Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Pabllo napisał(a):jak na przesiadke z 323 to i tak wrazenia z jazdy olbrzymie:) niedlugo jakies zdjatka powinny byc:)
poczytaj dzial Nasze Mazdy
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
To jaki jest rozmiar tych śrubek? Przeszukałem już alledrogo, ebaje i inne ale tam ani śladu. Potrzebuję komplet plus 50% w zapasie w razie czego (tzw problem z wyczuciem siły
)
- Od: 20 mar 2011, 19:04
- Auto: Przez 12 lat była Skodzinka
teraz
Mazda 6 2.0 klekot z 2004 roku
Grzeggorz napisał(a):To jaki jest rozmiar tych śrubek? Przeszukałem już alledrogo, ebaje i inne ale tam ani śladu. Potrzebuję komplet plus 50% w zapasie w razie czego (tzw problem z wyczuciem siły)
zobacz tutaj:
http://www.ebay.co.uk/itm/HONDA-MAZDA-S ... 56451e3e0d
Wedle aukcji jest to M6x16 (te sa na imbus co wydaje sie lepszym rozwiazaniem)
67igor1 napisał(a):– wymieniajac zegary musisz je "wprogramowac" do swojej madzi... czyli potrzebujesz IDS'a
A co to jest IDS ?
Fotografia, obiektywy – Stare obiektywy
- Od: 24 sie 2009, 17:49
- Auto: Mazda 6 GH 2.2D 163KM r2011 Kombi
elpc napisał(a):67igor1 napisał(a):– wymieniajac zegary musisz je "wprogramowac" do swojej madzi... czyli potrzebujesz IDS'a
A co to jest IDS ?
Program do diagnostyki samochodów Mazda lub tester zależy w jakiej formie. wpisz w g.o.o.g.l.e ids mazda .
Opel Vectra 2.0 GT 91r. ---> Opel Vectra 1.8 CD 96r. ---> Toyota Avensis 2.0 D4D 00r. ---> Mazda 6 2.0 MZR-CD (CiTD) 04r.---> Nissan X-trail 2.2 dCI 04r.---> Opel Insignia 2.0 CDTI 160KM 4x4 2013r., kombi
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Pozdrawiam Lukatoari
https://www.facebook.com/AlfabetSmakuMadzi/?fref=ts
Fans napisał(a):Program do diagnostyki samochodów Mazda lub tester zależy w jakiej formie
takim wlasnie sprzetem posluguja sie w serwisie Mazdy
ps. prosze nie wysmiewac sie z niewiedzy... sami sie caly czas uczymy przeciez
Arkana , Captur , Mii
Witam koledzy!
Mam nadzieję, że będziecie w stanie pomóc. Nie rozwijając się zbyt dużo chciałbym się zapytać czy głowice (oznaczenie RF5C) z poniższych aukcji będą pasowały do Mazdy 6 GY 2.0 CiTD 2005r (121KM), vin – JMZGY19T661424562.
http://allegro.pl/glowica-mazda-6-mazda ... 85447.html
http://allegro.pl/glowica-mazda-ctid-rf ... 12152.html
Sprawa jest dosyć nagła ponieważ auto jest bardzo potrzebne, dlatego bardzo liczę na Wasze doświadczenie i pomoc.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady!
Mam nadzieję, że będziecie w stanie pomóc. Nie rozwijając się zbyt dużo chciałbym się zapytać czy głowice (oznaczenie RF5C) z poniższych aukcji będą pasowały do Mazdy 6 GY 2.0 CiTD 2005r (121KM), vin – JMZGY19T661424562.

Sprawa jest dosyć nagła ponieważ auto jest bardzo potrzebne, dlatego bardzo liczę na Wasze doświadczenie i pomoc.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za rady!
-
Magyk
Magyk napisał(a):czy głowice (oznaczenie RF5C) z poniższych aukcji będą pasowały do Mazdy 6 GY 2.0 CiTD 2005r (121KM),
napisze tak:
glowice RF5 sa do przedlifta ... czyli wszystko zalezy jaka masz Mazde
Arkana , Captur , Mii
Witam
Napisze krótko, nie zamyka mi się tylna klapa, jak zamykam auto pilotem albo kluczykiem to drzwi się zamykają a klapa nie, i w ogóle nie zapala się lampka w bagażniku, żarówka działa, auto jest w kombi, i jeszcze takie pytanie czy na liczniku jest jakaś kontrolka która informuje że klapa jest otwarta ? tak jak np. drzwi..
- Od: 13 cze 2011, 20:06
- Auto: Mazda 6 kombi,2003 rok.
2.0 CiTD 136 km
chrust napisał(a):nie zamyka mi się tylna klapa
moze trzeba poszukac?
sa tematy... np. ten
viewtopic.php?f=60&t=105676
Arkana , Captur , Mii
67igor1 napisał(a):Magyk napisał(a):czy głowice (oznaczenie RF5C) z poniższych aukcji będą pasowały do Mazdy 6 GY 2.0 CiTD 2005r (121KM),
napisze tak:
glowice RF5 sa do przedlifta ... czyli wszystko zalezy jaka masz Mazde
Po Vinie i wnętrzu wnioskuję, że jest to wersja po facelift'ingu. Czyli jeśli nie RF5C to jakiej głowicy powinienem szukać?
-
Magyk
mala poprawka...
sprawdzilem po numerach... RF5C10090C i ta sama glowica jest wszedzie
od M3, M5 do M6 (GG, GY i GH)...
zasugerowalem sie opisem kompletna... dla mnie kompletna – to oznacza, ze jest wszystko... nawet wtryski
Ps. Magyk, czy mozesz uzupelnic swoj profil?
zasugerowalem sie opisem kompletna... dla mnie kompletna – to oznacza, ze jest wszystko... nawet wtryski
Ps. Magyk, czy mozesz uzupelnic swoj profil?
Arkana , Captur , Mii
67igor1 napisał(a):RF5C10090C
67igor1 napisał(a):mala poprawka...
Znalazłem jeszcze inne oznaczenie głowicy – RF7J, które często na aukcjach było podawane razem z RF5C – czyli można by wnioskować, że głowice są takie same?
Dzięki wielkie kolego za zainteresowanie i chęć pomocy. Teraz tylko prosiłbym o jakieś stwierdzenie, czy mogę brać RF5C do auta z 2005 po lifcie.
-
Magyk
Witam,
Mam takie w zasadzie pytanie, niz problem:
Jak wsiadam do auta, to pedal hamulca jest jak z kamienia, praktycznie da sie go wcisnac ze 2 centymetry.
Po odpaleniu jest normalnie "mientki" i dziala jak nalezy.
Czy jest to normalny objaw?
Mam takie w zasadzie pytanie, niz problem:
Jak wsiadam do auta, to pedal hamulca jest jak z kamienia, praktycznie da sie go wcisnac ze 2 centymetry.
Po odpaleniu jest normalnie "mientki" i dziala jak nalezy.
Czy jest to normalny objaw?
- Od: 9 wrz 2011, 20:07
- Auto: Mazda 6
TS2 2007
143KM
2.0 Diesel + DPF