Wojtek napisał(a):Moderatorzy, których praca wbrew pozorom jest bardzo ciężka, dlatego ich działania uznajemy za niepodważalne.
Czy wynika z tego, że zaangażowanie forowiczów jest lekkie i dlatego mogą spotykać się z radosnym łajaniem pejczykiem? Zresztą, co to za konstrukcja? Czy dlatego, że praca górnika jest ciężka, ich żądania są niepodważalne?
Wojtek napisał(a):Moderatorzy mają prawo edytować, przenosić i usuwać posty.
Należałoby to skonkretyzować. Kiedy zmieniać i w jakim zakresie, kiedy przenosić i w jaki sposób usuwać.
Powszechnie przyjęte jest, że treści rażące w postaci niecenzuralnych słów wykropkowuje się tak, aby wiadomo było znającym te słowa co napisał autor, ale aby nie funkcjonowały w obiegu swobodnie. Jednak inny zakres nie jest powszechnie akceptowalny.
Przenoszenie tam, gdzie lepiej pasuje, tak, ale nie może to być arbitralna decyzja zwłaszcza niedoświadczonego życiowo i funkcyjnie moda. Macie doskonały przykład z akcją w LW. KTO MAJĄC 323 DORADZI W SPRAWIE ZBIORNIKA W LW?! Dodatkowo, autor pytań został skierowany do doświadczonego w zakresie LPG forowicza. Temat był wyczerpany i w tym momencie pojawił się ktoś z niepotrzebnym wtrętem. To jest problem.
Wojtek napisał(a):W przypadku zwrócenia przez moderatora uwagi na niepoprawnie nazwany temat, użytkownik ma 24h na jego poprawę. Po tym czasie moderator ma prawo usunąć niepoprawnie nazwany temat. W przypadku wyraźnego niedbalstwa lub bałaganiarstwa ze strony uczestników mogą to robić bez dodatkowych wyjaśnień.
Tu jest dobrze opisane i takiego opisu brakuje dla wyżej wspomnianych przypadków. Jednak nie dotyczy to tych przypadków, nie ma tu zastosowania, więc moja odpowiedź na:
Wojtek napisał(a):Czy zastosowales sie do wskazowek ujetych wyzej?
Nie odnosi się do tego.
Napisałem do Yard PW:
enkai napisał(a):To ja bardzo proszę o niewtrącanie niczego niewnoszących i niepotrzebnych OT do luźnych rozmów o MPV.
bo było to zupełnie niepotrzebne. Sprawa została wyczerpana w dwóch postach Skololego i moim.
Yard odpisał mi PW:
enkai napisał(a):Ostatnie posty są tylko o gazie. Jeśli ktoś ma pytania o instalację to po to jest ten dział.
viewforum.php?f=20
Proszę nie robić OT.
Co było oczywistą nieprawdą. Wystarczy przeczytać ostatnie posty. Nie wiem, co powodowało Yardem, ale na pewno nie była to dbałość o trzymanie się tematu luźnych rozmów o MPV!
Wykopcie co napisałem w obrzezanych przez Yard postach. Pierwszego nie pamiętam. W drugim napisałem, że jest w LW temat "LPG w MPV" na co Yard zareagował brzytwą i przeniósł ten wątek do sekwencyjnych LPG.
O skali nieprzemyślenia i reaktywnym charakterze opresyjnych działań Yarda świadczy fakt, że w LW istnieją jeszcze dwa wątki o LPG w LW "lpg w mpv 3.0 V6" i "MPV 2.0 PB+LPG".
Gdyby kierował się on dobrem forum i jego uczestników, podziękowałby za wskazanie, poszukał innych i przeniósł lub skonsultował z kimś i bez pośpiechu zastosowałby wypracowane rozwiązanie.