"– w treści ogłoszenia proszę o podanie szczegółów sprzedawanego/poszukiwanego przedmiotu (przykładowo – której części auta dotyczy, wymiary itd.), ceny oraz danych kontaktowych"
Działy Sprzedam i Kupię
Ciagle ktos "podbija" tematy ani to ladnie wyglada ani nikt nic z tym nie robi, wiec mam propozycje tematy w dziale sprzedam-kupie sa widocznie 2-3 tyg i kosz, skonczy sie podbijanie tematow bo beda w sumie tylko na jednej stronie max 2 ( jak ktos bedzie specjalnie podbijal to kosz, mozna to wprowadzic do regulaminu), zreszta nie ma sensu trzymania tych ogloszen tak dlugo. Co na to moderatrzy tych dzialow i admin ? oraz co o tym mysla klubowicze
a i jeszcze jedno prosze moderatorow o stosowanie regulaminu !
"– w treści ogłoszenia proszę o podanie szczegółów sprzedawanego/poszukiwanego przedmiotu (przykładowo – której części auta dotyczy, wymiary itd.), ceny oraz danych kontaktowych"
Ja mam tylko jedno ale czemu niektórzy robia tak że wystawiaja na sprzedaż auto i piszą cena na priv... kurcze no niech pisze ta cene a potem jak ktos bedzie chciał to bedzie ja zbijał a nie takze to
Powinno byc przestrzegane
Pozdrawiam
ravo napisał(a):"– w treści ogłoszenia proszę o podanie szczegółów sprzedawanego/poszukiwanego przedmiotu (przykładowo – której części auta dotyczy, wymiary itd.), ceny oraz danych kontaktowych"
Powinno byc przestrzegane
Pozdrawiam
- Od: 31 sty 2006, 17:30
- Auto: Bezawaryjne i Niebite
juz pisalem chyba 3 razy.... jestem calkowicie za
Pomysl swietny, jak ktos nie sprzeda przedmiotu w 2 tyg. niech znowu zalozy temat

Pomysl swietny, jak ktos nie sprzeda przedmiotu w 2 tyg. niech znowu zalozy temat
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Loczek napisał(a):Ja mam tylko jedno ale czemu niektórzy robia tak że wystawiaja na sprzedaż auto i piszą cena na priv
a to ma swoje zalety. Zawsze4 można ponegocjować. A jak cena jest podana to jeśli jest zawysoka, to odrazu stawiam temat na końcu i szukam tańszej
To nie allegro
Waluś napisał(a):a to ma swoje zalety. Zawsze4 można ponegocjować. A jak cena jest podana to jeśli jest zawysoka, to odrazu stawiam temat na końcu i szukam tańszej
To nie allegro
mhm tylko taki jest regulamin a moja prosba byla aby go stosowac
prosze o wypowiedzi na temat usuwanie po 2-3 tyg
hmmm boję sie nadchodzącej fali źle opisanych postów i podbijania ogłoszeń. Ludzie porostu nie czytają regulaminu. Napewno taka akcja zmniejszy zasobność tego działu ale, nie jestem do końca przekonany. Co do regulaminu to brakuje tam zakazu stosowania Caps Locka, a krzyczenie w ogłoszeniach zakłuca przejrzystość działu. Podbijanie postów napewno ukruciłby brak możliwości odpowiedzi na temat w dziale ogłoszeń (ale nie wiem na ile jest to możliwe ze strony informatycznej)
Ogólnie uważam że samo usuwanie posów nic nie da
Ogólnie uważam że samo usuwanie posów nic nie da
Pozdrawiam, Tomek
Drinking wine and killing time
hmmm boję sie nadchodzącej fali źle opisanych postów i podbijania ogłoszeń.
kosz
Bimbak napisał(a):Co do regulaminu to brakuje tam zakazu stosowania Caps Locka, a krzyczenie w ogłoszeniach zakłuca przejrzystość działu.
no to trzeba dopsiac
Bimbak napisał(a): Podbijanie postów napewno ukruciłby brak możliwości odpowiedzi na temat w dziale ogłoszeń (ale nie wiem na ile jest to możliwe ze strony informatycznej)
mhm odpowiadac mozna tylko aby nikt nie podbijal specjalnie czyms takim "..." albio "podbijam"
Bimbak napisał(a):Ogólnie uważam że samo usuwanie posów nic nie da
oczywiscie, ze tak i nikt tego nie proponuje, tylko aby powyzej 2 tyg lecialy do kosza a jak ktos nei stosuje regulaminu tez kosz – przyklad dzial 626 i 323 zrobilo sie tam bardzo ladnie
w ogloszeniach to nie ma sie co piescic tak jak w technicznych. Ta nasza gielda to dodatkowy "bonus" ze mozna cos zaltwo sprzedac i kupic. Jak komus sie nie chce czytac regulaminu, lub wysilic sie i poprawnie nazwac temat/tresc – to moderatorowi nie musi sie chciec tego poprawiac
Ja bym sie z ogloszeniami nie szczypal... podbijanie = kosz
Ja bym sie z ogloszeniami nie szczypal... podbijanie = kosz
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
Kult – Park23
Kult – Park23
hmm a to nie jest podbijanie
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=19410
po za tym bardzo łatwo ominąć "podbijanie" i prosić kogoś o wpisanie czegoś do tematu.
Dla mnie jest bardzo proste rozwiązanie, a mianowicie żeby temat o opublikowaniu od razu był zamykany. A jak kogoś coś interesuje to PW.
już na wielu forach coś takiego wprowadzono i jest oki
pozdrawiam Krzysiek
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=19410
po za tym bardzo łatwo ominąć "podbijanie" i prosić kogoś o wpisanie czegoś do tematu.
Dla mnie jest bardzo proste rozwiązanie, a mianowicie żeby temat o opublikowaniu od razu był zamykany. A jak kogoś coś interesuje to PW.
już na wielu forach coś takiego wprowadzono i jest oki
pozdrawiam Krzysiek
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
- Od: 18 lis 2003, 16:31
- Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet
polnik@studio napisał(a):Dla mnie jest bardzo proste rozwiązanie, a mianowicie żeby temat po opublikowaniu od razu był zamykany. A jak kogoś coś interesuje to PW.
tak też myśle że byłoby to dobre rozwiazanie
Pozdrawiam, Tomek
Rowniez podpisuje sie pod tym pomyslem, proponujac kasowanie ogloszen starszych niz miesiac (oczywiscie hurtowo, dla wygody
Sytuacja na rynku motoryzacyjnym jest jaka jest, wiec to rozsadny okres. Przy okazji po prostu ukroci zasadnosc podbijania ogloszen, bo faktycznie czasami lepiej odswiezyc stare ogloszenie niz pisac nowy temat, ale przy takiej "waznosci" oczywisty jest zakaz takiej operacji.
Poza tym moderacja tego dzialu przebiega bardzo sprawnie, a niestety nie da sie w pelni wymusic podania odpowiednich danych w ogloszeniu, rowniez przez specyfike niektorych. Z jednej strony autoblokowanie tematow odgornie nakazaloby kontakt only priv, ale pamietam stamtad kilka naprawde ciekawych i tresciwych dyskusji. Pare postow wymiany zdan na temat przedmiotu transakcji niekiedy sie przydaje, wiec nie ma chyba potrzeby az takich dzialan.
Poza tym moderacja tego dzialu przebiega bardzo sprawnie, a niestety nie da sie w pelni wymusic podania odpowiednich danych w ogloszeniu, rowniez przez specyfike niektorych. Z jednej strony autoblokowanie tematow odgornie nakazaloby kontakt only priv, ale pamietam stamtad kilka naprawde ciekawych i tresciwych dyskusji. Pare postow wymiany zdan na temat przedmiotu transakcji niekiedy sie przydaje, wiec nie ma chyba potrzeby az takich dzialan.
polnik@studio napisał(a):http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=19410
a gdzie tu jest podbijanie czlowieku ?
polnik@studio napisał(a):Dla mnie jest bardzo proste rozwiązanie, a mianowicie żeby temat o opublikowaniu od razu był zamykany. A jak kogoś coś interesuje to PW.
dobry pomysl porazmawiam o tym z globym mam nadzieje, ze go przekonam
a jesli chodzi o ogloszenia bez ceny to nie rozumiem o czym my tu dyskutujemy, ogloszenia bez ceny do kosza ! i prosze moderatorow o przesztrzeganie tego.
Posdsumowujac
– Ogloszenia tylko z cenami
– Po 3 tyg ogloszenie do kosza
– zakaz podbijania jak moderator uzna ze jest podbijany to kosz to juz jego decyzja czy ktos podbija czy nie.
Post odrazu po napisaniu jest zabklokowany – pomysl jednak odpada po zastanowieniu poniewaz jak ktos bedzie chcial zmienic cene albo dodac zdjecie opis itp itd to bedzie musial meczyc moderatora o to wiec odpada !
– Ogloszenia tylko z cenami
– Po 3 tyg ogloszenie do kosza
– zakaz podbijania jak moderator uzna ze jest podbijany to kosz to juz jego decyzja czy ktos podbija czy nie.
Post odrazu po napisaniu jest zabklokowany – pomysl jednak odpada po zastanowieniu poniewaz jak ktos bedzie chcial zmienic cene albo dodac zdjecie opis itp itd to bedzie musial meczyc moderatora o to wiec odpada !
blokowanie – nie.... nieraz wygodniej jest zadac pytanie w temacie kupna – n.p. po 3 tyg. czy nadal aktualne. No i nie wyobrazam sobie sytuacji, gdzie n.p. 10 osob bedzie kazda z osobna pytac na PW o jakis szczegol. Kolejna sprawa, ze nieraz sami uczestniczymy w dyskusjach – czesto krytykujemy tresc ogloszen (pamietacie jak bylo z super, mega wypas GE KL ? Co sie okazalo, ze to ogloszenie pelne sciemy)
Kult – Park23
Kult – Park23
Trzeba bedzie ostatni raz spojrzec na 2 sprzedane Mazdy