A więc do malowania chcę ściągnąć listwy które są na dachu, i tu nasuwa się pytanie jak to zrobić?? Nie chcę nic uszkodzić dlatego się pytam. Czy ktoś już to robił??
Jak zdjąć listwy dachowe??
Strona 1 z 1
Proszę modów o zostawienie tego tematu gdyż znalazłem tylko o listwach na słupkach
A to jest akurat proste.
A więc do malowania chcę ściągnąć listwy które są na dachu, i tu nasuwa się pytanie jak to zrobić?? Nie chcę nic uszkodzić dlatego się pytam. Czy ktoś już to robił??
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
Czy trzeba je jakoś wysunąć?? Czy może podważyć śrubokrętem?? Pilne!
ale chcę zobaczyć jak to wygląda pod listwami...
ostatecznie je zakleimy... i chyba tak trzeba zrobić bo widzę że słabo u maździarzy z wiedzą na ten temat

ostatecznie je zakleimy... i chyba tak trzeba zrobić bo widzę że słabo u maździarzy z wiedzą na ten temat

aaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaa
dzwoniłem do kumpla... malował teraz swojemu szwagrowi taką bg z pakietem ospojlerowania ori mazdy
i zmieniali kolor z granatowego na kanarkowy (wyszło zajefajnie
– nie myślałem że to może tak wyglądać dobrze) i powiedział że są przyklejone na taśmę dwustronną 
dzwoniłem do kumpla... malował teraz swojemu szwagrowi taką bg z pakietem ospojlerowania ori mazdy
Blade napisał(a):BratCukierka napisał:
powiedział że są przyklejone na taśmę dwustronną
ale u mnie są jeszcze jakieś zaczepy.
ale ty masz EVO!! Nie zapominaj o tym... przy tych prędkościach i warunkach użytkowania takiego modelu jak twój muszą być jeszcze zaczepy

kurcze nie pamietam dokladnie, ale wiem ze u mnie tez byly jakies zaczepy, bo poprzedni wlasciciel cos kombinowal i bylo podklejone na silikon, w BA listwe sie wysuwa z zaczepow, mysle ze w BG bedzie podobnie
- Od: 9 lis 2003, 00:21
- Auto: Było BG B3, była BA Z5, jest NA B6 :)
faktycznie są zaczepy i taśma dwustronna, a więc trzeba delikatnie podważać żeby nie zdemolować za bardzo listwy. listwa jest wczepiana na takie metalowe grzybki wystające z dachu także nie odchodzi to aż tak strasznie ciężko.
- Od: 1 maja 2007, 00:19
- Auto: Mx-3 (EC) KL-ZE, Seat Exo 1.8T, VW UP!
Strona 1 z 1