Samochód skacze gdy ruszam z poślizgiem

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez MadziaForever » 26 lip 2008, 21:56

ja jeździłem już paroma samochodami i powiem krótko.. dajcie mi samochód a sprawie że przy ruszaniu będzie łomotał niemiłosiernie (mówimy o przednim napędzie) nieważne czy grat czy nówka z salonu..
jeżeli ktoś twierdzi inaczej tzn że niedaje po pełnych garach i tyle.
Efekt może być bardziej lub mniej widoczny w zależności od stanu drogi, opon i przedewszystkim przegubów.. samochodem z zrąbanym przegubem przaktycznie już nieda się bez takiego efektu ruszyć.. i tyle odemnie tyle odemnie..
Forumowicz

Od: 10 mar 2007, 17:55
Auto: 626 GEA 2,0 DOHC

Postprzez keczu » 26 lip 2008, 23:18

MadziaForever napisał(a):ja jeździłem już paroma samochodami i powiem krótko.. dajcie mi samochód a sprawie że przy ruszaniu będzie łomotał niemiłosiernie (mówimy o przednim napędzie) nieważne czy grat czy nówka z salonu..

Zgadzam sie w 100% <spoko> .Kazde normalne autko z przednim napedem tak ma.Z malymi wyjatkami (czasem w mocniejszych autach jest mechanizm roznicowy o zwiekszonym tarciu) wtedy jest ok,ale to rzadkosc.Widocznie gwaltownosc tego zjawiska(czasem niezle potrafi przyp...) powoduje ze szuka sie dziury w calym :D
Forumowicz

Od: 7 cze 2008, 16:59
Auto: Mazda 323F 1.8GT 99r./Rover 45