Czateria... 2021
Beny napisał(a):Taa pewnie jutro kolejna piła przyjdzie
Nie, ale już czeka nowy tłok na założenie, sam jestem ciekaw czy to będzie chodzić bo pierwszy raz będę remontował silnik, zwykle robiłem uszczelniacze na wale albo membrany w gaźniku a tu coś poważniejszego zdecydowanie jest.
Neonixos666 napisał(a):Chyba w końcu ogarnę przyciemnienie bo masakra jest w tej szklarni na kołach.
Zdecydowanie polecam. Najlepsza decyzja w przypadku Forda, no poza samym zakupem Forda
Tylko grubo pojechalem. Tylnibklapa czarne, przeswit minimalny. Zrobilem tez przrdnie boczne
..::Born To Rise Hell::..
kurde nie znam się na tych foliach i nie wiem jakie sobie zamontować, a czy są jakieś folie nie przyciemniające które działają atermicznie i nie grzeje tak w aucie?
a czy ty nie masz przypadkiem w nim atermicznej przedniej szyby? Miałem taką w Signum i Vivaro i to robiło robotę mocno.
Od wewnątrz jest naprawdę spoko.
Pojechałem do kolesi, zobaczyłem jakie auta mają zrobione, powiedziałem że chcę takie same.
Na przednich bocznych jest zdecydowanie bardziej przejrzysta, tak aby się mocno nie rzucała w oczy. Stałem już przy kilku radiowozach i jak na razie nikt się nie przyczepił.
Ogólnie, im ciemniejsze tym lepiej.
Ja dodatkowo jeżdżę po budowach, czasem sporo sprzętu na pace mam, a on tani nie jest.
Zawsze to lepiej sie czuje jak się w oczy nie rzuca.
Całość kosztowała mnie 600 netto za całe auto. Sam przód 200 pln. Od teraz każde auto bede jechał identycznie.
Pojechałem do kolesi, zobaczyłem jakie auta mają zrobione, powiedziałem że chcę takie same.
Na przednich bocznych jest zdecydowanie bardziej przejrzysta, tak aby się mocno nie rzucała w oczy. Stałem już przy kilku radiowozach i jak na razie nikt się nie przyczepił.
Ogólnie, im ciemniejsze tym lepiej.
Ja dodatkowo jeżdżę po budowach, czasem sporo sprzętu na pace mam, a on tani nie jest.
Zawsze to lepiej sie czuje jak się w oczy nie rzuca.
Całość kosztowała mnie 600 netto za całe auto. Sam przód 200 pln. Od teraz każde auto bede jechał identycznie.
Neonixos666 napisał(a):kurde nie znam się na tych foliach i nie wiem jakie sobie zamontować, a czy są jakieś folie nie przyciemniające które działają atermicznie i nie grzeje tak w aucie?
też o tym myślałem, ale z drugiej strony większość roku podgrzewam wnętrze, bo nawet latem do roboty przed 5-ą ruszam, to temp zewn. koło 13st... A po robocie gdy na parkingowej patelni stoi do 14:30 to i tak chcąc nie chcąc musi się dogrzać od słońca..
tylko wyjazdy wakacyjne południowe są trudniejsze, albo parkowanie w mieście,gdzie trudniej o zacienione miejsca....
chyba ważniejsza jest sprawna klimatyzacja, bo szyby oczywiście przepuszczają, ale nagrzana blacharka również trzyma temperaturę..
przedniej i przednich bocznych bym nie robił, bo strach a zrobić tylną połowę auta... czy to się nie kija z celem? no chyba, że dla lepszego wyglądu..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
W Signum miałem fabrycznie przyciemniane do tego był srebrny a nie czarny jak Scenic i nie było takiego problemu. W Renacie klima działa dobrze bo z nawiewu leci zimne powietrze ale buda tak się nagrzewa a słońce przez szyby grzeje że nie jest wstanie wystudzić środka.
W dużym słońcu jest nawet przejrzysty na wylot
.
Nie są to najciemniejsze folie, ale jest zdecydowanie lepiej. W obu ciemna tapicerka, Focus zdecydowanie mniej nagrzany.
Nie są to najciemniejsze folie, ale jest zdecydowanie lepiej. W obu ciemna tapicerka, Focus zdecydowanie mniej nagrzany.
No coś takiego by me interesowało, ogólnie zależy mi na wyglądzie jak by fabrycznie był przyciemniony,czyli nie kompletna smoła.
a przednią czołową również można czymś obciągnąć?
Historie mojej młodości :
zadra napisał(a):a przednią czołową również można czymś obciągnąć?
Niestety nie można, szkoda że nie ma takich folii na przednią szybkę które nie przyciemniają ale odbijają promienie słoneczne.
Teoretycznie można. Nie wszystkie szyby samochodowe są fabrycznie przyciemnione do granicy ustalonej przez prawo. Więc jeśli przednia szyba ma powiedzmy 80% przepuszczalności światła to teoretycznie folię z przepuszczalnością 90% jeszcze można dać. Czy da to jakiś efekt? Nie wiem.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Przednie musza mieć przepuszczalność na poziomie 70% jak dobrze pamiętam więc kładąc jakąś z 10-20% przepuszczalnością powinno być OK ? Jak nie masz żadnej to warto okleić. W GH nie miałem i po aplikacji poprawiło to komfort szczególnie dzieciakom z tyłu.
Teraz patrze i w klocku mam fabryczne z przepuszczalnością 10%, przednia atermiczna ale w taki dni jak wczoraj nie ma jak wydajna klima
Teraz patrze i w klocku mam fabryczne z przepuszczalnością 10%, przednia atermiczna ale w taki dni jak wczoraj nie ma jak wydajna klima
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Często szyby są już fabrycznie przyciemnione to 75% przednia i 70% przednie boczne.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Trzeba by to pomierzyć i zobaczyć czy można coś jeszcze położyć czy już nie da rady.
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
Dla mnie przyciemnienie szyb w samochodzie jest kolejną niezbedna rzeczą po wymianie oleju itp po zakupie samochodu. Jest po prostu bardziej komfortowo i bezpiecznie. Ale przednich raczej przyciemniać nie będę. Na moim osiedlu stoi ładne BMW F10 z przednimi bocznymi szybami tak mocno przyciemnionymi że z zewnątrz bardzo mało widać wnętrze. Z tyłu na szybie ma jakas naklejkę że wersja dark coś tam. Ciekawe czy to fabrycznie czy nie..
Ja mam fabrycznie zrobiony tył ale jakoś nie zwracam uwagi czy się bardziej czy mniej nagrzewa.Dla dzieci napewno na plus, zasłonek nie używamy i nie zgłaszały żeby je słońce razilo.Chciałem dać najjaśniejsza na przód żeby się tak nie odróżniało bo teraz trochę jak karwan wygląda. Za to paska na przedniej szybie brakuje,muszę zakupić jakiś uniwersalny na alle.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT