Antena elektryczna w Maździe 323 BA – wątek wspólny
Witam!
Jako, że lekko mi sie antena posypała, to znalazłem coś takiego na Allegro [ciach]
Kupił ktoś coś takiego?pasuje do Mazd?
Jako, że lekko mi sie antena posypała, to znalazłem coś takiego na Allegro [ciach]
Kupił ktoś coś takiego?pasuje do Mazd?
- Od: 15 lut 2008, 20:57
- Auto: Mazda 323F BA 95r. 1.8 automat
Witam!
też niestety stanąłem przed koniecznością wymiany anteny i zastanawiam się które piny należy podłączyć. Podłączałem tak jak na początku postów radzono ale niestety bez rezultatu. ma ktoś taką antenę? bo to już chyba jeszcze jeden rodzaj
też niestety stanąłem przed koniecznością wymiany anteny i zastanawiam się które piny należy podłączyć. Podłączałem tak jak na początku postów radzono ale niestety bez rezultatu. ma ktoś taką antenę? bo to już chyba jeszcze jeden rodzaj
- Od: 10 lip 2008, 18:05
- Auto: 323f 1,5 97
witam
mam problem z anteną, a mianowicie nie chowa się całkiem. po wyłączeniu radia antena wystaje ponad karoserię ok 20cm. co z tym zrobić? jest na to jakaś rada??
mam problem z anteną, a mianowicie nie chowa się całkiem. po wyłączeniu radia antena wystaje ponad karoserię ok 20cm. co z tym zrobić? jest na to jakaś rada??
Ostatnio edytowano 31 lip 2011, 18:23 przez Lesiu, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 1 gru 2005, 12:29
- Auto: 323F BA Z5 :] '96
Musisz rozebrać antenę i zobaczyć co jest nie tak, prawdopodobnie coś z paskiem który ciągnie antenę, może się przestawił, ząbki się wyrobiły, albo coś w tym stylu.
Masz wszystko w tym temacie, wystarczy poczytać dokładnie.
Masz wszystko w tym temacie, wystarczy poczytać dokładnie.
www.protarget.pl sklep paintballowy, wiatrówki, gazy pieprzowe, samoobrona
mazda_czesci_poznan napisał(a):kolego jesli chcesz mam oryginalna z demontazu od mazdy 323f ba
pozdrawiam
podaj cene na PW
pozdrawiam skorpek
Verstehen kann man das Leben rückwärts, leben muß man es aber vorwärts.
SWAP BA Z5 –> BP How-to BY–>Gadula
- Od: 9 sie 2008, 21:35
- Auto: śleć :-D
Cena dwa razy wyższa od tego zamiennika:) zamówiłem wczoraj tą antenę i zdam relację jak to działa kiedy do mnie dojdzie,i zamontuje ją w samochodzie
- Od: 15 lut 2008, 20:57
- Auto: Mazda 323F BA 95r. 1.8 automat
No ciekawe co z tego wyjdzie czekam na relacje może nawet na fotorelacje 
Ostatnio edytowano 20 wrz 2008, 14:08 przez alfonso900, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 3 mar 2008, 12:45
- Auto: ______________
cholera tez sobie taka antene kupilem i nie moge sobie poradzic z podlaczeniem jej
w tym aucie mam taki pierdzielnik z kablami przez poprzedniego wlasciciela ze nie moge do ladu dojsc...
Ale czekam na relacje czy tobie sie udalo podlaczyc i jak dziala
w tym aucie mam taki pierdzielnik z kablami przez poprzedniego wlasciciela ze nie moge do ladu dojsc...
Ale czekam na relacje czy tobie sie udalo podlaczyc i jak dziala
no prawie mam zrobione ale.... kurde moze mi pomozecie? z anteny wychodzą 3 kable ( nie ma gniazda ) zielony, czerwony, i czarny.
I teraz tak: jak podlacze zielony razem z czerwonym a czarny oczywiscie do masy to sie bat wysowa, jak natomiast podlacze zielony z masa i czerwony osobno to sie bat wsowa. A za cholere nie moge zrobic tak zeby nie przelaczac tych kabli... Oprocz tego jak wysuwam lub wsuwam ( obojetne ) to silniczek pracuje non stop bez przerwy. Kurde ciezko, macie jakies pomysly?
I teraz tak: jak podlacze zielony razem z czerwonym a czarny oczywiscie do masy to sie bat wysowa, jak natomiast podlacze zielony z masa i czerwony osobno to sie bat wsowa. A za cholere nie moge zrobic tak zeby nie przelaczac tych kabli... Oprocz tego jak wysuwam lub wsuwam ( obojetne ) to silniczek pracuje non stop bez przerwy. Kurde ciezko, macie jakies pomysly?
pozdrawiam skorpek
w orginalnej antenie taz masz 3 piny
- Od: 12 paź 2007, 17:38
- Auto: 323F BA 1.8 16v DOHC 1995
Toyota Celica VII – 2ZZ-GE – 2001
skorpek1 zazwyczaj oznaczenia kabli sa takie same w kazdym urzadzeniu.Standard to czarny minus/masa a czerwony plus.Wiec z tego wynika,ze ten zielony to impuls z radia
-
waldii
Antena jeśli osiągnie max położenie powinna samoczynnie sie wyłączyć
no niby tak ale jak podlaczalem na probe tak jak wam pisalem to mimo iz antena osiagnela max silnik dalej pracowal... chyba ze sprawa bedzie miala sie inaczej jak podlacze wszystkie piny osobno a nie tak jak do tej pory testowalem
sorki podpinam link bo gdzie indziej to dokladnie opisalem. Przepraszam za zamieszanie
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... &start=160
i prosze o odpowiedzi na tamtej stronie najlepiej zeby nie namieszac za bardzo
Nie ma znaczenia,to oznacza że masz [tiiit]... antene,ja niedawno u siebie podłączałem i sprawdzałem w ten sposób. Niestety po kilku dniach antena dostała fioła i zaczęła sama sie wysuwać i chować,nie mam czasu do niej zajrzeć...
- Od: 10 maja 2008, 15:51
- Auto: Golf IV 2.3 V5