Czateria... 2021
Czyli przy wymianie trzeba patrzeć na lumeny żeby lipy nie było?
W jagu chyba co 2 psiknięcia, mam 35W D3S, czyli te droższe. Para od 300 PLN.
Na razie świeca jasno, nie przebarwiają się wiem mam ten wydatek chyba mam jeszcze przed sobą
.
Muszę jeszcze dywaniki zimowe ogarnąć. Jakieś z Golfa znalazłem i wrzuciłem, ale średnio to wygląda.
Ktoś montował dywaniki Brisk, takie pełne ?
Na razie świeca jasno, nie przebarwiają się wiem mam ten wydatek chyba mam jeszcze przed sobą
Muszę jeszcze dywaniki zimowe ogarnąć. Jakieś z Golfa znalazłem i wrzuciłem, ale średnio to wygląda.
Ktoś montował dywaniki Brisk, takie pełne ?
..::Born To Rise Hell::..
Neo, ksenony 25W mają inne gniazdo z tego co wiem więc nie da się pomylić.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Beny napisał(a):Ja mam ori, trochę płytkie ale nic się nie wylewa.
Jonny masz rekuperacje w domu ?
NIe, mam mieszkanie
Jak mamy z przodu lampy ledowe to tam już nie ma żadnych ,,żarówek" do wymiany tylko leci cała lampa w razie awarii?
Beny napisał(a):To coś mi się pomyliło
Ja mieszkam w segemncie 1/4 domu. Mam mieszkanie 2 kondygnacyjne łącznie około 120 metrów.
W saabach jest 2 poziomowy włącznik spryskiwaczy ale wyczucie go jest długą lekcją. Generalnie jak mi padła pompka szyby (mam H7 nie xen) która potrafiła zużyć 5l płynu w tydzień to podmieniłem na pompkę od świateł i mam spokój, płynu mi starcza na zimę mojej jazdy.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Neonixos666 napisał(a):Renata dobija do 220 tyś silnikowo pewnie jeszcze pojeździ długo ale obawiam się o inne kwestie.
O co konkretnie?
Dopisano 1 lut 2021, 15:50:
Gib napisał(a):Dziś przy -6 zaczęła mi opadać szyba kierowcy, super wrażenia.
Pfff 4 lata temu, jak mi się włamali do C5 w Zakopcu, wracaliśmy z oknem zaklejonym taśmą przy -27
PeKa napisał(a):O co konkretnie?
Zaczyna padać czujnik w drzwiach kierowcy od hands free i nie otwiera mi się po włożeniu ręki i muszę szarpać za klamkę, albo otwieram przez tylne drzwi, wiem że to standard w Renatach, nie jest to jakieś drogie, używki idzie wyrwać w dobrej kasie, zostaje samemu to ogarnąć i nie jest drogo ale właśnie takie rzeczy będą pomału o sobie dawać znać.
Neonixos666 napisał(a):Jak mamy z przodu lampy ledowe to tam już nie ma żadnych ,,żarówek" do wymiany tylko leci cała lampa w
Są miejsca gdzie przelutowuja pojedyncze ledy. Ale nie wiem czy w każdym samochodzie tak się da.
If you’re in control, you’re not going fast enough.
Neonixos666 napisał(a):PeKa napisał(a):O co konkretnie?
Zaczyna padać czujnik w drzwiach kierowcy od hands free i nie otwiera mi się po włożeniu ręki i muszę szarpać za klamkę, albo otwieram przez tylne drzwi, wiem że to standard w Renatach, nie jest to jakieś drogie, używki idzie wyrwać w dobrej kasie, zostaje samemu to ogarnąć i nie jest drogo ale właśnie takie rzeczy będą pomału o sobie dawać znać.
Zerknij za klamkę, czy czasami nie wypadło CI lusterko odbijające wiązkę, takie kółeczko. U mnie wypadło w 3 drzwiach
Rok 2021 a widzę naprawy w Renault jak zwykle na najwyższym poziomie 
Pamiętam w ojca Lagunie z 2001 roku padł czytnik karty i na forum znalazłem instrukcje z której wynikało, że ułamała się taka zapadka, która przy wsuwaniu karty naciskała jakiś guzik wyżej... a naprawa polegała na doklejeniu w to miejsce np kawałka karty płatniczej xDD
_____
niby luty a ja napisałem pierwotnie 2020 u góry
Pamiętam w ojca Lagunie z 2001 roku padł czytnik karty i na forum znalazłem instrukcje z której wynikało, że ułamała się taka zapadka, która przy wsuwaniu karty naciskała jakiś guzik wyżej... a naprawa polegała na doklejeniu w to miejsce np kawałka karty płatniczej xDD
_____
niby luty a ja napisałem pierwotnie 2020 u góry
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...
To zupełnie jak moja stara szóstka... między awariami to też tylko lać i jeździć 
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem
Dawne auta:
Citroen Xsara II 1,6 16V 2003|Mazda 6 GG/GY 2005 2,0 MZR-CD 136 KM MT|Mazda 3 BM 2016 2,0 SkyActiv-G 120KM MT "Śnieżynka"|Mazda 3 Hikari, 2,0 150KM AT|Seat Arona FR 1.5 TSI DSG :(|...