Komputer pokładowy – instalacja. Czy jest taka możliwość??

Postprzez xANDy » 28 lut 2008, 15:21

NBR napisał(a):xANDy a czy orientujesz się czy do BJ benzyna będzie można zamontować komputer pokładowy z 626 GF? – sama półka z wyświetlaczem jest identyczna podejrzewam że nawet są identyczne wtyczki...

I drugie pytanie czy też trzeba by było wyciągać sygnały ze sterownika – być może są już podciągnięte do wtyczki?
Można zamontować. Jeśli masz we wtyczce 9 lub 10 kabli – to wystarczy, że znajdziesz dodatkowa masę (z radia).
Benzyniaki powinny mieć wszystko w wiązce.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez NBR » 28 lut 2008, 19:25

dzięki za odpowiedź :) w takim razie musze zerknąć na te kabelki...

sory za takie pytania ale się zupełnie nie orientuję – masę do czego mam podpiąć – rozumiem że do komputera w półce ale czy wiesz może który to pin?
Forumowicz

Od: 13 lis 2006, 21:46
Auto: M323F/BJ/FP

Postprzez xANDy » 28 lut 2008, 22:57

znajdź sobie temat o podłączaniu komputera do DiTD – jest tam pełna rozpiska wszystkich złącz we wtyczce itp.
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Forumowicz

Od: 27 lis 2004, 21:42
Auto: Mazda 6, MZR-CD, 136KM

Postprzez NBR » 25 kwi 2008, 19:37

xANDy napisał(a):znajdź sobie temat o podłączaniu komputera do DiTD – jest tam pełna rozpiska wszystkich złącz we wtyczce itp.

dzięki xANDy ...

Poszukałem, popytałem i nawet udało się skombinować taki Touring Computer... mam jednak jeszcze wątpliwości: otóż policzyłem kable we swojej wtyczce i jest ich tam 12 na 16 możliwych pinów – > zobacz tu <
Mam również wtyczkę z zakupionego komputerka i jest ich dokładnie tyle samo i nawet kolejność oraz kolory kabli są zgodne...

Zaglądałem również do manuala 626 GF/GW i tam również jest opisanych 12 pinów...i wygląda na to że nie trzeba martwić się o masę... i tu moje pytanie czy aby na pewno?

Nie znam się na tym ale rozsądek podpowiada mi aby przed podłączeniem zapytać i się upewnić :)...

Edit: 26/04/2008 18:00
Komputer podłączony :) reszta tutaj
Forumowicz

Od: 13 lis 2006, 21:46
Auto: M323F/BJ/FP