Uważaj może "ten" (może zdradzisz?)30cm sub powoduje odklejanie się. Oby szyby się nie odkleiły z tego ciśnienia
Montaz odseparowanego systemu glosnikow + wytlumienie drzwi (fotorelacja)
Ja nie zauważyłem takiego objawu. Ma drgawki w miarę volume ale nic się nie dzieje i nie przeszkadza.
Uważaj może "ten" (może zdradzisz?)30cm sub powoduje odklejanie się. Oby szyby się nie odkleiły z tego ciśnienia
<b>Była madzia 6 TT czyli traktor TOP ;D</>
kulca napisał(a): radio nie posiada wyjsc RCA),
Czy ktoś może rozbierał to radio?
Jaka tam jest końcówka mocy? Podejrzewam, że dołożenie chinchy jest proste jak "wysikanie dziury w śniegu"
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
To spróbuj na biegunie przy -50st – pozory myląPodejrzewam, że dołożenie chinchy jest proste jak "wysikanie dziury w śniegu"
ps. rozbierałem ale się za bardzo spieszyłem żeby zerknąc dokładniej na budowę
A ja jestem po wytłumieniu drzwi w Lancerze matami i dekarką.
Efekt: Nic nie drga i nie rezonuje...ale co dziwne, głośniki (Hertze ESK) przycichły
Głośniki palone z radia Kenwooda 4x44 (czy coś w podobie) – masakra, za słabe radio. Sytuacje ratuje 30cm SUB HERTZA w bagażniku – urywa głowę – dosłownie
Inna sprawa – wygłuszenie drzwi w M6. W Lancerze ciężko było manewrowac matami w drzwiach z powodu rury stalowej wzmacniajacej drzwi. W M6 tego się niedopatrzyłem – czy jest "gdzieś indziej"
? Czy to są te profile metalowe? Wcześniej myślałem, że to elementy podnośnika szyby.
Pod dwóch tygodniach gry na nowych głośnikach drzwi "rozgrały się" – muszą być wytłumione – i tutaj pytanie do autkora postu: czy nie trzeba wewntrznego boczka wyklejać "od środka" drzwi? Bo wydaje mi się, że to on najbardziej rezonuje
Efekt: Nic nie drga i nie rezonuje...ale co dziwne, głośniki (Hertze ESK) przycichły
Głośniki palone z radia Kenwooda 4x44 (czy coś w podobie) – masakra, za słabe radio. Sytuacje ratuje 30cm SUB HERTZA w bagażniku – urywa głowę – dosłownie

Inna sprawa – wygłuszenie drzwi w M6. W Lancerze ciężko było manewrowac matami w drzwiach z powodu rury stalowej wzmacniajacej drzwi. W M6 tego się niedopatrzyłem – czy jest "gdzieś indziej"
Pod dwóch tygodniach gry na nowych głośnikach drzwi "rozgrały się" – muszą być wytłumione – i tutaj pytanie do autkora postu: czy nie trzeba wewntrznego boczka wyklejać "od środka" drzwi? Bo wydaje mi się, że to on najbardziej rezonuje
magicadm napisał(a):Inna sprawa – wygłuszenie drzwi w M6. W Lancerze ciężko było manewrowac matami w drzwiach z powodu rury stalowej wzmacniajacej drzwi. W M6 tego się niedopatrzyłem – czy jest "gdzieś indziej" pytajnik? Czy to są te profile metalowe? Wcześniej myślałem, że to elementy podnośnika szyby.
Nie ma problemu manewrować, jest tylko profil przez środek drzwi.
To zależy, dałem watoline w najbradziej uczulonych punktach i wokół wofera i nic nie rezonansuje.magicadm napisał(a):czy nie trzeba wewntrznego boczka wyklejać "od środka" drzwi?
Fajna relacja kulca. Też muszę się zabrać za uszczelnienie i wymianę przednich głośników.
Wczoraj chciałem głośniej posłuchać, to mi mało plastiki uszu nie wypierdziały. Ale, czy mi się
dobrze wydaje, że w przednich drzwiach są elipsy? :/
arti.sa: czy te Twoje głośniczki "ze stopki", to się wciśnie do drzwi w M6?
Wydają się być strasznie duże... No i podstawowe pytanie, czy to podejdzie
pod oryginalny wzmak BOSE, czy też trzeba montować ten z zestawu?
Wczoraj chciałem głośniej posłuchać, to mi mało plastiki uszu nie wypierdziały. Ale, czy mi się
dobrze wydaje, że w przednich drzwiach są elipsy? :/
arti.sa: czy te Twoje głośniczki "ze stopki", to się wciśnie do drzwi w M6?
Wydają się być strasznie duże... No i podstawowe pytanie, czy to podejdzie
Pozdor Myjk
Dokładnie, jajkaMyjk napisał(a):Ale, czy mi się
dobrze wydaje, że w przednich drzwiach są elipsy?
Jak najbardziej – tylko potrzebny dystans/przejściówka jak na foto w poście (albo trochę ładniejszy i z frezemMyjk napisał(a):czy te Twoje głośniczki "ze stopki", to się wciśnie do drzwi w M6?
Szkoda takie głośniki pod bose dawaćMyjk napisał(a):No i podstawowe pytanie, czy to podejdzie
arti.sa napisał(a):Dokładnie, jajka
To po kiego grzyba, jak zaślepka jest okrągła? :/
arti.sa napisał(a):Jak najbardziej – tylko potrzebny dystans/przejściówka jak na foto w poście (albo trochę ładniejszy i z frezem
To też u Ciebie dostanę?
arti.sa napisał(a):Szkoda takie głośniki pod bose dawać Ale jest inny problem natury – impedancja (jest "chyba" inna niż 4ohm – musiałbyś sprawdzić jakie masz teraz głośniki).
Z tego co wiem, to cały system BOSE jest na 2 ohm. Nawet SUB.
W takim wypadku mam zainstalować dodatkowy wzmacniacz
podłączony do oryginalnego wzmacniacza BOSE, czy trzeba
całe radio pruć i dorabiać końcówki?
Pozdor Myjk
Dobre pytanie, ale wydaje mi się że ze względów technologicznych tego elementu na którym mocowany jest głośnik.Myjk napisał(a):To po kiego grzyba, jak zaślepka jest okrągła?
Niestety, ja sam "rzeźbiłem" z mdf.Myjk napisał(a):To też u Ciebie dostanę?
Naszczeście masz w radio wyjścia rca (przewody) trzeba końcówki tylko dorobić (wejścia). Chcesz zostawić suba bose, nie będzie go słychać w przypadku zainstalowania re-audio na przodzieMyjk napisał(a):W takim wypadku mam zainstalować dodatkowy wzmacniacz
podłączony do oryginalnego wzmacniacza BOSE, czy trzeba
całe radio pruć i dorabiać końcówki?
arti.sa napisał(a):Niestety, ja sam "rzeźbiłem" z mdf.
No nie, taki zdolny to ja nie jestem – chyba że starego poproszę....
arti.sa napisał(a):Naszczeście masz w radio wyjścia rca (przewody)
trzeba końcówki tylko dorobić (wejścia).
Wyjścia chyba?
arti.sa napisał(a):Chcesz zostawić suba bose, nie będzie go słychać
w przypadku zainstalowania re-audio na przodzie
W takim wypadku jeśli się da, to wymienić na coś, co będzie słychać...
Tylko trzeba też będzie "zapakować" półkę, bo blaszana i też potrafi
dzwonić nie mniej niż same drzwi. Aha, żebyś się nie zdziwił, SUB mam
w półce, ponieważ jeżdżę sedanem.
PS czy gwizdki z tego "Twojego" zestawu wejdą w rogi przy drzwiach?
Pozdor Myjk
arti.sa napisał(a):Myjk wejdą lecz będą źle skierowane bez odpowiedniej "formy" (jak każde). Najlepiej żywicą/szpachlą je ukierunkować i pomalować lub wyflokować.
Czyli będą tak samo źle jak w oryginale...
Czy ktoś w takim razie zastanawiał się nad zamocowaniem "twitków" w drzwiach?
Zapożyczyłem zdjęcie i trochę je zbeszcześciłem

Wg mnie w tym punkcie będzie optymalne ustawienie kierunkowe.
W zasadzie nic nie będzie trzeba tykać, po za wycięciem otworów.
Równie ciekawy efekt można uzyskać montując twitki zaraz nad głośnikiem,
na spadzistym boku. Z tego co sobie przymierzyłem przy normalnej pozycji
siedzącej będzie to idealne miejsce – będą dawać prosto w ucho. Tylko nie
wiem czy wibracje z dużego głośnika nie będą przeszkadzać twitkowi... (?).
Pozdor Myjk
Nie uzyskasz odpowiedniej sceny. Nie mają grać do ucha a tym bardziej od dołu tylko jak najbardziej z przodu i w stronę lusterka wstecznego lub troszkę poniżej (trójkąty to najlepsze miejsce poza słupkami przednimi).
arti.sa napisał(a):Nie uzyskasz odpowiedniej sceny.
Hm... wg mnie mówienie o scenie dźwiękowej w samochodzie mija się nieco z celem.
Jakby na to nie patrzeć, nie ma komu odbierać tej misternie przygotowanej "sceny".
Pozdor Myjk
Myjk
Ja mam tweetery Hertza w "trójkącikach" za luterkami w drzwiach.
Ale skoro Ty masz BOSE – to chyba też masz je tam
?
Czy drzwi w M6 z BOSE są tak samo wytłumione jak w M6 bez BOSE? Jeżeli to samo – trzeba wytłumić, bo po kilku dniach gry na "lepszych" głośnikach zacznie wszystko rezonować jak u mnie
Co do redukcji z 5x7 cala na okrąg 16,5cm to koszt na Allegro to 10zł za sztukę
Ja mam tweetery Hertza w "trójkącikach" za luterkami w drzwiach.
Ale skoro Ty masz BOSE – to chyba też masz je tam
Czy drzwi w M6 z BOSE są tak samo wytłumione jak w M6 bez BOSE? Jeżeli to samo – trzeba wytłumić, bo po kilku dniach gry na "lepszych" głośnikach zacznie wszystko rezonować jak u mnie
Co do redukcji z 5x7 cala na okrąg 16,5cm to koszt na Allegro to 10zł za sztukę
witam.
chciałbym sie dowiedzic czy na wenetrzna czesc tapicerki przyklajałes jakies maty? umnie cały boczek tlucze sie podczas jazdy a jak podglosnie radio tez jest kiepsko...sporo drgan..zastanawiam sie czy nie podkleic tam mat bitumicznych...moze ktos cos doradzi...
chciałbym sie dowiedzic czy na wenetrzna czesc tapicerki przyklajałes jakies maty? umnie cały boczek tlucze sie podczas jazdy a jak podglosnie radio tez jest kiepsko...sporo drgan..zastanawiam sie czy nie podkleic tam mat bitumicznych...moze ktos cos doradzi...
Pozdrawiam
basstek1
Jal khaless zhah waela.....
basstek1 Zaklej wszystko co się rusza
Zasada prosta jeżeli coś wpada w rezonans i obija sie o drugą rzecz to możesz albo ją usztywnić żeby zniwelować drgania albo ją zamortyzować żeby sobie dalej drgała ale nie wydawał przy tym dźwięku (tak jak tablice rejestracyjne).
Dj Sqbi
- Od: 27 lip 2007, 12:38
- Auto: Mazda 626 2.0 DiTD
ok.a mozna tam naklejac maty bitumiczne czy proponujesz cos innego? nie wiem czy tapicerka wytrzyma takie obciazenie a zwłaszcza klej...
Pozdrawiam
basstek1
Jal khaless zhah waela.....
Nie no ja ogólnie bym to zamortyzował, czyli popatrzył dokładnie co to tak rezonuje i to wyeliminować to jakąś np. gumą. W sumie prosto mi mówić jak tego nie widzę ale naklejanie mat na tapicerkę od wewnątrz to nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł.
Może fotki zamieścisz i coś się zobaczy?
Może fotki zamieścisz i coś się zobaczy?
Dj Sqbi
- Od: 27 lip 2007, 12:38
- Auto: Mazda 626 2.0 DiTD