mi jak sie nie chce robić frytek to kartofle kroję w talarki i smażę z dwóch str na patelni do tego przyprawa do ziemniaków, papryka i jest niebo w gębie. można dodatkowo pochłaniać z keczupem lub majonezem – co kto woli
Ja zrobiłem sobie oldschoolowe naleśniki z serem i cynamonem ;–) prawie jak babcia, niestety prawie robi różnice, ale babci już nie ma a naleśniki się chciało zjeść to trzeba sobie radzić, nie?
piersi z kurczaka krojone w kostke i smażone w przyprawie kebab-gyros do tego smażona papryka, cebula, marchew, kiełki fasoli mung, grzyby przyprawione maggi, pieprzem, sosem teryiaki, sosem chilli ostro słodkim podane z makaronem ryżowym
zostało mi wędzonego łososia i chciałbym coś z nim zrobić, najlepiej sałatkę. jakiś sprawdzony przepis ktoś posiada albo inne danie z łososiem wędzonym (oprócz makaronu)
Tortilla z biedronki (w promocji 5 tortilli za 3zł chyba) ze smażonym zestawem pierś z kurczaka + papryka + cebula + pieczarki, + do tego kukurydza i sosy pudliszki meksykański i do hamburgerów. Fastfoodowa poezja