
Co jecie dziś na obiad ?
Radex napisał(a):coca cole
Tez dzisiaj mialem
Schabowy, ziemniaczki i barszczyk czerwony
-
Szalotka
Pierwsze danie:
Zupka "badylowa" czyli ziemniaczki, jarmuż, marchewka, pietrucha (korzeń), por, seler, kalafior, brukselka. Oczywiście zabielona śmietaną – pychota
drugie danie:
Bitki wołowe w sosiku z kaszą i buraczkami
A zaraz wezmę i pęknę po tym obżarstwie
Zupka "badylowa" czyli ziemniaczki, jarmuż, marchewka, pietrucha (korzeń), por, seler, kalafior, brukselka. Oczywiście zabielona śmietaną – pychota
drugie danie:
Bitki wołowe w sosiku z kaszą i buraczkami
A zaraz wezmę i pęknę po tym obżarstwie
Grzyby ja to myslalem ze dla odmiany to dzis pierogi bedziesz mial 
A tu klops pomylka
Jakies bitki sobie wymyslasz i zupy z menu knajp hotelowych

A tu klops pomylka
Jakies bitki sobie wymyslasz i zupy z menu knajp hotelowych
-
Szalotka
gromaciek napisał(a):ja to myslalem ze dla odmiany to dzis pierogi bedziesz mial
No niestety wszystkie zjedliśmy
Ale za to dzisiaj – oczywiście dla odmiany – na pierwsze danie były:
Grzyby napisał(a):Bitki wołowe w sosiku z kaszą i buraczkami
A na drugie:
Grzyby napisał(a):Zupka "badylowa" czyli ziemniaczki, jarmuż, marchewka, pietrucha (korzeń), por, seler, kalafior, brukselka.
A na jutro właśnie ugotowały się 4 goloneczki (będą pieczone)
Jeszcze nie wiem z czym, może z chlebkiem?
A zupka będzie pomidorowa z przecieru od babci. Z ryżem
Ależ ja cholerka lubię gotować
No i jeść
Grzyby napisał(a):Ależ ja cholerka lubię gotować
To "tak jak ja". W tym tygodniu jestem w domku sam i muszę też sam dbać o posiłki. Jednego dnia ugotowałem więc żarełko na dwa obiadki, zostawiłem do ostygnięcia i oczywiście nie schowałem do lodówki, więc kolejnego dnia po powrocie z roboty nakarmiłem śmietnik. Chyba smakowało.
Jak to gdzieś napisał Maciej Loret nie ma sensu kopać się z koniem i stwierdziłem, że taniej, szybciej i nawet bezpieczniej jeść w pobliskim "chińczyku".
Wczoraj był kurczak pikantny (wydawało mi się, że nawet był bardzo pikantny, ale piekł tylko raz
Grzyby napisał(a):jarmuż
Matko, musiałem sprawdzić w wikipedii co to takiego...
w pracy zupka z torebki
w domku zupa meksykańska
w domku zupa meksykańska

A ja kupiłem dzisiaj dwa całkiem spore chlebki pita, kilogram mięska świńskiego na gulasz i zrobiłem siekaninę na patelni.
Wyszło to cuś a'la kebab. Zarąbiście pikantne z warzywkami, sosami delikatnie zapieczone w piekarniku.
Mniamuśne
Błehehehe, do niedawna tez nie wiedziałem co to. Małżowinka mi to warzywko przedstawiła i przyznaję że żałuję że poznałem je dopiero teraz.
Wyszło to cuś a'la kebab. Zarąbiście pikantne z warzywkami, sosami delikatnie zapieczone w piekarniku.
Mniamuśne
nemi napisał(a): Grzyby napisał(a):jarmuż
Matko, musiałem sprawdzić w wikipedii co to takiego...
Błehehehe, do niedawna tez nie wiedziałem co to. Małżowinka mi to warzywko przedstawiła i przyznaję że żałuję że poznałem je dopiero teraz.
ktos zna dobry przepis na w miare tradycyjną pizze z szynka i pieczarkami??
spód chyba taki bedzie tradycyjny? http://www.pizzaprzepisy.pl/index.php?o ... &Itemid=64
pozniej po prostu posmarowac posiekanymi pomidorami z puszki, polozyc pieczarki, szynke i tyle?
czy jakas mozarella na wierzch??
ktos sie orientuje jak to robia tradycyjnie w Italii?
to moj pierwszy raz i nie chcialbym zmarnowac skladnikow
aha... pieczarki wczesniej ugotować?? czy po prostu cienko pokroic?
spód chyba taki bedzie tradycyjny? http://www.pizzaprzepisy.pl/index.php?o ... &Itemid=64
pozniej po prostu posmarowac posiekanymi pomidorami z puszki, polozyc pieczarki, szynke i tyle?
czy jakas mozarella na wierzch??
ktos sie orientuje jak to robia tradycyjnie w Italii?
to moj pierwszy raz i nie chcialbym zmarnowac skladnikow
aha... pieczarki wczesniej ugotować?? czy po prostu cienko pokroic?
A ciasto ma być cienkie czy grube 
nie trzeba ich gotować, wystarczy żebyś pokroił
oczywiście
Ja ostatnio na wierzch dodawałam zwykły ser w plastrach z biedronki i było smaczne 
Radex napisał(a):pieczarki wczesniej ugotować?? czy po prostu cienko pokroic?
nie trzeba ich gotować, wystarczy żebyś pokroił
Radex napisał(a):czy jakas mozarella na wierzch??
oczywiście

Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: loockas i 4 gości