Wiem, wiem, będziecie krzyczeć i sprzeciwiać się ale ja mam taką propozycję:
W postach wklejamy fotki, które:
1. Ładują się za każdym razem, zmniejszając tym samym miesięczny transfer na serwerze (mogę się mylić – foki nie są na serwerze ale skrypty php je ładują)
2. I tak muszą (mają) mieć swoje miejsce w sieci więc po co je łądować za każdym razem gdy otwieramy jakiś temat – nie lepiej wkleić link?
3. Wiem że to wygodne, ale jak ktoś jeszcze przygotuje fotki z głową to spoko – gożej jak każde zdjęcie ma po kilkaset KB i jest ich kilkanaście
4. I to co mnie najbardziej irytuje to to że muszę poczekać aż wszystkie się wczytają bo posty pod nimi "non stop" uciekają
5. Oczywiście należało by wyodrębnić grupy które tego nie dotyczą (np. Nasze Mazdy) lub wprowadzić "słowne" ograniczenia w postaci:
Fotki do np. 100kB i nie więcej jak 3 sztuki.
PS. Miałbym również propozycję co do nowego działu np. Foto-Relacje w którym głównie byłyby zamieszczane opisy naprawy, instalacji, przeróbek dokonywanych w naszych Mazdach ale tylko w postaci dokładnych opisów i foto-relacji – tzn. czarno na białym co, jak i gdzie po koleji zrobić (to co kiedyś Carlos zaproponował odnośnie kolekcjonowania takich opisów).
A może to nie na forum tylko na stronie głównej – bo to raczej powinna być "instrukcja" postępowania a nie dyskusja.... SAME KONKRETY!
Co wy na to