Korsarz napisał(a):Witam,
Jestem na etapie kupna mazdy 6 kombi 2.0 benzyna. Nie wiem gdzie zadać pytanie, gdyż w dziale kupno jeżeli dobrze wyczytałem zadje się pytania o konkretny oferowany model.
Moją rozterką jest to że chciałbym model po lifcie 147KM a kasy mam albo za mało albo na styk żeby osiągnąć ten model – 25k na samo auto.
Moje pytanie brzmi czy lift faktycznie dużo wniósł do tego auta tak aby jeszcze poczekać i szukać, ewentualnie troszkę dozbierać do budżetu czy może jednak model bez liftu 141KM nie ustępuje temu po lifcie i się nie zastanawiać tylko brać go też pod uwagę??
Jeszcze się zastanawiam bo widziałem po lifcie 1.8 w zasięgu mojego budżetu, ale czy 1.8 nie będzie za słabe na kombi ? w dodatku chcę założyć instalację gazową.
Jezeli chodzi o mnie, to za te pieniądze wolalbym dobre, sprawdzone auto przed liftem, z bardzo niskim przebiegiem, ktore nie bedzie potrzebowalo zadnego wkladu... Posmigasz ladnych pare lat takim autem. Z taką sumką mozesz jezdzic i wybierac ile chesz i jakie chcesz...
Wolabym to niz takie, gdzie kupisz za ostatnie pieniądze po lifcie, a z czasem bedzie trzeba w nie wkladac.
Ja osobiscie jezeli kupowalbym po lifcie, to tylko ze wzgledu na 6 biegową skrzynie... Bardzo mi tego brakuje.
Jezeli zas chodzi o silnik 1.8, to dla mnie za slaby... 2.0 lub 2.3.... Jezeli planujesz zagazowac to moze ten mocniejszy.
Mazda, najlepszy przyjaciel człowieka.