Poradzcie......
Przednie zaciski hamulcow blokują sie tak, że pali sie az koladzina klockow
Strona 1 z 1
podczas jazdy czuc znaczne obciazenie--kolo sie grzeje--do tego stopnia ze jak mocno zachamuje to strasznie smierdzi palaca sie okladzina klocka--pomozcie co mam zrobic bo pali mi chyba z 12l benzyny przez to. Rozbieralem juz zacisk i psikalem wd40 na tlok i smarowalem go smarem miedzianym, ale pomogla na dwa dni
Poradzcie......
Poradzcie......
- Od: 19 sty 2005, 23:02
- Auto: BMW M3 Audi A6 Mazda6
Ty nie tłok smaruj tylko te swożnie, na których chodzi cylinderek, a dopiero potem zacznij czyścić tłok
a czym najlepiej to smarowac????
Psiukaczem to sobie możesz pomóc, ale smar masz właściwy
mioedziowy
może trzeba juz czas wymienić zestawy naprawcze tłoczków na nowe – 198 zł na przednie oba przednie koła jak chcesz mieć to dobrze zrobione na ORI lub jak chcesz szajs to pewnie jakis dostaniesz za 40-60 zł JC
lepiej wymien zanim pokrzywisz tarcze
lepiej wymien zanim pokrzywisz tarcze
- Od: 25 paź 2004, 19:47
- Auto: Merida Cross 5300
Ten szit jest juz od 20 zł.navroth napisał(a):jak chcesz szajs to pewnie jakis dostaniesz za 40-60 zł JC
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
powiecdzie mi co w tym zestawie naprawczym sie znajduje??
mialem ten sam problem RADA jest taka
rozebrac zaciski przesmarowac prowadniczki(nie wiem jak sie technicznie nazywaja)
sprawdzic czy gumka na tloczku jes cala, moze to wymagac powtorzenia
ale to jest sprawdzona metoda (ja smarowalem smarem grafitowym)
i na wiosne pewnie czeka mnie to samo
Pozdrowienia
rozebrac zaciski przesmarowac prowadniczki(nie wiem jak sie technicznie nazywaja)
sprawdzic czy gumka na tloczku jes cala, moze to wymagac powtorzenia
ale to jest sprawdzona metoda (ja smarowalem smarem grafitowym)
i na wiosne pewnie czeka mnie to samo
Pozdrowienia
- Od: 11 lip 2004, 11:15
- Auto: MAZDA626GE 96r1.8 & GF 00r.SRI
do augus626
tak masz racje to najlepszy sposob--wymienilem gumy na tloczkach i przesmarowalem smarem miedzianym---to najlepszy sposob....
Wisze ze masz bardzo ladne alu--mozesz mi przeslac fotke--bo szukam jakis fajnych--ale nie wiem jakie mam wziasc...
tak masz racje to najlepszy sposob--wymienilem gumy na tloczkach i przesmarowalem smarem miedzianym---to najlepszy sposob....
Wisze ze masz bardzo ladne alu--mozesz mi przeslac fotke--bo szukam jakis fajnych--ale nie wiem jakie mam wziasc...
sanders20 napisał(a):Wisze ze masz bardzo ladne alu--mozesz mi przeslac fotke--bo szukam jakis fajnych--ale nie wiem jakie mam wziasc...
Chwilowo August626 jeździ na zimówkach, więc poczekaj aż się troszkę ociepli i założy alu; wtedy podjedzisz i sobie je weźmiesz...

- Od: 10 cze 2004, 16:10
- Auto: 626 GE FS sedan
hehe
dobre
a macie jakies alu na sprzedaz?? jakies ladne 15'--potrzebuje tez ladne opony letnie 4szt 195/14/65
dobre
a macie jakies alu na sprzedaz?? jakies ladne 15'--potrzebuje tez ladne opony letnie 4szt 195/14/65
Strona 1 z 1