Witam.
Mam mały problem z centralnym zamkiem.
Ostatnio nie zawsze mi zaskakuje otwieranie wszystkich drzwi i zamykanie.
zazwyczaj otwiera mi tylko moje drzwi (kierowcy) po czym przekrecam kluczyk aby zamknac i mi zamyka tylko te drzwi (logiczne bo inne sie nie otworzyly)
kiedy wkoncu za któryms przekreceniem kluczyka otworzy mi wszystkie drzwi to moga wszyscy sobie wsiac.
No i kolejna porazka to czasem tak samo jest z zamykaniem drzwi.
Czy którys z was spotkał sie z takim problemem i wie jak temu zaradzic?
Problemy z centralnym zamkiem
Strona 1 z 1
może przeczyść styki od bezpiecznika centralnego zamka najpierw, może pomoże. powodzonka
-
mazda_mx_3
A od strony pasazera jest to samo? Ja na Twoim miejscu zajrzalbym pod tapicerke drzwi... Mialem podobny problem bo "elektromagnez" czy cos w tym stylu spadl z miejsca w ktorym powinien byc zalozony. Po zalozeniu go problem zniknal...
Powodzenia
Powodzenia
Powiem ci kolego tak .Rozbierz tapicere ze wszystkich drzwi a zobaczysz taka folie pod spodem przyklejona na smołe
i to jest powod niedomykania.Moze niena bank ale raczej tak. Ja osobiscie mialem taki problem zawsze z tylnymi drzwiami i tak 2x w roku musze rozbierac tapicere poniewaz ta folia trzyma sie na smole ,ktora fabrycznie jest do niej przyklejona i jak jest upał i auto stoi w upale to ta smoła sie topi i spływa na prowadnice a te chodzą w takim uszku z oporem wtedy wiadomo i trzeba to psiknac jakims wd40 i szmata wytzrec poniewaz prowadnica ciezko chodzi.Jak to zrobisz bedzie normalnie zamykac i otwierac.Sadze ,ze najprawdopodobniej to jest powod twoich problemow ale zawsze jeszcze moze być inny problem.Pozdrawiam 
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
marchew6260 nie wazne z ktorej strony zamykam nadal tak jest.
sps-snipers ale Ty mowisz ze tylko jedne drzwi sie nie zamykaja centralnym czy jak?
mi chodzi ze wszystkie sie nie otwieraja (tylko to jedne w ktorym krece kluczykiem sie otwieraja a reszta nie)
z checia zobacze te styki tylko nie wiem gdzie ja je znajde xD tam gdzies przy bezpiecznikach? czy gdzie
sps-snipers ale Ty mowisz ze tylko jedne drzwi sie nie zamykaja centralnym czy jak?
mi chodzi ze wszystkie sie nie otwieraja (tylko to jedne w ktorym krece kluczykiem sie otwieraja a reszta nie)
z checia zobacze te styki tylko nie wiem gdzie ja je znajde xD tam gdzies przy bezpiecznikach? czy gdzie
Jesli otwieraja Ci sie jedynie drzwi ktore otwierasz kluczykiem to na tych drzwiach wedlug mnie spadl "elektromagnez" czy cos takiego. Gdy sciagniesz tapicerke z dzwi, pod folia o ktorej pisal sps-snipers w lewym gornym roku drzwi (obok zamka) na takich pręcikach ktore otwieraja drzwi (centralny zamek) powinno byc zalozone plastikowe "cos" (ja to nazywam elektomagesem) z kablami... Przepraszam ze nie podaje fachowej nazwy ale nie znam akurat tych elementów...
marchew6260 czyli w takim razie spadło mi to w obu drzwiach? musze sprawdzic dzia za odp
no wlasnie nie jestem pewien... Troche to jest dziwne zeby spadlo z obojga drzwi... u mnie spadlo z drzwi od strony pasazera i jedynie tamtymi drzwiami nie moglem zamykac wszystkich drzwi a od strony kierowcy wszystko dzialalo.
Strona 1 z 1