Czy mam filtr kabinowy czy nie? Od czego to zależy?
1, 2
Witam.
Czy wszystkie 323F mialy filtr kabinowy?
Wczoraj szukalem u mnie ze znajomym ktory ma 323F BA 94r bez klimy i filtr jest.
Ja mam 98r po lifcie z klima i dostep do filtra wyglada jakby byl "zaklejony" – nie ma srubek, a calosc jest zgrzana i nie ma jak sie dobrac do filtra. Chyba ze zle patrze...
M.
Czy wszystkie 323F mialy filtr kabinowy?
Wczoraj szukalem u mnie ze znajomym ktory ma 323F BA 94r bez klimy i filtr jest.
Ja mam 98r po lifcie z klima i dostep do filtra wyglada jakby byl "zaklejony" – nie ma srubek, a calosc jest zgrzana i nie ma jak sie dobrac do filtra. Chyba ze zle patrze...
M.
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
Slaw9 dobra to po pracy sprobuje go wygrzebac.
Pod maska poprzedni wlasciciel wlozyc filtr powietrza oryginalny to moze kabinowy tez mam ory
Pod maska poprzedni wlasciciel wlozyc filtr powietrza oryginalny to moze kabinowy tez mam ory
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
no właśnie tez mam ten problem mam madzie 2.0 v6 z 97 roku i niby też filtra nie ma tam gdzie powinny być srubki nie ma odkręciłem całą obudowe i jest tylko chłodniczka od klimy i nie wiem co dalej
- Od: 3 mar 2008, 12:45
- Auto: ______________
No i nie masz filtra. Proste.
nie wiem dla mnie to bez sensu żeby do jednych dawali a do innych nie zwłaszcza że ma sie klime
to poczytajcie watek ktory juz jest na ten temat, po prostu w tym modelu nie ma reguły, sa wersje z klima z filtrem i bez, oraz wersje bez klimy z filtrem i bez, niestety trzeba sie z tym pogodzic
- Od: 9 lis 2003, 00:21
- Auto: Było BG B3, była BA Z5, jest NA B6 :)
to jedno jest pewne jeśli raz jest raz nie ma to znaczy że jest nie potrzebny bo na przykład filtr powietrza jest potrzebny to jest w kazdym samochodzie a tu ten filtr dawali bo może nie mieli co robić i go z nudów wstawiali
Jesli filtr kabinowy by był, to mysle ze kazdy z nas by go wykukał prędzej czy pózniej. Tez nie mam.
- Od: 28 gru 2004, 17:17
- Auto: Kiedyś 323f BG,BA.Teraz Toyota Corolla E12
Ja coś mi net szwankuje :/
no jak ja wymieniłem w 323f BA to już nie parują
Ps. nie no poszukaj tam mi coś z netem nie chalo myślałem że dwa posty pod rząd wysłałem
Jak ci pisałem około 30 zł
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 64&start=0 tu masz link do temtu
no jak ja wymieniłem w 323f BA to już nie parują
Ps. nie no poszukaj tam mi coś z netem nie chalo myślałem że dwa posty pod rząd wysłałem
Jak ci pisałem około 30 zł
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 64&start=0 tu masz link do temtu
Ostatnio edytowano 24 mar 2009, 18:59 przez pazur_zks, łącznie edytowano 5 razy
- Od: 26 lis 2008, 18:33
- Auto: Mazda 323f BA '94 1.5 DOHC 16V
ja mam wersję bez klimy :/ Mam nadzieję, że będzie u mnie ten filtr i że wymiana usunie problem parujących szyb
Z tym, że póki co, brak czasu nie pozwala na wymianę. A działa Ci klimatyzacja ? Bo w samochodach z klimatyzacją jest funkcja, która służy właśnie temu, aby szyby nie parowały 
- Od: 12 sty 2009, 21:53
Witam kolegów.
Pytanie z cyklu tych za 100 pkt.Podczas włączenia nawiewu w aucie z wszystkich otworów wylatują mi jakieś bonusy w postaci liści,kwiatków itp. Opiszcie mi skąd to powietrze wpada do środka.Pod autem jest jakiś łapacz czy cuś????Po prostu nie wiem.
Pytanie z cyklu tych za 100 pkt.Podczas włączenia nawiewu w aucie z wszystkich otworów wylatują mi jakieś bonusy w postaci liści,kwiatków itp. Opiszcie mi skąd to powietrze wpada do środka.Pod autem jest jakiś łapacz czy cuś????Po prostu nie wiem.
– Kochanie, marzy mi się, żeby założyć na plażę coś takiego, co
sprawiłoby, że wszyscy by osłupieli.
– Łyżwy załóż.
sprawiłoby, że wszyscy by osłupieli.
– Łyżwy załóż.
powietrze łapane jest z przodu samochodu jak sie kończy przednia szyba i jest tam ten czarny plastik tam jest wlot
- Od: 15 gru 2011, 13:57
- Auto: 323f BA, 1.5l, '95r
sprawdź czy masz filtr powietrza, ja nie miałem i trochę czasu minęło zanim wszystko mi się wyczyściło, ale już mam spokój 
- Od: 24 maja 2011, 15:20
- Auto: 323F BA 1.5 Z5
Kolego a co ma filtr powietrza do gratisów z nawiewu?
Poszukaj filtra kabinowego, powinien być po stronie pasażera tam gdzie trzymasz nogi, najlepiej położyć oparcie fotela całkiem i położyć się głową w dół, wtedy jest dobry dostęp
Poszukaj filtra kabinowego, powinien być po stronie pasażera tam gdzie trzymasz nogi, najlepiej położyć oparcie fotela całkiem i położyć się głową w dół, wtedy jest dobry dostęp
1, 2