Konkurs Fotograficzny 2015 – Wiosenne plenery – wyniki.
Co tu się dzieje? Kurde...
Mam wrażenie, że się tutaj komuś pomyliło... Regulamin nic nie mówi, by zdjęcia były prosto z aparatu. I dobrze. Jeśli jakieś zdjęcie jest przegięte cyfrowo to odpada na etapie oceny – były już takie sytuacje. Ja też często w konkurach głosuję na inne zdjęcia. Bardzo często wygrywają nie te zdjęcia, które mi się podobają... I co? Mam zawracać kijem Odrę. Noż kuźwa to jest zabawa. Nawet zdjęcia w profesjonalnych konkurach nie lecą prosto z aparatu. Zawsze idą przez retusz... Czy to w ciemni czy na komputerze. Po co takie bezsensowne spięci? I to jeszcze wszczęte głównie przez stosunkowo nowych userów...
Mam wrażenie, że się tutaj komuś pomyliło... Regulamin nic nie mówi, by zdjęcia były prosto z aparatu. I dobrze. Jeśli jakieś zdjęcie jest przegięte cyfrowo to odpada na etapie oceny – były już takie sytuacje. Ja też często w konkurach głosuję na inne zdjęcia. Bardzo często wygrywają nie te zdjęcia, które mi się podobają... I co? Mam zawracać kijem Odrę. Noż kuźwa to jest zabawa. Nawet zdjęcia w profesjonalnych konkurach nie lecą prosto z aparatu. Zawsze idą przez retusz... Czy to w ciemni czy na komputerze. Po co takie bezsensowne spięci? I to jeszcze wszczęte głównie przez stosunkowo nowych userów...
-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Tak samo jak w naszym kraju w politycy, zawsze najwięcej ALE mają po wyborach Ci, którzy nie głosowali ... 

-
makmarc
makmarc napisał(a):Tak samo jak w naszym kraju w politycy, zawsze najwięcej ALE mają po wyborach Ci, którzy nie głosowali ...
Dokładnie

Ale się tu "rzeźnia" zrobiła O_o Nie myślałem, że ten konkurs wywołał aż tyle emocji – zbyt krótko tu chyba jestem i pewnie dlatego 
Niemniej – Panowie (i Panie) – z każdym konkursem jest trochę jak – przytaczam kogoś z powyżej – wyborami na Prezydenta – część ludzi zadaje sobie trud, czyta program wyborczy, słucha co kandydat mówi, ocenia jego zaplecze polityczne i kompetencje, a część na to leje i idzie na wybory oddać głoś na tego co im się podoba: "bo mu dobrze z oczu patrzy", "bo ma ładną żonę", "bo ładnie, choć bez sensu mówi" itp. – tak to już jest, że niekiedy ludzie głosując kierują się po prostu innymi, subiektywnymi odczuciami. I – stety – bądź niestety – musimy uszanować to, że każdy ma:
– wolną wolę
– prawo do wypowiedzi
– prawo do wolności słowa
na tym polega "współegzystowanie" w każdej społeczności – także "forumowej"
A to, że nam się prawo nie podoba? No cóż – w życiu pewnie też wiele przepisów nam się nie podoba, ale musimy je akceptować – owszem, warto zmieniać jeśli coś jest nieodpowiednie, ale to musi być zdanie większości.
A wyniki? No cóż – każdy zagłosował i tak wyszło – co kim kierowało to jego indywidualna sprawa.
Nasuwa mi się demot pokazany wczoraj przez kumpla, z klęczącym gościem ze złożonymi rękoma i dymek: "Spraw Boże proszę, aby wróciły czasy, kiedy nie trzeba było wyglądać jak ciota, żeby podobać się kobietom"
Peace
Niemniej – Panowie (i Panie) – z każdym konkursem jest trochę jak – przytaczam kogoś z powyżej – wyborami na Prezydenta – część ludzi zadaje sobie trud, czyta program wyborczy, słucha co kandydat mówi, ocenia jego zaplecze polityczne i kompetencje, a część na to leje i idzie na wybory oddać głoś na tego co im się podoba: "bo mu dobrze z oczu patrzy", "bo ma ładną żonę", "bo ładnie, choć bez sensu mówi" itp. – tak to już jest, że niekiedy ludzie głosując kierują się po prostu innymi, subiektywnymi odczuciami. I – stety – bądź niestety – musimy uszanować to, że każdy ma:
– wolną wolę
– prawo do wypowiedzi
– prawo do wolności słowa
na tym polega "współegzystowanie" w każdej społeczności – także "forumowej"
A to, że nam się prawo nie podoba? No cóż – w życiu pewnie też wiele przepisów nam się nie podoba, ale musimy je akceptować – owszem, warto zmieniać jeśli coś jest nieodpowiednie, ale to musi być zdanie większości.
A wyniki? No cóż – każdy zagłosował i tak wyszło – co kim kierowało to jego indywidualna sprawa.
Nasuwa mi się demot pokazany wczoraj przez kumpla, z klęczącym gościem ze złożonymi rękoma i dymek: "Spraw Boże proszę, aby wróciły czasy, kiedy nie trzeba było wyglądać jak ciota, żeby podobać się kobietom"
Peace

- Od: 29 gru 2014, 22:45
- Auto: Mazda 3 BK Active
Rocznik 2005 (Model 2006)
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
tomi911 napisał(a):"bo ma ładną żonę"
Ja nawet raz tak wygrałem.

-
Poziom ostatnich kilku stron był niczym poziom wczorajszej debaty.
Stąd niejako w nawiązaniu, aby rozładować atmosferę
pozwolicie na moją kolejną radosną twórczość:
Stąd niejako w nawiązaniu, aby rozładować atmosferę

-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
tomi911 napisał(a):tak się pisze: "ból"!!
I wszyscy to wiemy, ale nasz Prezydent chyba nie!
http://www.tvp.info/4159811/bul-prezyde ... eji-nie-ma
-
nie mieszajmy do tego polityki bo zaraz ktoś z taczkami przyjedzie i bedzie chcial komisje konkursowa na taczkach wywozic. nie znizajcie poziomu !
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
KMBak napisał(a):tomi911 napisał(a):tak się pisze: "ból"!!
I wszyscy to wiemy, ale nasz Prezydent chyba nie!
http://www.tvp.info/4159811/bul-prezyde ... eji-nie-ma
A to sorka – "bul" był pewnie zamierzony, a ja nie na czasie z polityką to nie znam takich njusów
Hatchback 1.6 MZR 105 KM
KMBak napisał(a):Mam wrażenie, że się tutaj komuś pomyliło... Regulamin nic nie mówi, by zdjęcia były prosto z aparatu. komputerze. Po co takie bezsensowne spięci? I to jeszcze wszczęte głównie przez stosunkowo nowych userów...
Kilka razy pisałem i napiszę ponownie

Takich jest co najmniej 6

Spięcia są z sensem bo w zasadzie to na każdą turę mogę wstawić byle fotkę nie na temat i zostanie przyjęta.
A to młodzi nie mogą mieć nic do powiedzenia
Popatrz na starszego pana Berniego co zrobił z F1 bo nie dopuszcza "młodych" z pomysłem, oby z forum "elita" nie zrobiła tego samego...
Maniekvip napisał(a):tylko fotek nie na temat
Tu masz rację... Ale niestety pole do interpretacji jest zostawione duże... Dla Ciebie i dla mnie wiosenny plener to kwitnąca roślinność. A północnej Norwegii to brak śniegu. Więc sam rozumiesz.
-
Maniekvip napisał(a):A to młodzi nie mogą mieć nic do powiedzenia
Popatrz na starszego pana Berniego co zrobił z F1 bo nie dopuszcza "młodych" z pomysłem, oby z forum "elita" nie zrobiła tego samego...
Miazga gościu

Maniekvip napisał(a):Mało tego jedna fota stoi na pudle a nie ma na niej nawet jednego ździebełka zielonej wiosennej trawki.
Kto z Fachowców wypowie się na ten temat?Pewnie zaraz ktoś napisze "przecież każdy widzi na co głosuje"
Dopisano 18 maja 2015, 14:52:
KMBak napisał(a):Ale niestety pole do interpretacji jest zostawione duże... Dla Ciebie i dla mnie wiosenny plener to kwitnąca roślinność. A północnej Norwegii to brak śniegu. Więc sam rozumiesz.
Widzisz sam przyznałeś,że wiosny tam brak a dostało się do konkursu,ale gość który miał ładną fote z wiosną w tye nie przeszedł weryfikacji tylko dlatego że zapomniał podpisać zdjęcia.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
interpretacji wiosny jest tyle ile ludzi na świecie i nie sądzę aby wasza dwójka była wykładnia co jest wiosną a co nie, nie przesadzajmy. Dla jednego wiosną jest coś tam a dla innego coś innego i koniec kropka!
dla mnie to wyglada na wielki ból du... że wasze lub jednego z was zdjecia nie dostały głosów.
Robimy to dla zabawy i nie powinniśmy o tym zapominać.
dla mnie to wyglada na wielki ból du... że wasze lub jednego z was zdjecia nie dostały głosów.
Robimy to dla zabawy i nie powinniśmy o tym zapominać.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
Norreca napisał(a):dla mnie to wyglada na wielki ból du...
No właśnie też tak to trochę odbieram.
W Norwegii naprawdę tak wygląda wiosna.

-
KMBak napisał(a):W Norwegii naprawdę tak wygląda wiosna.
w szwecji podobnie jak byłem tam 2 tygodnie temu, więc nie widzę problemu
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
A ja bym chętnie tu oglądała zdjęcia bez wielkiego retuszu itd
Moim skromnym zdaniem cała sztuka polega na tym, żeby zrobić dobre zdjęcie bez dodatkowych ulepszeń. Wiadomo jednak, że "ulepszane" lepiej wyglądają 
-
Aśka
- Od: 15 wrz 2011, 11:04
- Auto: Grey Fūjin
Ale nie ma takiej opcji weryfikacji zdjęć, zeby stwierdzić na 100% jego retusz bądź nie. Fakt faktem, że nie dopuszczenie zdjęcia bo było źle podpisane a i tak wiadomo od kogo jest, to delikatna przesada, ale regulamin ustala pewne kwestie i porządek.
Ja widzę jedno, jeśli ktoś się z tym nie zgadza, coś mu nie pasuje, nie bierze po prostu udziału i nie komentuje, tyle.
Zamknijmy ten temat bo ta dyskusja może trwać w nieskończość.
Ja widzę jedno, jeśli ktoś się z tym nie zgadza, coś mu nie pasuje, nie bierze po prostu udziału i nie komentuje, tyle.
-
makmarc
KMBak napisał(a):Norreca napisał(a):dla mnie to wyglada na wielki ból du...
No właśnie też tak to trochę odbieram.
W Norwegii naprawdę tak wygląda wiosna.
Źle to odbierasz ...
Zaznaczam, że tu jest POLSKA a nie Norwegia bo dojdzie niedługo do tego że zimowa sesja będzie w pełni lata cykana bo przecież interpretacji zimy jest tyle ile ludzi.
Zresztą co tu dużo pisać tegoroczna zimowa sesja też miała foty nie nie na temat

makmarc napisał(a):Ja widzę jedno, jeśli ktoś się z tym nie zgadza, coś mu nie pasuje, nie bierze po prostu udziału i nie komentuje, tyle.
Buahahaha z PO jesteś
Po to są fora aby prowadzić dyskusje.