dobrzyn22 napisał(a):= pytaniu " ile kosztuje Mazda 6 , rocznik 2003" filtr kupisz za 20, a kupisz też za 200...
Dlatego pytam o rozsądne dane
Jakie np. Ty kupujesz?
www.mazdaspeed.pl
dobrzyn22 napisał(a):= pytaniu " ile kosztuje Mazda 6 , rocznik 2003" filtr kupisz za 20, a kupisz też za 200...
Koniu25 napisał(a):Macie jakiś sprawdzony sposób na trzeszczące podszybie?
haryb napisał(a):Czy drogowe nie powinny być mocniejsze-inne od mijania ? Jak to np było w żarówkach H4 gdzie mijania włókno miało chyba 55W a drogowe 60W
piterix napisał(a):przyszła żona, ... sprawdziła poziom oleju, stwierdziła, że jest max
kubsztyk napisał(a):Jak ja wymieniałem z przodu piastę i łożysko, to łożysko kupiłem SKF z czujnikiem ABS (to chyba chodzi o to, że jest odpowiednio namagnesowane).
piterix napisał(a):Janoszka napisał(a):A niech cieknie, ale wilgotny ślad zostaje i wiesz ile jest oleju
A dobrze bagnet włożyłeś? w gnieździe bagnetu jest wystający do góry bolec. jeżeli bagnet przy wkładaniu obrócisz o 90 stopni to nie włożysz do końca i stąd może być mylne wrażenie że masz za niski stan.
Pozostaje pilnować
1. Tak, wigotny ślad pozostaje – do maxa.
2. Tak, bagnet włożyłem dobrze![]()
Sprawdziłem dzisaj poziom oleju tak z 10 razy – za każdym razem kropla zostaje wielkości do minimum, ale jak bardzo szybko wyjmę bagnet – sprawdzę tak myk wkładam i odrazu myk wyciągam i patrzę – to prawie max jest.
Potem sprawdziłem bagnetem baniak z resztką oleju którą dostałem ok. 1000km temu przy wymianie w ASO. No i... to samo... ta kropla zostaje na końcu... nie trzyma się na całości bagnetu. Potem sprawdziłem ile tego oleju wlali – wychodzi, że w ASO wlali 4l, ja dolałem jakieś 100ml... jakieś 3 dni później... w baniaku zostało jeszcze ok. 0,9l...
Potem przyszła żona, zdziwiona dlaczego mnie tak długo nie ma... sprawdziła poziom oleju, stwierdziła, że jest max i żebymnie zawracał...
A ja już teraz naprawdę nie wiem....
Lej 5w30 jak zaleca producent dobrej jakości .aro92 napisał(a):Tak czy inaczej myślę o przejściu na 5W40 lub półsyntetyk 10W40 co wy na to
Ten silnik nie jest tragiczny ale ma podobne spalanie szczególnie w mieście i trasie przy większych prędkościach jak 2,0 i dlatego każdy pisze żeby brać 2.0 bo 2,3 setki na sto to mała różnica nie? Co do gazu bez różnicy aby tylko poprawnie ktoś to wystroiłSiny26 napisał(a):i pytanie do właścicieli 6 z 1.8 czy jest aż tak tragicznie jak wszyscy na forum piszą??
misiek89 napisał(a):Lej 5w30 jak zaleca producent dobrej jakości .aro92 napisał(a):Tak czy inaczej myślę o przejściu na 5W40 lub półsyntetyk 10W40 co wy na to
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6