgasnie,albo trzeba dlugo krecic zeby zapalila?i wtedy tez bez dodania od razu gazu sie nie obejdzie,bo tez zgasnie. A czy takie objawy to moze byc powod zepsutego przeplywomierza?bo mam zepsuty i na benzynie tylko odpalam,tylko wczesniej mimo,ze przeplywomierz byl zepsuty to takich problemow z odpaleniem nie bylo jak teraz
- Od: 25 sie 2008, 20:48
- Auto: mazda mx3 1.8 V6 dohc '93rok
Strona 1 z 1