Usterka sieci wewnentżnej samochodu
Strona 1 z 1
Nie trzeba kupować drogiej baterii w serwisie,wystarczy polutować szeregowo trzy bateryjki CR 123 wyjąć stare ogniwo, połączyć wtyczkę starej baterii z nowym zestawem i 450 zł w kieszeni .
Ja mam baterie 6.8V i też mam błąd zamawiam 3x baterie
https://allegro.pl/oferta/bateria-litow ... 6968450971
Lutuje tak samo te 3 diody są zabezpieczające także lepiej żeby były.

Lutuje tak samo te 3 diody są zabezpieczające także lepiej żeby były.
U mnie usterka sieci wewnętrznej pojazdu też występuje średnio raz na miesiąc, bateria zmierzona jest okej .Czy macie jakieś doświadczenia z tym tematem? Na 100 % jest to związane z systemem SOS bo w czasie wyświetlania błędu świeci się czerwona dioda w systemie na suficie i według instrukcji chodzi o baterię lub skontaktuj się z ASO...a bateria ok.
Ja w poprzedniej CX30 ani w obecnej Nigdy tego nie miałem 
wacha8 napisał(a):U mnie usterka sieci wewnętrznej pojazdu też występuje średnio raz na miesiąc, bateria zmierzona jest okej .Czy macie jakieś doświadczenia z tym tematem? Na 100 % jest to związane z systemem SOS bo w czasie wyświetlania błędu świeci się czerwona dioda w systemie na suficie i według instrukcji chodzi o baterię lub skontaktuj się z ASO...a bateria ok.
https://www.cx30talk.com/threads/vehicl ... t-on.3723/
Dowiedziałem się ostatnio że w tych modułach padają procesory. Elektronika w tych nowych mazdach to kpina...
matijas1994 napisał(a):Dowiedziałem się ostatnio że w tych modułach padają procesory. Elektronika w tych nowych mazdach to kpina...
Dla poprzednie miałem przedłużona gwarancję. Warto było.
Wymieniony czujnik zamknięcia maski.
A teraz 6 lat i zobaczymy.
Dla Amerykańskiej wersji z 2021 roku pomaga update ale oni mieli od początku moduły tcu ktòre weszły w europejskie wersji dopiero w modelu z 2022 roku.Teraz nie wiem czy do mojej wersji z europejskiej z 2021 roku jest jakiś update i czy jest możliwość jego wgrania.
Ten twój rocznik to iście zagadka bo do 09/2021 to rok modelowy-2020 a potem zmiany modelowe do 10/2021 i kolejne zmiany od 11/2021 to już rok modelowy 2022/2023 i teraz pytanie kiedy był produkowany twój CX-30?
Mój jest z pierwszej połowy 2021 roku z silnikiem 186 koni.Prawie zawsze nie wibija mi tego błędu jak wyjeżdzam z garażu w pierwszą trasę .Dopiero jak gdześ stane i ponownie ruszam to go po paru minutach wywala.Procesor to raczej być nie może ponieważ by nie dzałał moduł za każdym razem.
Przeważnie padają Elko czyli okrągłe elektrolityczne kondensatory.Z czasem wysychalą i nie trzymają swoich parametrów. Ale 4 Lata to troche szybko by było chyba że były jakiejś kiepskiej firmy.Na tej stronie https://www.cx30talk.com/attachments/wh ... jpeg.7470/ widać te 3 Elkos.Jeśli góra tego cylindra jest wypóklona to Kondensator jest do wymiany
Strona 1 z 1