Wymiana radia – jak to zrobić
Strona 1 z 1
Czy sa jakies pułapki w trakcie wymiany radia.
Planuje w najblizszy weekend jak tylko odbire Madzie od lakiernika pobawic sie w wymiane radyjka i nie wiem czy beda jakies niespodzianki
Planuje w najblizszy weekend jak tylko odbire Madzie od lakiernika pobawic sie w wymiane radyjka i nie wiem czy beda jakies niespodzianki
Ostatnio edytowano 7 sie 2008, 20:02 przez artro219, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
- Od: 5 kwi 2008, 18:35
- Auto: Mazda 12 DB 1.3 1992 CanvasTop
Zobaczymy jak to bedzie
Kiedys mialem problem przy wymianie radia w swojej M121 w kwestii przewodow. Wiec zadalem pytanie na forum elektroda.pl
Tutaj masz ten temat: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=844001&highlight=mazda+121&sid=
Moze Ci pomoze.
pozdrawiam
PS. Uzupelnij prosze pod temat wczesniej zapoznajac sie z Regulaminem forum
Dziekuje.
Tutaj masz ten temat: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=844001&highlight=mazda+121&sid=
Moze Ci pomoze.
pozdrawiam
PS. Uzupelnij prosze pod temat wczesniej zapoznajac sie z Regulaminem forum
- Od: 7 lut 2007, 13:41
- Auto: Mazda 121 LX DA 1.3 1988r.
W mojej madzi nie było problemu, po prostu przepiąłem kostkę i wszystko chodziło. Na szczęście nikt w instalacji od nowego nie grzebał
w komplecie do radia miałem przejściówkę, wpiąłem i podłączyłem radio 
- Od: 30 mar 2007, 14:03
- Auto: Mazda 323F BJ 2000r 1,6
Niestety w ten weekend nie dam rady, Madzia pozostanie troszke dluzej u lakiernika.
Odebrac mam dopiero we wtorek i wtedy bede walczyl z radyjkiem
Odebrac mam dopiero we wtorek i wtedy bede walczyl z radyjkiem
Nie za bardzo jest co pokazywac, ot po prostu wyciągnołem stare radio i wsadziłem nowe, musiałem tylko dokupic przejscówke do anteny i tyle
Witam wszystkich
Panowie mam takie male i mzoe glupie pytanko.... moze mi pomozecie..
Chcialem wymienic radyjko w m 121 tylko nieiwem jak je wyjac trzeba miec specjalny klucz czy mzona to samemu jakos zrobic?? Pomozcie!!
Panowie mam takie male i mzoe glupie pytanko.... moze mi pomozecie..
Chcialem wymienic radyjko w m 121 tylko nieiwem jak je wyjac trzeba miec specjalny klucz czy mzona to samemu jakos zrobic?? Pomozcie!!
Impossible is nothing
- Od: 31 paź 2008, 02:13
Pomożemy
!!
Po prostu wsadź rękę od tyłu radia i wypchnij, chyba, że wyczujesz od tyłu nakrętkę "10" którą będzie trzeba odkręcić. Kable zależy jakie masz radio, jeżeli nikt nie "ulepszał" to będzie polegało na przepięciu kostki lub założeniu wcześniej przejściówki.Wszystko zależy od tego co to jest za radio i kiedy było zakładane. Jak byś zamieścił zdjęcie to by było super.

Po prostu wsadź rękę od tyłu radia i wypchnij, chyba, że wyczujesz od tyłu nakrętkę "10" którą będzie trzeba odkręcić. Kable zależy jakie masz radio, jeżeli nikt nie "ulepszał" to będzie polegało na przepięciu kostki lub założeniu wcześniej przejściówki.Wszystko zależy od tego co to jest za radio i kiedy było zakładane. Jak byś zamieścił zdjęcie to by było super.
- Od: 30 mar 2007, 14:03
- Auto: Mazda 323F BJ 2000r 1,6
Marvel_Lodz_Widzew a jakie masz radio?
sylwestryn niekazde wypchniesz.
Jak masz radio fabryczne to moze Ci sie uda wypchnac, jak nie to najlepiejbyloby miec blachy do wyciagania radia – wciskasz je w takie dziurki z przodu po bokach i ulatwia to wysuniecie radia.
Morlas zamiana miejsca: wyjmujesz radio, odkrecasz zegar, spychasz go w dol, przykrecasz, wkladasz radio
sylwestryn niekazde wypchniesz.
Jak masz radio fabryczne to moze Ci sie uda wypchnac, jak nie to najlepiejbyloby miec blachy do wyciagania radia – wciskasz je w takie dziurki z przodu po bokach i ulatwia to wysuniecie radia.
Morlas zamiana miejsca: wyjmujesz radio, odkrecasz zegar, spychasz go w dol, przykrecasz, wkladasz radio
"The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his."
www.zacharow.info – portfolio
www.zacharow.info – portfolio
- Od: 17 lis 2005, 00:24
- Auto: 323F BJ FP LPG
dziekie chłopaki ...
jak tylko bede miał chwilke czasu to postaram sie tak zrobic:D
Impossible is nothing
Marvel_Lodz_Widzew i jak Ci poszlo? Jakies fotki moze?
- Od: 7 lut 2007, 13:41
- Auto: Mazda 121 LX DA 1.3 1988r.
Witam
Szczerze cos tam probowalem na szybko.... Jest to radio chyba fabryczne na kasety z malym wyswietlaczem z prawej strony i na pewno wypchnac sie nie da.... Dostep od tylu tez jest bardzo utrudniony .... Prawdopobodbnie trzeba miec jakies specjalne blaszki bo chyba jest na nie miejsce ale takich nie posiadam niestety:/ Musze chyba podjechac na jakas stacje i wtedy nie bedzie problemu....
A ostatnio nei mam za duzo czasu by sie tym zajac.... Jak dam rade to chetnie poinformuje klubowiczow:)
Pozdrawiam:D
Szczerze cos tam probowalem na szybko.... Jest to radio chyba fabryczne na kasety z malym wyswietlaczem z prawej strony i na pewno wypchnac sie nie da.... Dostep od tylu tez jest bardzo utrudniony .... Prawdopobodbnie trzeba miec jakies specjalne blaszki bo chyba jest na nie miejsce ale takich nie posiadam niestety:/ Musze chyba podjechac na jakas stacje i wtedy nie bedzie problemu....
A ostatnio nei mam za duzo czasu by sie tym zajac.... Jak dam rade to chetnie poinformuje klubowiczow:)
Pozdrawiam:D
Impossible is nothing
Strona 1 z 1