Zmiany w strukturze naszego forum

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez lukasz.b » 8 paź 2014, 21:27

Koci@k napisał(a):Klub stoi otworem dla każdego chętnego i każdy może zostać klubowiczem

Dokładnie , nikt tu przecież nie jest za karę. Jeżeli ktoś chce zostać klubowiczem to się na niego zgłasza ;) Zgadzam się z Leszkiem odnośnie koordynowania <spoko>
Obrazek
Obrazek
BratBuczosa
Forumowicz

Od: 8 mar 2009, 22:31
Auto: Było: protege 5 FS-DE '03
Jest: 2.0t F4RT

Postprzez ZOOMik » 8 paź 2014, 21:49

ravo napisał(a):Forum tworzą wszyscy ale o drodze zmian klubu i forum decydują klubowicze.

Jak jest, to wszyscy wiemy. Pytałem dlaczego tak a nie inaczej, ale nie doczekałem się odpowiedzi. Potrafisz jakoś logicznie uzasadnić, wymienić merytoryczne powody, dla których postanowiliście, że w sprawach dot. forum wypowiadać mogą się tylko Klubowicze a reszta jego użytkowników traktowana jak „trędowata” nie może w tych dyskusjach współuczestniczyć?
Forumowicz

Od: 5 mar 2010, 10:22
Auto: Mazda 3BL SPORT '09

Postprzez Leszek » 8 paź 2014, 21:53

LookR napisał(a):To byłby fajny gest, nieprawdaż?

Ja byłbym bardzo przeciwny. Miłym gestem byłaby możliwość ustawienia ładnego podpisu dla wyróżniających się forumowiczów.

Co komu po czytaniu w tych działach? Kompletnie niepotrzebnie powstałoby zamieszanie. Jest praktycznie całe forum otwarte dla każdego i nie potrzeba dostępu do "supertajnych" działów, aby wyjść ze swoim wnioskiem na każdy temat. Jakoś nie widzę w dziale "Informacje i społeczność" nawału tematów, w których forumowicze proponują zmiany. No Panowie...

Jest Was zaledwie kilkanaście osób, które tak serio traktują tematy, które de facto to administracja zamieszcza... Gdzie to uśrednione 10 tys. osób się wypowiada? Ano nigdzie. Tym bardziej uwierzcie, że Wasze samotne głosy są bardzo brane pod uwagę przez Klubowiczów – choćby mnie. :)

ps. A i większość z Was już była Klubowiczami, więc znacie temat od podszewki . :)
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez Leszek » 8 paź 2014, 22:02

Mexico napisał(a):Poleci pod dywan ? Pewnie tak

Składam wniosek, aby forumowiczom, którzy są z nami krócej od miesiąca zakazać zadawania dziwnych pytań. Ktoś za? Kto przeciw? :P

Mexico musisz przemyśleć swojego powyższego posta, bo tymi pytaniami sugerujesz rzeczy, które nie miały miejsca. I w sumie jakiemuś moderatorowi może to pachnieć trollowaniem i faktycznie wylecisz z forum. A ja bym się tequili napił z kimś, a Ty byś się nadał. ;)
Dark Defender
Forumowicz

Postprzez bieski » 8 paź 2014, 22:05

Mexico napisał(a):Dlaczego nie głosują wszyscy ?

Bo nie ma opcji "Wstrzymuje się od głosu" ?? <glupek2>
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez lukasz.b » 8 paź 2014, 22:05

Mexico napisał(a):Klubowiczów 130 tak ? Dlaczego nie głosują wszyscy ? Nie wypowiadają się wszyscy ?

Bardzo obiektywne, że po 2 tyg na forum jesteś w stanie stwierdzić jak mało klubowiczów się wypowiada a jak dużo się nie wypowiada <co?> Według Twojej typologi nie zaliczam się do żadnej grupy. Co powinien zrobić? :P
Obrazek
Obrazek
BratBuczosa
Forumowicz

Od: 8 mar 2009, 22:31
Auto: Było: protege 5 FS-DE '03
Jest: 2.0t F4RT

Postprzez Wojtek » 8 paź 2014, 22:10

za długo nie było trolowania na forum... <glupek2>

Dopisano 8 paź 2014, o 21:12:

ZOOMik napisał(a):Pytałem dlaczego tak a nie inaczej, ale nie doczekałem się odpowiedzi.

hm... forum jest prowadzone przez klub...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez ZOOMik » 8 paź 2014, 23:10

Leszek napisał(a):Mało tego, ja osobiście czuję się zachęcany wszelkimi możliwymi sposobami do wyrażania swojego zdania i widzę, że każdy forumowicz także.

Nie będę się wypowiadał za innych, ale ja nie czuję się zachęcany a wręcz przeciwnie.

Leszek napisał(a):Pamiętajcie tylko, że ile ludzi tyle opinii i wyrażenie swojej nie jest automatycznym wyznacznikiem, że przejdzie ona do realizacji. Ale zostanie wzięta pod uwagę przy ogólnym zarysie.

Żeby móc wyrazić swoje zdanie/opinie, aby jakaś propozycja dotycząca funkcjonowania forum w ogóle miała szanse być wdrożona, to najpierw trzeba umożliwić wszystkim chętnym użytkownikom wypowiedzieć się a tak nie jest, bo dyskusje na etapie planowania toczą się wyłącznie w gronie Klubowiczów "za zamkniętymi drzwiami".

Leszek napisał(a):Nie płaczcie więc, że biedni forumowicze nie mają nic do gadania, bo to bzdura.Każda osoba, swoją konstruktywną krytyką i każdym postem wnosi coś tutaj i jest to brane pod uwagę.

Tylko kiedy? Jeśli już, to dopiero jak „mleko się rozleje" a nie o to chodzi.
Forumowicz

Od: 5 mar 2010, 10:22
Auto: Mazda 3BL SPORT '09

Postprzez Leszek » 8 paź 2014, 23:38

ZOOMik napisał(a):Tylko kiedy? Jeśli już, to dopiero jak „mleko się rozleje" a nie o to chodzi.

Dlatego własnie cały czas namawiamy, aby forumowicze wychodzili ze swoimi propozycjami. A takich jest jak na lekarstwo.

Rozmowy "jak mleko się rozleje" są oczywiste w momencie, kiedy ktoś obudzi się w zmienionym środowisku. Wskazujesz, że to wina administracji. Hm. Może, nie wiem, zależy od indywidualnego podejścia. Jesteśmy na forum i ktoś musi podejmować tutaj decyzje. Można się tez kłócić o to, że forum ma niebiesko szare barwy i NIKT się nie konsultował z ogółem w tej sprawie. Rozumiesz ironię prawda? Można na to spojrzeć również z innych strony:

1. "Zaproponowałem 5 projektów do funkcjonowania forum, tematy omawiano w szerokim gronie forumowiczów i uzyskałem siakiestam poparcie. Niestety zarządowi sie nie spodobały projekty i żaden nie został zrealizowany, wiec mam pretensje."

2. "Nic nie proponowałem, jestem tu, bo mam chęć a jak mi się odechce to se idę do konkurencji. Ale co tam, wrzucę sobie mega baner w podpis, niech na siebie zarabia. Po czasie widzę, że ktoś mi baner zabrał i mam pretensje. Oczywiście słuszne, bo WYMAGAM skoro łaskawie się tu zarejestrowałem."

3. "Jestem na forum długo, znam większość użytkowników, spałem w ich garażach, zrobiłem 15 fotorelacji i zawsze udzielam się w ważnych dyskusjach. Hm. Zabrali mi baner z podpisem do mojej czerwonej strzały. Zrobię zadymę i będę miał pretensję do administracji, bo to lewaki i cyganie a mnie nie stać na zwykłe pytanie co się stało."

I można tak wymyślać w nieskończoność. A nie łatwiej po prostu zgłosić swój wniosek w odpowiednim temacie, który przedyskutują zainteresowane osoby?

Z pozdrowieniami na wieczór. :)
Dark Defender
Forumowicz

Postprzez Mr_Bartek » 8 paź 2014, 23:54

Leszek napisał(a):Dlatego własnie cały czas namawiamy, aby forumowicze wychodzili ze swoimi propozycjami. A takich jest jak na lekarstwo.

Chętnie bym do grona takich forumowiczów dołączył, jednak wpierw musiałbym wiedzieć jakie zmiany są planowe zanim bym zaczął wychodzić ze swoimi opiniami/propozycjami.

Koordynator Witryny

Od: 7 kwi 2014, 13:44
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez Bartg » 9 paź 2014, 11:45

A czyje to nowe konto pod nickiem Mexico ? :)
Moderator
CUP 2011 miejsce 3

Od: 23 sty 2008, 22:25
Auto: Volvo V50 2.4 '04
EX Premacy FS Sportive '02
EX 323 CBA Z5 '98

Postprzez Koci@k » 9 paź 2014, 13:13

Więcej ludzi Bartku zapewne się nad tym zastanawia <lol>
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez Leszek » 9 paź 2014, 14:09

Bartg napisał(a):A czyje to nowe konto pod nickiem Mexico ?

Na zdjęciu trochę jak Myjk wygląda, ale Myjk to poważny facet, więc to nie On :P
Dark Defender
Forumowicz

Postprzez bieski » 9 paź 2014, 14:27

Poza tym po co myjkowi kolejno konto :P
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez Grzyby » 10 paź 2014, 00:13

Koci@k napisał(a):Więcej ludzi Bartku zapewne się nad tym zastanawia

A czemu? Żeby taką osobę wykopać np. z klubowego FB?
<lol> :|
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Wojtek » 10 paź 2014, 16:30

MusztardaPoObjedzie napisał(a):Właśnie osoba została usunięta

za powielanie kont... itd.
Arkana , Renault , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Leszek » 10 paź 2014, 16:56

Pośmialiśmy się wszyscy a teraz już wystarczy. Stałeś się irytującym trollem użytkowniku, więc zostaniesz wywalony. To aż tak proste :P
Dark Defender
Forumowicz

PostTen post został usunięty przez Wojtek 12 paź 2014, 00:38.
Powód: powielanie kont

Postprzez Wojtek » 16 paź 2014, 01:39

Witam,
Biorąc pod uwagę wasze głosy i spostrzeżenia przeprowadziliśmy na forum klubowiczów debatę i ankietę, w wyniku której chcąc podkreślić zaangażowanie w forum aktywnych użytkowników udostępniamy możliwość posługiwania się podpisem. Określenie: aktywny użytkownik to osoba, która udziela się na forum pomagając innym... W tym celu został ustalony minimalny próg posiadania podpisu i wynosi on 500 postów.

Z pozdrowieniami
Wojtek
Arkana , Renault , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Marcin » 16 paź 2014, 06:33

Myślę ,że jest to sprawiedliwe rozwiązanie.
Ja nic więcej nie mam do zarzucenia.
Dziękuję w imieniu zainteresowanych forumowiczów :)
Forumowicz

Od: 30 sty 2007, 02:18
Auto: Toyota Prius 2010