Czateria... 2021
o kurde nawet miejsca specjalne na odłożenie piwa są i światło, wow 
U nas z wodą nie ma problemu, w glebie sam piasek. Wylewając płytę zrobiliśmy spady na boki wiec zalanie też nie straszne. W razie czego na środku pod widoczną klapką jest wnęka na pompę
Był plan jeszcze na płytki na ściankach ale już dałem sobie spokój i tak to przegięcie pały jak na amatorskie potrzeby
Był plan jeszcze na płytki na ściankach ale już dałem sobie spokój i tak to przegięcie pały jak na amatorskie potrzeby
Wielkie zazdro 
Pocieszam się tym, że mogę centralnie auto podnosić, co akurat w BMW się sprawdza, bo mam beton po całości
Pocieszam się tym, że mogę centralnie auto podnosić, co akurat w BMW się sprawdza, bo mam beton po całości

Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
loockas napisał(a):Był plan jeszcze na płytki na ściankach ale już dałem sobie spokój i tak to przegięcie pały jak na amatorskie potrzeby
Jak nie płytki to może chociaż marmury daj
loockas jak dobrze pójdzie i przejdzie testy to będę miał coś dla Ciebie
nemi napisał(a):Neo, dużo części Ci zostaje po takich naprawach? Co ile pił możesz złożyć kolejną z niepotrzebnych elementów z poprzednich?
Ogólnie czasem jak piłę kupię i nie opłaca się jej naprawiać to zostawiam na części i sporo wykorzystuje do napraw innych pił bo zawsze jakieś braki są a różne modele mają wspólne podzespoły np mechanizmy hamulca, napinacz czy napęd pomy oleju, albo śrubki. Mam też już spory karton złomu i to praktycznie same aluminium więc musze to ogarnąć i sprzedać bo w cenie jest teraz złom kolorowy jak i stalowy. warto też poruszać się w paru modelach od których mamy części no i znam mocne i słabe strony i gdzie trzeba uważać. Dziś kolejna piła poszła w cenie jaką chciałem otrzymać i parę już czeka na swoją kolej do napraw.
Ciekawe czy trzeba kat. C na takie coś.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Widziałem busy max wysokie i max długie na bliźniakach na kat B więc podejrzewam że tu też wystarczy. Ciekaw jestem jaki motor ale zapewne V8
Neonixos666 napisał(a):Widziałem busy max wysokie i max długie na bliźniakach na kat B więc podejrzewam że tu też wystarczy.
to że bus jest zarejestrowany do 3,5t nie znaczy że takie ma DMC
jeździ pełno busów nawet z windą i chłodnią zarejestrowanych na 3,5t, mimo że ich masa własna przekracza 4t

Bo busiarze do 3,5t bez tachografu śmigają, więc się opłaca
A taka Sierra z fotki, raczej na 100% jest powyżej 3,5T on chyba ma masę własną w okolicy 3,5t (wersja 3500 bo ma poszerzone błotniki i bliźniaki. tylko bazowa Sierra 1500 miała DMC <3,5t z tego co pamiętam.
marek napisał(a):to że bus jest zarejestrowany do 3,5t nie znaczy że takie ma DMC
Skoro jest zarejestrowany to musi takie mieć bo inaczej nie miałby homologacji. Ich masa własna to np 2.5T a tonę ładowności i się wszystko zgadza bo DMC 3.5T w papierach ile on może dźwignąć to tylko on wie.

Inaczej przy zabudowie którą robi oddzielna firma która ma w pompce ile to będzie ważyć bo zrobieniu zabudowy. Tak samo jak ludzie robią kampery, ładują, kible, szafki, kanapy ogrzewanie, baterie a na końcu wychodzi że fura waży 4T
Neonixos666 napisał(a):Skoro jest zarejestrowany to musi takie mieć bo inaczej nie miałby homologacji. Ich masa własna to np 2.5T a tonę ładowności i się wszystko zgadza bo DMC 3.5T w papierach ile on może dźwignąć to tylko on wie.
tylko, ze te na bliźniakach z homologacją na 3,5t mają ładowność 500kg w porywach do 700
wystarczy zarejestrować busa na bliźniakach np. dmc 5t jako pojazd specjalny i wtedy diagnosta a nie homologacja "decyduje" ile to ma DMC
jak taki bus ma dołożoną windę to już sam w sobie waży więcej. Więc trzeba znaleźć diagnostę który klepnie, że to ma jednak 3,5t DMC a własna wynosi 2,5t i bus lata bez tacho 24/7
na fb jest taki profil 40ton.net – pomysłowość w tym względzie nie zna granic
Najciekawsza konfiguracja to Bus z siodłem i naczepą 
Dopisano 30 mar 2022 21:53:

Dopisano 30 mar 2022 21:53:

uff.
Kupione.
Mateczka zadowolona, ja będę miał trochę spokoju ..
Ceny aut oszalały a podaż słaba..
Kupione.
Mateczka zadowolona, ja będę miał trochę spokoju ..
Ceny aut oszalały a podaż słaba..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Fakt. Kumpel kupił Swifta Sporta 1.5 roku temu za 11tys, jakiś czas temu stuknął, ubezpieczalnia zlicytowała "wrak". Znalazłem go wczoraj na Otomoto po naprawie. 17tys 
Piękne auto
,
Nadal choruje na duże pickupy
...... moze kiedyś
......
Zainteresowanie JGC.....zerowe, jakieś zamiany na Audi itp.....no nic, nie śpieszy się przynajmniej....
Dopisano czwartek, 31 mar 2022, 06:36:
Piękne auto
,
...... moze kiedyś
......
Zainteresowanie JGC.....zerowe, jakieś zamiany na Audi itp.....no nic, nie śpieszy się przynajmniej....
Dopisano czwartek, 31 mar 2022, 06:36:
Piękne auto
..::Born To Rise Hell::..