Jaki interfejs diagnostyczny do Mazdy
Strona 1 z 1
Witam, nigdzie nie moge znalezc konkretnych informacji. Jaki jest interfejs diagnostyczny przeznaczony do mazdy? Np do grupy vag jest to vcds a co rownie funkcjonalnego do mazdy? Pozdrawiam i szczesliwego nowego roku dla wszystkich !
- Od: 15 paź 2023, 22:11
- Auto: Mazda Cx30 skyactive X 2020
Nie wiem czy jest coś innego.... Zwykłe kody OBD to przeczytać ELM327 za 20zł z allegro i darmowym softem. Chyba nie ma nic pomiędzy. Pozostaje czekać na FORScana. Oczywiście pomijam jakieś serwisowe rozwiązania za worek pieniążków.
Cześć .
Mam pytanie , czy Mazdę 3 BP 2019 można zdiagnozować przy pomocy FORSCAN i kabla ELS27 FORSCAN skaner V2.3.8 wsparcie ELM327 J2534 OBD2 kabel diagnostyczny dla Ford/Mazda PIC24HJ128GP FTDI ?
A może ktoś z forumowiczów już taką diagnostykę za pomocą tego programu i kabla wykonał ?
Czy też z uwagi na system MDARS SOFTWARE wymagana jest inna metoda diagnostyki – inny program przewód ( jeżeli tak to jaki)?
Mam pytanie , czy Mazdę 3 BP 2019 można zdiagnozować przy pomocy FORSCAN i kabla ELS27 FORSCAN skaner V2.3.8 wsparcie ELM327 J2534 OBD2 kabel diagnostyczny dla Ford/Mazda PIC24HJ128GP FTDI ?
A może ktoś z forumowiczów już taką diagnostykę za pomocą tego programu i kabla wykonał ?
Czy też z uwagi na system MDARS SOFTWARE wymagana jest inna metoda diagnostyki – inny program przewód ( jeżeli tak to jaki)?
Aktualizuje posiadam FORScana i mazdę cx30 nie da się połączyć i z tego co czytałem nie mają zamiaru brać się za 7G.. ostatnio udało mi się połączyć TEXą ale to koszt 10k także narazie chyba nic tańszego nie ma oprócz Launcha choć nie oglądałem czy łączy się z nową platformą Mazdy.
Witam mam pytanie czy ktoś już próbował laczyć się tym interfejsem?Wopisie napisali ,że się łączy z cx 30 ikilka funkcji obsługuje.Przesyłam link. https://maxiecu.eu/shop/6/maxiecu-4gen/
- Od: 27 sty 2017, 22:40
- Auto: mazd acx 30 m-hybryd poj. 2000 150KM 2021 rok
Ja mam interfejs Tactrix Openport 2.0 i ostatni Forscan pod Windows połączył się z CX60 bez problemu. Błędy DCT widać, modułów też od groma wykrył. W zakładce serwisowej nie było nic oprócz testów/resetu modułów. Wg mnie działa.
Mam też vLinkera ale tego nie sprawdzałem jeszcze. Mogę zerknąć.
Mam też vLinkera ale tego nie sprawdzałem jeszcze. Mogę zerknąć.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Można się połączyć przez forscan jak zapyta o nr PCM wpisujemy pasujący do swojego samochodu numer.
Strona 1 z 1