Dentysta schyla sie właśnie nad pacjentem i ma zamiar rozpocząć borowanie, gdy nagle zastyga w bezruchu i pyta nieufnie:
– Czy mi sie to tylko wydaje, czy tez trzyma pan rękę na moich jadrach ?
– Pacjent spokojnym głosem: – To tylko taka mała asekuracja , bo przecież nie chodzi o to,
żebyśmy sobie ból zadawali... Prawda, Panie Doktorze...?
Wchodzi Jasio na lekcje, rzuca tornister, kładzie nogi na ławkę i krzyczy "sieeeeema". Widząc to, zszokowana nauczycielka mówi do Jasia:
– Jasiu natychmiast podnieś ten tornister wyjdź z klasy i wejdź jeszcze raz , tym razem tak grzecznie jakTwój ojciec kiedy wraca z pracy!!!
– Jasio ze spuszczona głową , podnosi tornister i wychodzi z klasy. Po chwili drzwi, pod wpływem mocnegokopnięcia, otwierają sie z hukiem, do sali wskakuje Jasio i krzyczy: – Haaaaa!!! i co ! k....a, nie spodziewałaś sie mnie tak wcześnie!!!
Ksiądz chodzi z tacą po kościele, zbiera pieniądze od parafian. Podchodzi do staruszki, a ona grzebie w portfelu.
– Ksiądz: Te grubsze babciu, te papierowe..
– Babcia: Aa nie.. te grubsze mam na fryzjera..
– Ksiądz: babciu, ale Maryja nie chodziła do fryzjera.
– Babcia: Taaak?? A Jezus nie jeździł Mercedesem...
W piaskownicy. Osiedle nowobogackich.
– Dzieci bawią sie w piaskownicy, wykopując dziurę telefonami komórkowymi. Nagle jedno z nich trafia na kamień i jego komórka łamie sie. Dzieci w śmiech.
– No i co sie śmiejecie?! Jutro tatuś kupi mi nowy, lepszy!
płacze nieszczęsny malec.
– Ale dzisiaj, jak ostatni wieśniak, będziesz piasek kopać
łopatka

!
Trzy leniwce siedzą i kłócą sie który jest bardziej leniwy.
Pierwszy mówi:
– Wiecie chłopaki, idę sobie ulica, patrze sobie, a tu worek złota na ulicy leży, ale nie chciało mi sie go podnieść.
Na to drugi:
– No widzicie, a ja idę sobie plażą i patrze jak Claudia Schifer leży sobie naga i chce żeby ją bzyknąć. No ale nie chciało mi sie.
Trzeci:
– A wiecie chłopaki, ja ostatnio bylem w kinie, na strasznie śmiesznej komedii ale przez cały film płakałem.
– No co ty na komedii i płakałeś ?
– Bo siadłem sobie na jajka i nie chciało mi sie wstać poprawić.