DrFugazi napisał(a):5. Sprawa kilku fotek jednego auta była przerabiana ostatnio i jest dopuszczalna, nie ma obostrzenia co do tego, że musi to być właściciel auta czy współwłaściciel. Ktoś może pstryknąć na ulicy dobrą fotkę i zgłosić ją do konkursu.
Fugazi
No tu nie koniecznie. Trzeba mieć jeszcze zgodę tego kogoś na ulicy, na wykorzystanie w konkursie. Przekonałem się o tym na własnej skórze. A co do podpisów na zdjęciach to taka reklama fotografa, (na marginesie dodam, że widziałem lepsze fotki tego autora

Mi też nie do końca się to podoba. No ale jakby nie patrzeć nie kłóci się to z regulaminem...więc...zaraz będzie faktycznie tak że ktoś się wkurzy,przyśle 10 fotek jednego auta bo zwerbuje znajomych do założenia kont i wsio. Tylko czy to ma sens
Myślę że w każdym regionie mamy tylu znajomych z mazdami że to nie problem zrobić zdjęcie auta kogoś znajomego (gdy nie chcemy z jakiegoś powodu fotografować swojego), jeśli akurat nie startuje w konkursie...a nie było by sytuacji że się auta powtarzają