Uwagi do funkcjonowania forum

Uwagi na temat działania forum i strony klubowej. Zajrzyj, jeśli masz problemy z działaniem i obsługą.

Postprzez nemi » 4 mar 2018, 17:31

Myjk też narzekał w ubiegłym tygodniu.
Mi na chrome działa ok.
ObrazekObrazek
Forumowicz
 
Od: 21 sie 2004, 13:20
Posty: 7193 (154/327)
Skąd: Warszawa

Postprzez Grzyby » 5 mar 2018, 13:10

Paweł napisał(a): Ten problem jest tylko w szybkiej odpowiedzi, czy pełnej lub PW też?


Właśnie sprawdziłem – pojawiło się przy szybkiej odpowiedzi, przełączyłem na pełną – też były zwisy.
To występuje – w mniejszym lub większym stopniu – dopiero wtedy kiedy coś w pisanym poście skasujesz.
Podczas pisania "zwykłego" raczej nic się nie dzieje ewentualnie baaaaardzo rzadko.
Natomiast skasowanie nawet jednej literki np. poprawka literówki powoduje sporego laga.
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 22:09
Posty: 16802 (71/180)
Skąd: KIELCE
Auto: Chrysler Town&Country 3.3l V6 FlexFuel
Renault Master 2.5D
Dacia DV 1.6 LPG
Burstner Amara 535TK
Nissan Micra K11 CG10DE

Postprzez Bimbak » 5 mar 2018, 13:18

Internet Explorer 11.0.51 – wszystko w porządku.
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Avatar użytkownika
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2
 
Od: 17 maja 2005, 19:55
Posty: 3046 (23/155)
Skąd: Śrem
Auto: ponton i padaka, Moto: liter

Postprzez stachan » 5 mar 2018, 17:54

Opera 51.0 – również wszystko w porządku.
Obrazek
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów
 
Od: 21 wrz 2006, 16:09
Posty: 4466 (270/372)
Skąd: Katowice
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE

Postprzez Paweł » 7 mar 2018, 00:22

Chyba przed momentem przytrafiło mi się coś podobnego. Zacząłem pisać PW z cytowaniem posta i na moment responsywność pola tekstowego wyraźnie spadła. Włączyłem monitoring w konsoli, ale nic niezwykłego się nie zalogowało. Po kilkunastu sekundach przycinanie ustało. Porównałem jeszcze zapis z monitoringu z logami zebranymi, kiedy pole tekstowe działało "normalnie", ale nie zauważyłem żadnych różnic. Niestety nie wiem, co to jest... "Bitcoin mining" JS-em w reklamach...? Może następnym razem coś wyłapię.
Mazda Rx-7 A-Spec FB 12A '85 | CM0M F4Rt '05 #145/500 | JK0E P9X SU4 '09 | VAG
...sings an irresistible song, begging to be revved to its redline and thrown into corners. | bought not built. | ...ultimate solution for those with a distrust of birth control.
gasoline
Avatar użytkownika
Zarząd – Prezes
 
Od: 20 paź 2003, 14:13
Posty: 10963 (539/567)
Skąd: Warszawa
Auto: CM0M F4Rt '05
JK0E P9X SU4 '09
VAG

Postprzez Grzyby » 20 mar 2018, 15:21

Żyło to swoim życiem (czasem było lepiej czasem ciut gorzej) ale dzisiaj jest mega zamulanie.
Na pojawienie się tekstu trzeba poczekać do kilkunastu (!) sekund....
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 22:09
Posty: 16802 (71/180)
Skąd: KIELCE
Auto: Chrysler Town&Country 3.3l V6 FlexFuel
Renault Master 2.5D
Dacia DV 1.6 LPG
Burstner Amara 535TK
Nissan Micra K11 CG10DE

Postprzez Neonixos666 » 20 mar 2018, 17:13

Grzyby napisał(a):Żyło to swoim życiem (czasem było lepiej czasem ciut gorzej) ale dzisiaj jest mega zamulanie.
Na pojawienie się tekstu trzeba poczekać do kilkunastu (!) sekund....


patrzyłeś na tym samym necie a innym urządzeniu czy też tak jest?
Pamiętaj o przeszłości, miej plan na przyszłość, ale żyj dniem dzisiejszym, bo wczoraj już nie ma, a jutro może nigdy nie nadejść...
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 9 wrz 2009, 23:21
Posty: 7587 (21/125)
Skąd: Szczytno
Auto: Signum

Postprzez bieski » 20 mar 2018, 17:28

Grzyby napisał(a):Żyło to swoim życiem (czasem było lepiej czasem ciut gorzej) ale dzisiaj jest mega zamulanie.
Na pojawienie się tekstu trzeba poczekać do kilkunastu (!) sekund....

CZas na zmiane providera. U mnie przez cały dzien śmigało forum jak ta lala.
......................
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 10 cze 2010, 08:37
Posty: 4540 (16/165)
Skąd: ZG
Auto: GJ

Postprzez stachan » 20 mar 2018, 17:37

U mnie również bez zarzutu... <spoko>
Obrazek
Avatar użytkownika
Zarząd – Członek Zarządu
Koordynator Finansów
Koordynator Konkursów
 
Od: 21 wrz 2006, 16:09
Posty: 4466 (270/372)
Skąd: Katowice
Auto: Mazda6 GH 2.0 LF-DE

Postprzez loockas » 20 mar 2018, 17:42

bieski napisał(a):CZas na zmiane providera. U mnie przez cały dzien śmigało forum jak ta lala.


To nie ma nic wspólnego z internetem. Chodzi o responsywność okienka z tekstem.

Mnie się to raz przytrafiło ok 1, może 2 tygodnie temu.
Andżeju, jak Ci na imię?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 5 maja 2007, 23:55
Posty: 9958 (303/589)
Skąd: Ymielin
Auto: PaRHaTy
Ajonik
Reno

Postprzez Grzyby » 21 mar 2018, 00:53

loockas napisał(a):To nie ma nic wspólnego z internetem. Chodzi o responsywność okienka z tekstem.

dokładnie, strona ładuje się normalnie i wszystko śmiga jak szalone, do momentu aż zaczniesz coś pisać. I dotyczy TYLKO reakcji okienka na klepanie w klawisze.

Teraz też muli, chociaż nie tak bardzo. Na kompie żony też się to zdarza (nie w tym samym momencie co u mnie). Konfiguracja sprzętowa podobna, soft różny (u mnie więcej śmieci).
W dzień muliło na Tmobile (LTE), teraz na Orange (światłowód) – nie ma to żadnego znaczenia.
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 22:09
Posty: 16802 (71/180)
Skąd: KIELCE
Auto: Chrysler Town&Country 3.3l V6 FlexFuel
Renault Master 2.5D
Dacia DV 1.6 LPG
Burstner Amara 535TK
Nissan Micra K11 CG10DE

Postprzez marcinowozniako » 21 mar 2018, 01:04

A urządzenie na którym te problemy występują to laptop czy komputer stacjonarny? Jeżeli laptop to można podpatrzeć na profile zasilania i wybrać te z najwyższą wydajnością i zobaczyć czy nadal problem występuje.
Największy Ścigant
Avatar użytkownika
Klubowicz
 
Od: 19 lis 2015, 18:40
Posty: 836 (5/8)
Skąd: Kalisz
Auto: Jest:
Mazda MX-3 KL-DE '91
Była:
Mazda MX-3 KL-DE '93

Postprzez Grzyby » 21 mar 2018, 13:27

To nie jest problem wydajności sprzętu.
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 22:09
Posty: 16802 (71/180)
Skąd: KIELCE
Auto: Chrysler Town&Country 3.3l V6 FlexFuel
Renault Master 2.5D
Dacia DV 1.6 LPG
Burstner Amara 535TK
Nissan Micra K11 CG10DE

Postprzez dobrzyn22 » 21 mar 2018, 20:39

czy ktoś ma pomysł dlaczego mogą mi nie działać filmiki z YT wrzucane do postów? widzę tylko biały kwadrat wielkości okna filmiku...
Problem występuje z Chrome ( najnowsze – zaktualizowane ), natomiast internet eksplorer pokazuje prawidłowo.
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 21 cze 2009, 15:38
Posty: 4820 (15/53)
Skąd: Gdynia PL/Flekkefjord NO
Auto: Mazda6 '06r. 121/147
KM 2.0 mzr-cd

Postprzez Mr_Bartek » 21 mar 2018, 20:56

Może jakaś wtyczka. Może brak Flash Playera (chociaż nie wiem czy jest wymagany). U siebie na FF nie mam problemu.
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2609 (86/131)
Skąd: Poznań
Auto: Jest: ---
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez Paweł » 23 mar 2018, 00:59

Grzyby napisał(a):To nie jest problem wydajności sprzętu.

Jeśli możesz, proszę sprawdź to. Znów zaobserwowałem opisywane zjawisko (było całkowicie niezależne od tego, co robiłem z polem tekstowym, ale dotyczyło na pewno poruszania się po nim). Faktycznie, choć przeglądanie forum było możliwe, to nic nie dało się napisać. Problem jednak ustał całkowicie, kiedy zamknąłem inny proces, który w tle bardzo intensywnie korzystał z procesora i dysku (obciążenie oscylowało wokoło 90-95%).

Podejrzewam, że coś zostało zmienione w Chrome, który do obsłużenia "textarea" zaczął zużywać sporo zasobów i przytkany procesor mu nie wystarcza.
Mazda Rx-7 A-Spec FB 12A '85 | CM0M F4Rt '05 #145/500 | JK0E P9X SU4 '09 | VAG
...sings an irresistible song, begging to be revved to its redline and thrown into corners. | bought not built. | ...ultimate solution for those with a distrust of birth control.
gasoline
Avatar użytkownika
Zarząd – Prezes
 
Od: 20 paź 2003, 14:13
Posty: 10963 (539/567)
Skąd: Warszawa
Auto: CM0M F4Rt '05
JK0E P9X SU4 '09
VAG

Postprzez Mr_Bartek » 24 mar 2018, 00:55

dobrzyn22, sprawdziłem na Chrome u siebie i nie ma problemu z wyświetlaniem filmików. Nie mam zainstalowanego Adobe Flash Player i jedynym dodatkiem do Chrome jest uBlock Origin. Polecam na czysto zainstalować Chrome i sprawdzić czy problem nadal występuje (lub np. utworzyć nowy profil w Windowsie i na nim zalogować się przez Chrome na forum).
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a mystery.
Avatar użytkownika
Koordynator Witryny
 
Od: 7 kwi 2014, 12:44
Posty: 2609 (86/131)
Skąd: Poznań
Auto: Jest: ---
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez Grzyby » 26 mar 2018, 10:49

Paweł napisał(a):Problem jednak ustał całkowicie, kiedy zamknąłem inny proces, który w tle bardzo intensywnie korzystał z procesora i dysku (obciążenie oscylowało wokoło 90-95%).

Niestety to nie to – pisząc tego posta muliło bardzo mocno, a obciążenie procka na poziomie 22-25%, dysku do 6%
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 22:09
Posty: 16802 (71/180)
Skąd: KIELCE
Auto: Chrysler Town&Country 3.3l V6 FlexFuel
Renault Master 2.5D
Dacia DV 1.6 LPG
Burstner Amara 535TK
Nissan Micra K11 CG10DE

Postprzez TheMonster » 26 mar 2018, 13:24

„– panie doktorze, boli mnie jak robię tak <pokazuje>
– to proszę tak nie robić”

Na tapatalku tudzież przeglądarka w telefonie nie przycina nic czyli to nie problem z forum.
Ale jak na kompie przez Chrome czasem przeglądam to mam ochotę wywalić kompa przez okno. Na moje oko to przeglądarka jest problemem.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tapatalk activatorinfo na priv ;)
Tomasz W.
Avatar użytkownika
Przedstawiciel Pomorza
 
Od: 22 lis 2015, 14:59
Posty: 1003 (185/184)
Skąd: Bydgoszcz / Gdynia
Auto: OBECNIE:
Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"
DAWNIEJ:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003
Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT

Postprzez Grzyby » 26 mar 2018, 13:29

TheMonster napisał(a):jak na kompie przez Chrome czasem przeglądam

Ale przy przeglądaniu nie ma najmniejszego problemu.
TYLKO – a i to nie jest regułą, bo czasem problem nie występuje przez dłuższy czas – przy pisaniu odpowiedzi pojawia się problem.
Obrazek
d.pa
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 3 paź 2004, 22:09
Posty: 16802 (71/180)
Skąd: KIELCE
Auto: Chrysler Town&Country 3.3l V6 FlexFuel
Renault Master 2.5D
Dacia DV 1.6 LPG
Burstner Amara 535TK
Nissan Micra K11 CG10DE

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

Moderatorzy

Koordynatorzy, Koordynatorzy Forum