Aktualizacje Mazda Connect
nemo napisał(a):Czy ktoś z Was ma wersje Mazda Connect EU01 10047 lub wyższą i może potwierdzić że rozpoznawanie znaków działa gdy jest włączona nawigacja poprzez CarPlay / AA ?
Tak, działa. Znaki są pokazywane, wskazówki nawigacji nie.
Na Ali dałem 110 zł za adapter na bezprzewodowy carplay. Polecam to rozwiązanie jak tak bardzo Ci zależy na braku kabla. Jako, że np nawigacja carplay działa po GPS telefonu, to musisz sobie zdawać sprawę że bateria znika w oczach więc i tak trzeba podpiąć telefon do ładowania
Nie pytałem o niefabryczny dodatek tylko czy jest możliwość aktualizacji żeby była taka opcja w oryginale, też posiadam taki moduł z Ali który pozwala na bezprzewodowe łączenie ale nie jest idealny, zdaża się że zrywa połączenie.
Jeżeli chodzi o ładowanie telefonu to nie zawsze jest potrzebne, jeżdżąc na krótkich trasach, dom-praca, dom-sklep nie ma sensu podpinać ciągle kabla, wtedy przydaje się łączenie bezprzewodowe, z automatu włącza się np. Spotify itp.
Jeżeli chodzi o ładowanie telefonu to nie zawsze jest potrzebne, jeżdżąc na krótkich trasach, dom-praca, dom-sklep nie ma sensu podpinać ciągle kabla, wtedy przydaje się łączenie bezprzewodowe, z automatu włącza się np. Spotify itp.
U Ciebie sprawa jest raczej jasna i możesz liczyć na aktualizację przez ASO.
Ale jak mam przekonać ASO do aktualizacji MZD Connect gdy nie mam takich "niespodzianek" jak na Twoim screenie? Jakich argumentów użyć? ASO strasznie broni się przed aktualizacją.
Ostatnio byłem z problemem braku odczytu znaków drogowych i wyświetlaniem ich na Head Upie oraz desce rozdzielczej po podłączeniu AA. Wiem, że któraś z aktualizacji naprawiała ten błąd. Ale w ASO nie posuneli się do aktualizacji oprogramowania.
Ale jak mam przekonać ASO do aktualizacji MZD Connect gdy nie mam takich "niespodzianek" jak na Twoim screenie? Jakich argumentów użyć? ASO strasznie broni się przed aktualizacją.
Ostatnio byłem z problemem braku odczytu znaków drogowych i wyświetlaniem ich na Head Upie oraz desce rozdzielczej po podłączeniu AA. Wiem, że któraś z aktualizacji naprawiała ten błąd. Ale w ASO nie posuneli się do aktualizacji oprogramowania.
jezyk69 napisał(a):U Ciebie sprawa jest raczej jasna i możesz liczyć na aktualizację przez ASO.
Zrób to samemu. Co prawda nie są już w sieci dostępne najnowsze wersje oprogramowania, ale temat odczytu znaków można samemu poprawić
A mogę prosić jakiś link (nawet w tym forum) do tej procedury aktualizacji? I czy aktualizację robić na włączonym silniku? Bo to podobno może mieć znaczenie żeby przypadkiem w trakcie aktualizacji, przy WYŁĄCZONYM silniku, auto "nie zdecydowało" się przejść w tryb oszczędzania energii.
jezyk69 napisał(a):A mogę prosić jakiś link (nawet w tym forum) do tej procedury aktualizacji? I czy aktualizację robić na włączonym silniku? Bo to podobno może mieć znaczenie żeby przypadkiem w trakcie aktualizacji, przy WYŁĄCZONYM silniku, auto "nie zdecydowało" się przejść w tryb oszczędzania energii.
Kilka minut to trwa, więc bezpiecznej jest robić na odpalonym. Procedura jest banalna i do wykonania przez każdego.
w tym wątku, odszukaj Postprzez max441 » 31 sty 2023, 16:23
Panowie potrzebuję pomocy (w rozsądnej cenie)
Czy jest możliwa pomoc w aktualizacji MZD do wersji 70.00.000 lub nowszej ?
Mazda CX-5 2015
Kiedyś odblokowałem CMU i do dzisiaj miałem/mam działający Android Auto, niestety (za namową dzieci) zmieniłem telefon na iPhone i przyszedł problem.
Wymianę Adaptera USB myślę że ogarnę sam, natomiast aktualizacji softu trochę się boję.
Jestem skłonny podjechać tylko muszę znać koszty.
Chodzi mi głównie o działanie Carplay
Prostszego rozwiązania chyba niema jak:
– aktualizacja softu do 70.00.xxx
– wymiana Adaptera USB
Pozdrawiam.
Czy jest możliwa pomoc w aktualizacji MZD do wersji 70.00.000 lub nowszej ?
Mazda CX-5 2015
Kiedyś odblokowałem CMU i do dzisiaj miałem/mam działający Android Auto, niestety (za namową dzieci) zmieniłem telefon na iPhone i przyszedł problem.
Wymianę Adaptera USB myślę że ogarnę sam, natomiast aktualizacji softu trochę się boję.
Jestem skłonny podjechać tylko muszę znać koszty.
Chodzi mi głównie o działanie Carplay
Prostszego rozwiązania chyba niema jak:
– aktualizacja softu do 70.00.xxx
– wymiana Adaptera USB
Pozdrawiam.
Witam,
Czy ktoś dysponuje plikiem aktualizacyjnym Mazda 3 BP CMU_7000C0A-NA01_12006.kwi ?
Jeżeli tak , to bardzo proszę o podesłanie lub podanie linku do pobrania.
Pozdrawiam.
Czy ktoś dysponuje plikiem aktualizacyjnym Mazda 3 BP CMU_7000C0A-NA01_12006.kwi ?
Jeżeli tak , to bardzo proszę o podesłanie lub podanie linku do pobrania.
Pozdrawiam.
Mam trochę obaw więc zadam kilka pytań:
Bardzo proszę o pomoc.
Posiadam takie pliki
- – czy mogę od razu zaktualizować 59.00.502 do 70.00.100A ?
- – czy Carplay pójdzie tylko po wymianie Adaptera USB ?
- – czy ewentualnie do czasu ww. wymiany USB będzie chodził Android Auto jak do tej pory ?
- – pliki są z chomika, jak sprawdzić sumy kontrolne i czy trzeba ?
- – czy ktoś posiada sprawdzone 70.00.100A i podzieliłby się ?
Bardzo proszę o pomoc.
Posiadam takie pliki
- cmu150_EU_70.00.100A_failsafe.up 7 078 085 27.11.2021 19:39
- cmu150_EU_70.00.100A_reinstall.up 2 355 206 863 03.07.2021 10:06
Luda napisał(a):Przecież to to samo MZD CONNECT ten sam, soft ten sam więc w czym problem ?
Nie koniecznie, jeśli masz CX-5 po najnowszym lifcie to tak, ale jak wcześniejszą ze starym interfejsem to już nie.
Luda napisał(a):Przecież to to samo MZD CONNECT ten sam, soft ten sam więc w czym problem ?
Po opisie, nr. wersji i zdjęciu auta z avatara łatwo zgadnąć, że masz poprzednią wersję MZD, zapraszam więc do działu BM/BN.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D