GILB napisał(a):problem będzie rozwiązany, a tak każdy będzie obstawał przy swoim
Też jestem za, kilka wersji europejskich i A-Spec'ów
www.mazdaspeed.pl
GILB napisał(a):problem będzie rozwiązany, a tak każdy będzie obstawał przy swoim
Dortann napisał(a):Ja nadal nie rozumiem jak można osiągnąć spalanie średnie 6.46.
Grzyby napisał(a):kto jeszcze ma je na tak niskim poziomie?
magicadm napisał(a):Za cenę obrony teorii o ekonomii diesla
zdzich44 napisał(a):Średnia dla dieselka 121KM to 6.9l/100km
zdzich44 napisał(a):średnie spalanie diesla 136KM to ok. 7.2l a benzynka 1.8 zabiera ok. 8.5l/100km.
magicadm napisał(a):Tylko, ze w mentalności "statystycznego" Polaka diesel pali poniżej "piątki"
pavlos napisał(a):magicadm napisał:
Tylko, ze w mentalności "statystycznego" Polaka diesel pali poniżej "piątki"
dokladnie tak jest jak kolega napisal
pavlos napisał(a):jak bym chcial patrzyc na spalanie to bym chodzil na piechote czy gora jezdzil Matizem 0.8 L silnik.
Grzyby napisał(a):No szkoda żeby auto o wadze ponad 1.5T i mocy 130-150KM paliło 3l.
pavlos napisał(a):zdzich44 napisał(a):średnie spalanie diesla 136KM to ok. 7.2l a benzynka 1.8 zabiera ok. 8.5l/100km.
dla mnie to zadna roznica, wlasnie lalem przedchwila benzynke po £1.10 na Esso, diesel stoi po £1.25 takze jak dla mnie to zaden biznesl
jak bym chcial patrzyc na spalanie to bym chodzil na piechote czy gora jezdzil Matizem 0.8 L silnik.![]()
Bo ma się kiedy to ustrojstwo wypalać, chyba autostrada to idealne warunki.zdzich44 napisał(a):o dziwo szóstka z DPF 143KM wypada w tych statystykach o 0.2l lepiiej niż bez DPF. Widać niemieckie autostrady jej służą usmiech
magicadm napisał(a):jego osiągi wielu dopingują do deptania i stąd różne "anomalie"
zdzich44 napisał(a):Taaa, jakbyś nie patrzył na spalanie to jeździłbyś 3.0 V6 a nie 1.8
zdzich44 napisał(a):Cóż, my raczej płacimy w PLN a nie w funtach
Grzyby napisał(a):a idiotyczne ogłoszenia typu "Super auto Mazda 6 – świetne osiągi i spalanie 4,5-5,5" tylko ludziom mieszają w głowie.
pavlos napisał(a):zdzich44 napisał(a):Cóż, my raczej płacimy w PLN a nie w funtach
tak ale spalanie dalej jest takie same.
diodaq napisał(a):1. wydaje mi sie ze silnik glosno pracuje, tzn klekocze. Znajomy ma passata tdi i jego chodzi jakby ciszej
diodaq napisał(a):2. sprzeglo ciezko sie wciska
3. biegi troszke ciezko chodza, nie ma takiego plynnego przelaczania tylko towarzyszy temu takie jakby klikniecie
diodaq napisał(a):4.zawsze wydawalo mi sie ze diesle sa bardzo elastyczne ale u mnie na 5tym biegu, ponizej 60km/h juz zaczyna szarpac i musze redukowac
diodaq napisał(a):5. dzis rano po odpaleniu slyszalem jakby jednostajne obcieranie, czestotliwosc sie zwiekszala wraz z wzrostem obrotow, powyzej 2,5tys odglos znikal. Po rozgrzaniu silnika odglos zniknal.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6