Przyłącz się do Klubu MazdaSpeed!

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez miro62 » 15 sty 2014, 18:47

<nie powiem> ......................................................
miro62

Postprzez Mieczyslaw » 15 sty 2014, 22:12

ej, nie drapac sie koty :)
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

Od: 3 lut 2008, 16:38
Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez Grzyby » 17 sty 2014, 18:01

XED napisał(a):trzeba być klubowiczem aby móc aktywniej uczestniczyć w życiu klubu

Czyli jak ktoś nie jest klubowiczem to nie może aktywniej uczestniczyć :P

Bez jaj ludzie – przecie klubokawiarnia umarła z 2 lata temu.
Teraz to jakiś taki przetrwalnik który jest, żeby być. Bo ruch tam jak na lotnisku w Kielcach <lol>
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Koci@k » 17 sty 2014, 18:07

Eee jemu chyba chodziło (tak sądzę) ,że "trzeba być klubowiczem aby móc jeszcze aktywniej uczestniczyć w życiu klubu" . Głupio sformułowane-fakt ;) (jakiś skrót myślowy może <co?> ) ...wszyscy znamy jakichś ludzi,którzy klubowiczami nie są a bardzo aktywnie działają :)
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez Leszek » 17 sty 2014, 19:02

Grzyby napisał(a):Czyli jak ktoś nie jest klubowiczem to nie może aktywniej uczestniczyć

W odniesieniu do działu zamkniętego dla ludzi z poza Klubu – tak, masz racje. Nie można aktywnie uczestniczyć w życiu Klubu nie mając pojęcia o tematach, które się tam toczą, nie mając również możliwości wypowiadania się w tych tematach, co za tym idzie, nie mając wpływu na decyzje, które są w nich podejmowane.

Czy Klubokawiarnia umarła? Moim zdaniem nie.

Zdradzę pewnie sekret – Grzyby ma na myśli temat Czaterii Klubowej, który lata świetności ma już za sobą – za sprawą pewnie tego "miliona" pozostałych dostępnych na forum czaterii. Fakt, nikomu nie chce się tam pisać o pupie Maryni, bo są od tego ciekawsze miejsca. Natomiast pojawiają się w Klubokawiarni tematy, które mają znaczenie i w nich ruch jest stały.

Tyle o sprawach za kurtyną :P Buźka.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez Pyton162 » 26 sty 2014, 14:02

czy jest możliwość zostaniem klubowiczem i nie podleganiu swojemu PR w regionie. Jakis czas temu razem Dżasta zrezygnowaliśmy z funkcji klubowicza o przyczynach został poinformowany Cebula.
Pyton162

Postprzez Paweł » 26 sty 2014, 14:09

Obiektywność przyznania punktów za udział w klubowych zlotach i aktywność na forum może potwierdzić koordynator ds. klubowiczów lub zarząd, ale w temacie punktu za aktywność w regionie ostatnie słowo należy do PR-a... Nikt inny nie będzie w stanie tego ocenić.
the right man in the wrong place...
gasoline
Zarząd – Prezes

Od: 20 paź 2003, 15:13
Auto: 4FH0VL CAJA '09
256 B4204T35 '17

Postprzez kinki » 26 sty 2014, 14:10

To czy uczestniczysz w życiu regionalnym zależy od Ciebie. skala utrzymania klubowicza jest tak skonstruowana że jeśli komuś nie odpowiada to w jaki sposób prowadzony jest region może nadal być klubowiczem
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez bieski » 26 sty 2014, 14:18

Paweł napisał(a):Nikt inny nie będzie w stanie tego ocenić.

Pyton chce być ocenianym tylko za aktywność na forum oraz zloty. Zresztą nie tylko Dżasta i Pyton zgłosili taką prośbę :)
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez kinki » 26 sty 2014, 14:26

bieski napisał(a):Pyton chce być ocenianym tylko za aktywność na forum oraz zloty.

każdy jest oceniany tak samo
nie rozumiem po co wyłączać aktywność w regionie dla kilku osób. po prostu dostaną minusa i muszą zdobyć 2 plusy
Wladca ognia
Moderator Globalny

Od: 28 lis 2006, 23:08
Auto: A4

Postprzez Leszek » 26 sty 2014, 14:43

kinki napisał(a):nie rozumiem po co wyłączać aktywność w regionie dla kilku osób. po prostu dostaną minusa

Niekoniecznie muszą dostać minusa. Rozumiem to w ten sposób, że chodzi tez trochę o fakt. Jeśli mają odmienne zdanie do swojego PRa i nie chcą uczestniczyć w organizowanych prze Niego spotkaniach to mamy sytuacje, w której będą "niesprawiedliwie" ocenieni minusem. Oczywiście jest to specyficzna sytuacja.

Podobna sytuacja mogłaby zaistnieć gdyby Fasola, Pawciu, Gru, Faraon itp. nie zrezygnowali z pojawiania się na spotach, a przecież nie znaleźli porozumienia z Xedem. Też dostaliby minusa? Myślę, że nie. Dlatego tutaj sytuacje musi rozwiązać Cebula, który najlepiej wie jak sie sprawy tam maja i jak nie pozostawić nikogo w niesprawiedliwej sytuacji.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez Crenshaw » 26 sty 2014, 14:53

Prawda w tej konkretnej sytuacji jest taka, że Pyton, Dżasta i Bieski nie chcą być oceniani przeze mnie, bo nie chcą mi dać satysfakcji z wpisania ewentualnego minusa. Były między nami pewne zgrzyty które jak miałem nadzieję zostały wyjaśnione, teraz widzę, że niestety nie są. Mimo to, to ja jestem PR'em i to ja będę ich oceniał, ale tylko i wyłącznie obiektywnie, jeśli nie chcą przyjeżdżać na moje spoty to nikt ich do tego nie zmusza, mogą organizować sobie własne, co z resztą robią i tak długo jak będą to robić, dostaną ocenę pozytywną za region.
Obrazek
Keeper of the Art
Forumowicz

Od: 22 kwi 2012, 18:06
Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'

Postprzez Bo_Lo » 26 sty 2014, 15:00

a nie prościej mieć po prostu w d...pie tego minusa od PRa,robic swoje(tzn ogarnac dwa pozostale plusy) i utrzymac tabliczke?
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Godzilla is coming...
Klubowicz

Od: 5 lis 2007, 19:59
Auto: bylo:
BF,BG,BJ,subaru impreza,Premacy
jest:
Mazda 5,323f BA BP+T :D
MX5 NB

Postprzez miro62 » 26 sty 2014, 15:00

Leszek napisał(a):Niekoniecznie muszą dostać minusa.

Aktywność to aktywność ;)
Leszek napisał(a):Jeśli mają odmienne zdanie do swojego PRa i nie chcą uczestniczyć w organizowanych prze Niego spotkaniach to mamy sytuacje, w której będą "niesprawiedliwie" ocenieni minusem.

Czyli brak aktywności w Grupie, jest minus <oczy> Nie pierwsza to nie zgodność z PR-em, ale to On widzi kto jest aktywny w Grupie i ustala spotkania. Jeśli Komuś to nie odpowiada – nie uczestniczy i świadomie idze w "minusa".
Jeśli za zlot i forum Masz dwa plusy – masz Klubowicza, zgodnie z kryterium ocen <oczko>
miro62

Postprzez Crenshaw » 26 sty 2014, 15:06

Tylko, że im nie chodzi o plusy lub minusy, tyko o to, żebym to ja ich nie oceniał. To jest sprawa osobista i tu jest pies pogrzebany.
Obrazek
Keeper of the Art
Forumowicz

Od: 22 kwi 2012, 18:06
Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'

Postprzez Koci@k » 26 sty 2014, 15:09

No ale uczestniczą w spotach w ZG czyli aktywni są...plus to tutaj tylko formalność takie odnoszę wrażenie?
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez Piotr_ » 26 sty 2014, 15:13

Pyton162 napisał(a):czy jest możliwość zostaniem klubowiczem i nie podleganiu swojemu PR w regionie

W tej chwili ocena klubowicza,jest najbardziej sprawiedliwa i przejrzysta ze wszystkich jakie do tej pory były.
Są trzy wymogi z których trzeba spełnić dwa aby otrzymać tabliczkę.Jeżeli nie pasują Komuś spoty to nie musi na nie jeździć,wystarczy że zapulsuje na zlotach i forum.Pamiętajmy jednak,że ocena musi być równa i sprawiedliwa dla wszystkich bez wyjątków.Jak nie będziesz jeździł na spoty,zloty a na forum piszesz tylko w czaterii to jest minus.
XED
Zarząd – Członek Zarządu
CUP 2017 miejsce 2

Od: 28 paź 2010, 20:14
Auto: Było dużo mazd... jest łaciate turbo :D

Postprzez Paolo » 26 sty 2014, 15:13

Crenshaw napisał(a): tyko o to, żebym to ja ich nie oceniał.

<lol> a co to za różnica kto ocenia, jeżeli jest to robione obiektywnie?
Crenshaw napisał(a):jeśli nie chcą przyjeżdżać na moje spoty

a to nie są regionalne spoty klubu?
miro62 napisał(a): Nie pierwsza to nie zgodność z PR-em, ale to On widzi kto jest aktywny w Grupie i ustala spotkania.

Ale nie zawsze wszystkim może pasować.I jak się spotykają bez PR'a, ale są np zdjęcia czy relacja z takiego spota czy ktoś kto to potwierdzi (przy ocenie aktywności) – namacalne dowody to chyba PR oceni na + ??
Więc w czym problem <co?>
Forumowicz

Od: 24 mar 2012, 14:46
Auto: Grafitowe

Postprzez Pyton162 » 26 sty 2014, 16:06

ja bym sie i moze wybral na spot regionalny ale niech on bedzie zrobiony w środku regionu a nie u PR pod domem .Jak PR moze poznac region jak nie chce zrobic kroku i zrobic spot np w Międzyrzeczu , Świebodzinie. Skoro ma checi i czas jechac do poznania na spoty to moglby przyjechać tez i do wyzej wymienionych miejscowości. Do Zielonej Gory nie kazemy mu przyjeżdżać jak nie chce :D
Pyton162

Postprzez Josh » 26 sty 2014, 16:26

Crenshaw napisał(a):Mimo to, to ja jestem PR'em i to ja będę ich oceniał, ale tylko i wyłącznie obiektywnie

Mi to wystarcza <spoko>

Crenshaw napisał(a):jeśli nie chcą przyjeżdżać na moje spoty to nikt ich do tego nie zmusza, mogą organizować sobie własne, co z resztą robią i tak długo jak będą to robić, dostaną ocenę pozytywną za region.

A to tym bardziej <spoko>
Wtedy ewentualnie proponowałbym, aby w tego typu "wyjątkowych" sytuacjach ocenie także przyjrzał się odpowiedni koordynator.

Crenshaw napisał(a):Tylko, że im nie chodzi o plusy lub minusy, tyko o to, żebym to ja ich nie oceniał. To jest sprawa osobista i tu jest pies pogrzebany.

A jeśli faktycznie chodzi o to, to z mojej strony <lol> <lol> <lol>

Pyton162 napisał(a):... to moglby przyjechać tez i do wyzej wymienionych miejscowości. Do Zielonej Gory nie kazemy mu przyjeżdżać jak nie chce :D

To z pewnością dobry kierunek :D
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Xtof
Moderator

Od: 13 maja 2008, 11:29
Auto: Rodzinne