Podświetlenie zamka,stacyjki

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Italiano » 5 sie 2008, 19:15

mckoper napisał(a):Cytat:
I pytanie dodatkowe: czy w każdej X9 jest podświetlenie stacyjki? W mojej tez nie działa

tak,we wszystkich usmiech

Nie prawda...była o tym dyskusja że nie we wszystkich. Ja nie miałem. Milleńki częściej ten bajer mają.
Ralff napisał(a):nie mam komputera chociaz wyczytalem w innych postach ze xedosy 9 wszystkie mialy... ysz

A może masz Millenie...bo masz podświetlanie stacyjki i bez komputera....by się zgadzało.
Ralff napisał(a):wiec jesli nie ma jednego to moze nie ma i drugiego? podobno uruchamial to ten sam wlacznik....

Podświetlanie zamka mogło wysiąść z czasem...mi na początku też działało a potem padło.
Ostatnio edytowano 20 gru 2009, 17:48 przez Italiano, łącznie edytowano 1 raz
W oczekiwaniu na nowy podpis...
Forumowicz

Od: 27 mar 2005, 00:40
Auto: Renault scenic 1.6 B
Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez Ralff » 5 sie 2008, 19:40

Zdecydowanie mowimy o Xedosie. W dodatku anglik. Moze dlatego takie roznice. Nie trudno im bylo przeniesc Xeda z japonskiego rynku na brytyjski...
Takie pytanie: czy ta zarowka od stacyjki jest widoczna po wyciagnieciu tego schowka na drobne z regulacja wysykosci swiatel?

A co do alarmu/centralnego: moze trzeba tylko odpowiednio zamknac/otworzyc drzwi, wlaczyc/wylaczyc zaplon x razy zeby wlaczyc to potwierdzanie uzbrojenia? znalazlem taki opis na dolaczenie nowego pilota:
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?p=451150#451150
to moze inne funkcje mozna podobnie programowac?
Ralff

Postprzez mckoper » 5 sie 2008, 22:40

Italiano napisał(a):Nie prawda...była o tym dyskusja że nie we wszystkich. Ja nie miałem. Milleńki częściej ten bajer mają.

a ha no to następnym razem bede wiedział :D
Forumowicz

Od: 26 lut 2007, 23:22
Auto: CERVELO R5 Red eTape AXS

Postprzez wiesiek5 » 6 sie 2008, 07:57

Podświetlenie stacyjki mają Millenie bo nie ma w nich immobilajzera.
W xedosach w tym miejscu jest cewka na immo. i nie ma miejsca na szklane szkiełko podświetlenia.
Chociaż spotkałem xeda z 93r. który nie miał immo.
Wiesiek.
Naprawie wyremontuje każdy silnik do mazdy , KJ.KL.KF.M6.CX7
Posiadam własne części specjalizacja Mazdy.
Forumowicz

Od: 31 lip 2005, 18:04

Postprzez Italiano » 6 sie 2008, 20:01

wiesiek5 napisał(a):Podświetlenie stacyjki mają Millenie bo nie ma w nich immobilajzera.
W xedosach w tym miejscu jest cewka na immo. i nie ma miejsca na szklane szkiełko podświetlenia.

Ralff napisał(a):Zdecydowanie mowimy o Xedosie.

No to jedyne wytłumaczenie że nie masz immo i dlatego masz podświetlanie...no chyba że ktoś coś kombinował.
Forumowicz

Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez trojanrob » 12 sie 2008, 19:14

Ralff napisał(a):Hmmm... u mnie to nie dziala- wlasnie sprawdzilem.
W ogole mam jakas dziwna wersje – nie mam komputera chociaz wyczytalem w innych postach ze xedosy 9 wszystkie mialy... :|

A stacyjka jest podswietlana zaroweczka ktora pewnie moze sie spalic...? probowalem ja zlokalizowac (wyjalem ten plastik ze schowkiem na drobne i z regulacja wysykosci swiatel) ale znalazlem tylko tak jakby miejsce na zaroweczke -taki pusty cylinderek w tym bialo-przezroczystym plastiku dookola stacyjki... :|

A moze w mojej wersji nie ma podswietlenia? znalazlem w instrukcji do mojej X9 ze podswietlenie zamka w drzwiach jest opcja (o podswietleniu stacyjki w ogole nic nie ma), wiec jesli nie ma jednego to moze nie ma i drugiego? podobno uruchamial to ten sam wlacznik....

Witam
Już jestem po weselu chrześniaczki i po urlopie
Nadrabiam straty z lektury forum.

Nic z tego koledzy nie działa w żadnej , ale zrobiłem ,że u mnie działa (to niebieskie kółko pod czerwonym http://mikroplan.com.pl/robert/kokpit.JPG, a nawet sterowanie lusterkami podświetliłem.
Sorki za słabą jakość fotki
Obrazek
pozdrowienia
Robert
Forumowicz

Od: 26 mar 2005, 00:44
Auto: była Millenia S 2.3 V6 24v

Postprzez Italiano » 12 sie 2008, 19:22

trojanrob napisał(a):nawet sterowanie lusterkami podświetliłem.

Też to chciałem zrobić...bo prosto...brakuje tylko żaróweczki. Ale jakoś takiej u mnie nie mogłem znaleźć. Może słabo szukałem :]
Forumowicz

Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez trojanrob » 12 sie 2008, 19:33

Italiano napisał(a):
trojanrob napisał(a):nawet sterowanie lusterkami podświetliłem.

Też to chciałem zrobić...bo prosto...brakuje tylko żaróweczki. Ale jakoś takiej u mnie nie mogłem znaleźć. Może słabo szukałem :]

I tu sę mylisz- nie tak prosto. Tam wejdą 2 żaróweczki , ale to nie wszystko. Zaświeci ale nie podświetli – tu zaczyna sie problem
.
żaróweczka na allegro:
http://www.allegro.pl/item415746437_led_zarowka_r3_mini_w_oprawce_walcowa_oryginalna.html, ale trzeba poprosić o wymiary oprawki bo są 3 typy oprawek.
Ostatnio edytowano 12 sie 2008, 19:38 przez trojanrob, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek
pozdrowienia
Robert
Forumowicz

Postprzez Italiano » 12 sie 2008, 19:42

trojanrob napisał(a):Zaświeci ale nie podświetli

Bo? Przecież przyciski są przystosowane do podświetlania...a bynajmniej w Xedzie. I nawet prąd dochodził ...bo sprawdzałem.
Forumowicz

Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez trojanrob » 12 sie 2008, 19:45

Prąd dochodzi . Ale światło nie przechodzi przez mleczną plastikową wkładkę która jest w przełączniku.
Obrazek
pozdrowienia
Robert
Forumowicz

Postprzez Italiano » 12 sie 2008, 19:51

Może żarówki za słabe...próbowałem podświetlić tak na próbe jakąś małą żaróweczką i było widać światło. To nie wiem czemu by miało nie być widać na ori żarówkach :|
Forumowicz

Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez trojanrob » 12 sie 2008, 19:58

No chyba, że w Xedosie jest przezroczysta. W Millenii jest mleczna i ledwo przepuszcza białe światło, a o niebieskim można zapomnieć.
Tak samo jest z przyciskiem TCS OFF . ma możliwość wstawienia żarówki, ale przycisk zalali od spodu czarną masą i z podświetlenia kicha.

Edit by radar88
Obrazek
pozdrowienia
Robert
Forumowicz

PostTen post został usunięty przez radar88 6 wrz 2011, 17:37.
Powód: Post pod postem

Postprzez Italiano » 12 sie 2008, 20:04

trojanrob napisał(a):No chyba, że w Xedosie jest przezroczysta

Italiano napisał(a):Przecież przyciski są przystosowane do podświetlania...a bynajmniej w Xedzie

Właśnie o tym pisałem...są zrobione jak przyciski od sterowania klimą. Jak podświetliłem od spodu normalnie było widać światło na przyciskach jak na tych od klimy.
Forumowicz

Ford Galaxy 2.0 170 KM
Renault Express 1.5 dci

Postprzez trojanrob » 12 sie 2008, 20:06

No to wystarczy żaróweczki. W milleniii miałem więcej zabawy.
Obrazek
pozdrowienia
Robert
Forumowicz