Wrażenia i dyskusje

Postprzez marek » 28 lip 2008, 17:17

malutka napisał(a):taaa, a nawet nie wszyscy funkcyjni przespali sobotnio-niedzielną noc...

<głaszcze>

subiektywnie stwierdzam że spośród osób funkcyjnych, Ty odwaliłaś na zlocie kosmiczną pracę, podobnie jak Arczi – oboje wykazywaliście się niesamowitym opanowaniem i podejmowaniem decyzji.

wiem że to brzmi jak wazeliniarstwo, ale nie jest :P
Forumowicz

Od: 4 lis 2003, 02:08
Auto: FR+Django+Rail

Postprzez loockas » 28 lip 2008, 17:45

brii napisał(a):Nie zgodzę się z tym – cały czas wszystko obserwowałem i podtrzymuję to co napisałem wcześniej.

Ja się sam przyznam, że mogłem przekroczyć prędkość we wspomnianych okolicach namiotu anonimki. Przepraszam, poza rozwożeniem pachołków na OS, moje nadużycie raczej nie jest niczym uzasadnione. jeszcze raz przepraszam.

Lulu napisał(a):iestety niektórzy noszący czerwoną koszulkę nie robili nic poza noszeniem koszulki to przykre i głupio mi jest to pisać ale tak było ..

Chciałbym coś w tym temacie wyjaśnić, bo mam wrażenie, że to zdanie może mnie dotyczyć. Przyznam, że jako funkcyjny na pewno nie spisałem się na medal. Jestem tylko w miarę zadowolony z konkurencji, która została mi powierzona. Starałem się pomagać jak mogłem. Jestem bardzo zawiedziony po tym co usłyszałem w piątek wieczór. Nie piłem tego dnia nic wieczorem. Przed 00:00 ktoś przy grillu zapytał o trzeźwego kierowcę. Zgłosiłem się, po czym poproszono mnie o wyjazd w koło lotniska w celu sprawdzenia porządku. Przy wsiadaniu do samochodu podeszła grupa funkcyjnych i w bardzo niekulturalny sposób oznajmiła mi, że mam się nie mieszać i pojechali sami. Podziękowałem w tym momencie za pilnowanie porządku na zlocie. Uważam, że pewne osoby za bardzo przejęły się swoją rolą. Jest mi bardzo przykro z tego powodu.
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez marcinkosky » 28 lip 2008, 17:53

Grzyby napisał(a):no to peszek – żałuj jednak

nie zaluje pod tym wzgledem ze czytajac ten temat widze ze duzo ludzi ma duzo pretensji ze to bylo zle tamto... powiem szczerze ze w ostatniej chwili stwierdzilem ze nie jade i zostane nad morzem
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez Lulka » 28 lip 2008, 17:53

loockas napisał(a):to zdanie może mnie dotyczyć

ja osobiście nie Ciebie miałam na myśli
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez Grzyby » 28 lip 2008, 17:56

marcinkosky napisał(a):nie zaluje pod tym wzgledem ze czytajac ten temat widze ze duzo ludzi ma duzo pretensji ze to bylo zle tamto...

bo to bzdura takie wypisywanie
Poza tym – pamiętasz jakiś nasz zlot po którym było inaczej?
To co piszą z tymi zarzutami to mały pierd w porównaniu do całokształtu.
A ten był świetny.
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez marek » 28 lip 2008, 17:59

marcinkosky napisał(a):powiem szczerze ze w ostatniej chwili stwierdzilem ze nie jade i zostane nad morzem

dlatego pewnym błędem był zlot za darmo dla klubowiczów wg mnie, a swoją drogą tabliczka i tak do czegoś zobowiązuje...

pomijając pewne potknięcia czy niedociągniecia organizacyjne, najważniejsza częś ćzlotu – czyli ludzie – dopisali znakomicie.

bardzo mi było miło spotkać po latach Misiolota, Ravo, czy wielu innych dawno nie widzianych osób z forum.
Forumowicz

Postprzez Gapcio » 28 lip 2008, 18:08

loockas napisał(a):Przy wsiadaniu do samochodu podeszła grupa funkcyjnych i w bardzo niekulturalny sposób oznajmiła mi, że mam się nie mieszać i pojechali sami.

Przykro mi stwierdzic ale tez to uslyszalem.... mimo tego ze mnie to troche zabolalo to i tak pojechalem na obchod....
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 sie 2007, 17:06
Auto: Opel Vectra C 2.2

Postprzez marcinkosky » 28 lip 2008, 18:11

marek napisał(a):dlatego pewnym błędem był zlot za darmo dla klubowiczów wg mnie, a swoją drogą tabliczka i tak do czegoś zobowiązuje...

hehe nawet jezeli byl by platny dla klubowiczow i sytulacja by sie powtorzyla to zrobil bym tak jak zrobilem... zlot bedzie nie jeden i nie dwa wiec moge pojechac na przyszle... a teraz tak wyszlo i juz....

Grzyby napisał(a):Poza tym – pamiętasz jakiś nasz zlot po którym było inaczej?
To co piszą z tymi zarzutami to mały pierd w porównaniu do całokształtu.

w sumie to masz racje Mariusz. Zawsze znajda sie "madrzejsze osoby" ktore by lepiej zorganizowaly impreze... i niestety nigdy nie dogodzi sie wszystkim...
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez Xenocyd » 28 lip 2008, 18:12

marek napisał(a):dlatego pewnym błędem był zlot za darmo dla klubowiczów wg mnie, a swoją drogą tabliczka i tak do czegoś zobowiązuje

tutaj sie zgodze, jakakolwiek oplata dzialalaby mobilizujaco. a tak to ludzie nie dojechali, inni w <dupa> mieli rozklad wszystkiego i na konkurencji do ktorej zapisalo sie 40-50 osob pojawialo sie 10-15 aut :/ na szczescie Ci co sie pojawili bawili sie swietnie i byla to jakas nagroda dla organizatorow ktorzy w upale, na pelnych obrotach dwoili sie i troili zeby konkurencje przygotowac jak najlepiej tylko potrafili. Oczywiscie sami funkcyjni opuscili mase konkurencji, ale to mnie nie dziwi ani troche.

Grzyby napisał(a):To co piszą z tymi zarzutami to mały pierd w porównaniu do całokształtu.

Jakby wierzyc tylko obrazowi pojawiajacemu sie z opisow to na zlocie byli tylko "uprzywilejowani" i garstka tych, ktorym sie nie podobalo. Kilkadziesiat zadowolonych osob, ktore sie nie wypowiadzialo znika tym samym z pojawiajacego sie obrazu i z megaspota robi popierdolka... Kazdy kto byl ocenia sam i podejmuje decyzje czy przyjedzie nastepnym razem – ja nawet na taka patelnie jaka byla teraz bede tlukl sie w aucie bez klimy pol tysiaca kilometrow bo bylo warto! I nich mi spalona skora z twarzy schodzi ile chce – jakby trzeba bylo to i w nastepny weekend ruszylbym w droge :)
Forumowicz

Od: 13 maja 2007, 12:01
Auto: Mietek

Postprzez bullet » 28 lip 2008, 18:20

witam
zlot uważam za bardzo udany, tylko ognisko było takie troche małe i jednak mogło być na trawie z boku
a nie na płycie, na trawniku zawsze wygodniej się rozłożyć choćby z kocem
organizacja też dobra, funkcyjni się spisiali na medal
a co do poruszania się po lotnisku, ja tam żadnego problemu nie widziałem :P

oczywiście WIELKIE DZIĘKI dla kolegi z Pontiaca Transsportera (niestety nick mi umknął – ale znajdę), podrzucił mnie kaaaawał drogi w kierunku domu, naprawdę baardzo dziękuję, dzięki temu mogłem się jeszcze przespać, a nie prosto z pociągu wjechać do pracy

ze zlotu wróciłem padnięty, niewyspany, spalony słońcem i jeszcze nie doszedłem do siebie, czyli to co lubię najbardziej, poprostu doładowałem bateryjki i aż się chce działać dalej

jak na pierwszą organizację zlotu tej wielkości brii spisał się naprawdę dobrze,
znam go już trochę i wiem, że kolejny organizowany przez niego zlot będzie jeszcze lepszy
Forumowicz

Od: 28 kwi 2006, 23:20
Auto: a zależy kto kluczyki da

Postprzez marek » 28 lip 2008, 18:21

bullet napisał(a):dla kolegi z Pontiaca Transsportera

Misiolot ;)
Forumowicz

Postprzez Xenocyd » 28 lip 2008, 18:22

bullet, Ty to medal specjalny powinienes dostac!
Forumowicz

Postprzez bullet » 28 lip 2008, 18:26

marek thx

marek napisał(a):Misiolot
WIELKIEEEE DZIĘKI

Xenocyd napisał(a):bullet, Ty to medal specjalny powinienes dostac

dostałem :D dyplom za wysiłek :D
Forumowicz

Od: 28 kwi 2006, 23:20
Auto: a zależy kto kluczyki da

Postprzez loockas » 28 lip 2008, 18:28

Xenocyd napisał(a):bullet, Ty to medal specjalny powinienes dostac!

Dostał puchar :D

Kopara mi opadła do samej ziemi jak się dowiedziałem, czym przyjechał.

Nagle ktoś w piątek mówi, że jakiś gość przyjechał na rowerze. Myślę sobie, cóż w tym dziwnego, pewnie ktoś z okolicznych mieszkańców. Idę do namiotu, a tam siedzi bullet, a koło niego rower <lol> Jestem pełen podziwu. Masz chłopie kondycję. Ja bym może ledwo minął tabliczkę z końcem Częstochowy – oczywiście mieszkając tam gdzie Ty :P Szacunek ;)
Andżeju, jak Ci na imię?
Forumowicz

Od: 6 maja 2007, 00:55
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Kupra

Postprzez Xenocyd » 28 lip 2008, 18:30

ja na tym rowerze przejechalem pas startowy do polowy i spowrotem i kwadrans dochodzilem do siebie :D
Forumowicz

Postprzez Grzyby » 28 lip 2008, 18:30

marek napisał(a):Misiolot

owszem, ale nie z
bullet napisał(a):Pontiaca Transsportera

a z Pontiaca Trans Sport LE :P
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Mako » 28 lip 2008, 18:30

Witam wszystkich, byl to moj pierwszy zlot i byl mega dobry z malymi niedociagnieciami, nie bede wspominac o wjezdzie w nocy o stluczkach i ostrych slowach to wszystko nie jest wazne teraz. Dzieki bardzo wszystkim z ktorymi jechalem do Borska ( Ada, Troll.., Blade, Jacus, Lottie, Kinki ze swoja polowka oraz Pythonowi ze swoja polowka) jak rowniez tym co dojechali nad ranem ( Cresco i Faraon) bez was nie byloby pewnie tak super.

Chce dodac tylko jedna rzecz nt predkosci funkcyjnych. Bylem swiadkiem jak jeden z F. jechal szybko zeby nie powiedziac zapierd.... i na pewno nie jechal na zadna akcje zwiazana z pilnowaniem terenu bo zatrzymal sie przy ostatnim kibelku :|

Arczi... gratki za porzadne ostrzeganie sygnalizacja swietlno/dzwiekowa jadac na nocna akcje (wlasnie chcialem wrocic na strone namiotow gdy ostro zaczales przyspieszac) <spoko>
anonimka <spoko> za czujnosc, jestes jak gajowy, kazdy szmer czy blysk swiatel juz jestes na nogach :]

na nastepnym zlocie mam nadzieje tez sie pojawic i wyjechac z niego w takim samym dobry humorze jak wyjezdzalem z Borska

ps. przede wszystkim gratki dla organizatorow, brii i funkcyjni spoko impreza <spoko>
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.

Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
Forumowicz

Od: 31 paź 2007, 22:54
Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1

Postprzez marek » 28 lip 2008, 18:31

Grzyby napisał(a):a z Pontiaca Trans Sport LE

już nie chciałem się w wdawać w szczegóły :P
Forumowicz

Postprzez PLaster » 28 lip 2008, 18:33

hmmm...
miałem napisać coś od siebie wiec piszę, a jedyne co mi przychodzi do głowy po przeczytaniu tylu stron postów to:
"Bardzo mi przykro czytać to co tu jest napisane i to przez te osoby, które niewiele wiedza jak było na prawdę i co kto robił lub czego nie robił!"

komentować postów nie będę, bo autorzy skomentowanych komentarzy mogą tego nie zrozumieć :|
przykład:
marek napisał(a):błędem był zlot za darmo dla klubowiczów

– zapłaciłem za niego podwójnie (a może i potrójnie) tak jak jeszcze kilka osób !!

Przepraszam osoby, które zostały przeze mnie upomniane w sposób inny niż by sobie życzyły.

Dziękuję Brii oraz całej ekipie za zlot i ... (wiecie za co) ;)

A teraz mały apel!!
Proszę wszystkie osoby, które wytykają błędy organizacyjne aby pod każdym błędem/złą organizacją ze strony obsługi napisały własny sposób rozwiązania sytuacji z uzasadnieniem
– wytykać palcem każdy potrafi, to jeszcze niech potrafi wskazać właściwsze rozwiązanie, a jeżeli tego nie po potrafi to proszę się ugryźć za język/palce i nie mówić/pisać ot tak sobie.
www.czelej.net
Klubowicz

Od: 4 lut 2008, 02:41
Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW

Postprzez anonimka » 28 lip 2008, 18:35

marcinkosky napisał(a):w sumie to masz racje Mariusz. Zawsze znajda sie "madrzejsze osoby" ktore by lepiej zorganizowaly impreze... i niestety nigdy nie dogodzi sie wszystkim...

Xenocyd napisał(a):Jakby wierzyc tylko obrazowi pojawiajacemu sie z opisow to na zlocie byli tylko "uprzywilejowani" i garstka tych, ktorym sie nie podobalo.

Jak się człowiek wypowie to widzicie tylko tą złą cześć wypowiedzi w której zawarte są jakieś uwagi... ale jak doczytacie ja do końca to zobaczycie, że te "mądrzejsze osoby" napisały też o wiele więcej ;) np.

Brii – dzięki za zlot – kawał dobrej roboty, tylko trochę źle dobrani ludzie... przypuszczam, że stąd wynikały problemy i zamieszania nie wspomne o napiętej atmosferze miedzy czerwonymi co dawało się wyczuć nawet po pijaku i na kacu...

Czerwoni "funkcyjni" mimo wielu potknięć gratuluje wytrwałości i dziękuje za pracę jaką wykonaliście po to aby inni mogli się bawić i jeszcze długo długo wspominać ten zlot usmiech

moj pierwszy mega zlot , co do organizacji nie bede sie za bardzo wypowiadał bo wiem jak ciężko cos takiego zorganizować wiec gratki za zorganizowanie zlotu.

Na wstępie szacunek dla osób zajmujących się organizacją bo wykonaliście kawał roboty

Ogólnie mówiąc bardzo udany Zlot. Co do tego nie ma wątpliwości, mimo że zgadzam się z osobami które wymieniały tematy do poprawienia.
Widzę, że ten wątek zaczyna się upodabniać do tego po Ornecie: mile widziane są tylko "Ochy i Achy" a krytyka jest negowana, choć powinna być konstruktywna.

i to na tyle w temacie dla mnie The End :)...
In this white wave I am sinking...
In this silence... In this white wave... In this silence... I believe...
I have seen you, in this white wave, you are silent...
You are breathing in this white wave ...I am free...
Forumowicz

Od: 31 mar 2007, 15:10
Auto: hmmm nie ma wyjścia, musi być znów mx3...