Nie mogę wyłączyć hamulca postojowego/ automatycznego zaciągania. W instrukcji jakoś nie jasno jest to opisane. Proszę o pomoc. Po rozładowaniu akumulatora, nie mogłem ruszyć auta.

www.mazdaspeed.pl
Ja robię tak: naciskam pedał nożnego, wciskam i przytrzymuję przycisk ręcznego (nie auto-hold), aż pojawi się sygnał dźwiękowy, wyłączam silnik i włączam „jedynkę” albo wsteczny. Działa.Wojtex123 napisał(a):Źle sformułowałem pytanie, chodzi mi o wyłączenie automatycznego zaciągania ręcznego po zgaszeniu silnika. Zgodnie z instrukcją nie działa, chyba,że ja coś źle robię. Dzięki
Wojtex123 napisał(a):Kolego Yedi, fajnie zadziałało i dzięki Ci za to . A Ty kolego Dino hamuj słowa co do kolesi, bo nie jestem Twoim kolesiem, nie wzywaj Jezusa na daremno, a forum służy do pomocy innym, a nie do udawania wszechwiedzącego. Pozdrawiam.
cichy202 napisał(a):Czemu wyłączacie ten automatyczny ręczny? Przy automacie jest zupełnie nie zauważalny, więc co za różnica czy się zaciąga czy nie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości
Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9, Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60