Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
no wlasnie bedzie w kolorze nadwozia wiec czemu ma nie pasowac:P
http://photo.netcarshow.com/Mazda-6_MPS ... oto_06.jpg
to fota takiego mps'a ale powiem szczerze ze bardzo ciezko znalezc i albo mi sie wydaje ale to chyba jest razem z zderzakiem przednim;/ a nie osobny grill jak w normalnych:/
bieski jak wiesz cos na ten temat??
http://photo.netcarshow.com/Mazda-6_MPS ... oto_06.jpg
to fota takiego mps'a ale powiem szczerze ze bardzo ciezko znalezc i albo mi sie wydaje ale to chyba jest razem z zderzakiem przednim;/ a nie osobny grill jak w normalnych:/
bieski jak wiesz cos na ten temat??
- Od: 9 wrz 2011, 14:00
- Auto: Mazda 3 2013r BL 1.6 Venture Benzyna 105KM
Witam, czy wymiana pękniętego bloku silnika jest konieczna czy można naprawić taki element?
-
DominikaKorneliaS
siemek55 napisał(a):najprawdopodobniej złącze międzymodułowe. Jest o tym sporo na forum. Poszukaj, wszak kolor zielony zobowiązuje
Dziękuję
A co do kolorów, to jakby każdy się znał na wszystkim to byś do szewca chodził zęby leczyć
Zdejmował ktos moze plastiki z przednich słupków, tych przy przedniej szybie? Wewnątrz pojazdu. Bo musze je zdjąc a nie bardzo chca wychodzic, boje sie troche ze poduszke uszkodze czy cos. A moze to tylko jakies kołki plastikowe trzymaja i nie ma sie czego obawiać? wszystkie rady mile widziane 

Są na zatrzaski ale jak się nie mylę to przy składaniu samochodu w fabryce 1 montują te plastiki a potem cały kokpit i jak całkiem wyciągniesz to będzie
bo na dole jest rancik który byś musiał potem spiłować żeby zmontować ponownie.

duch1604 napisał(a):Zdejmował ktos moze plastiki z przednich słupków, tych przy przedniej szybie? Wewnątrz pojazdu. Bo musze je zdjąc a nie bardzo chca wychodzic, boje sie troche ze poduszke uszkodze czy cos. A moze to tylko jakies kołki plastikowe trzymaja i nie ma sie czego obawiać? wszystkie rady mile widziane
Najpierw musisz w poziomie odciągnąć ten plastik od słupka, następnie jak odskoczy na zatrzaskach to wysunąć go do góry, bo (jak dobrze pamiętam) jeden z zatrzasków zostaje w nadwoziu i jest nasuwany na plastik. Niestety będziesz musiał znacznie skrócić "cypelek", ten bliższy pasażerom. Możesz zerknąć na fotki w moim wątku.
Witam kolejny raz. Ostatnio głowiłem się nad tzw. domykaniem szyb z pilota (mazda 6 2002r 2.3) i szukałem na forum niestety bezowocnie informacji czy owa mazda posiada taki gadżet czy nie posiada , a może posiada tylko trzeba go po prostu uruchomić w jakiś sposób ? i tutaj moje pytanie czy ktoś mógłby mi pomóc rozszyfrować ten problem bo fajnie byłoby wysiadać z auta bez konieczności domykania wszystkich szybek ręcznie . Z góry dzięki za pomoc . I przy okazji jeszcze jedno pytanko konkretnie grzane fotele , niby są . można je włączyć i światełko na włączniku się świeci zarówno u kierowcy jak i pasażera ale jak na moje oko to nie grzeje raczej i kwestia tego jak można to sprawdzić ? czy może grzanie jest dostępne tylko w jakimś konkretnym przypadku ( jakieś czujniki nacisku czy temperatury) 
- Od: 27 sty 2013, 14:31
- Auto: Mazda 6 GG 2002r 2.3 L3-VE
damian grzanie tak jak napisał mick, musisz siedzieć, ale jeżeli siedzisz i pomimo włączenia opcji dalej nie grzeje, to przede wszystkim sprawdz styki pod fotelem czy się po prostu nie rozłączyło.
Domykanie szyb występuje niestety dopiero w poliftach, czyli od 2005r. U siebie nie szukaj, daremnie stracony czas
PS. ale po co komu w lato dogrzewać tyłek to ja nie wiem
Domykanie szyb występuje niestety dopiero w poliftach, czyli od 2005r. U siebie nie szukaj, daremnie stracony czas
PS. ale po co komu w lato dogrzewać tyłek to ja nie wiem
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Nadszedł w końcu ten piękny dzień, we wtorek jadę po moją 6
I tutaj mam pytanie czy sprężyny Eibacha pasują z wersji htb do sedana? Raczej jamexów nie chcę, a eibacha widziałem tylko do wersji htb. I druga sprawa czy do 1.8 i 2.0 są takie same ?

wydaje mi się że htb i sedan są zamienne, a do kombi niestety inne.
1.8 i 2.0 też raczej są takie same, ponieważ wiele części jest zamienne w tych silnikach, dopiero przy 2.3 zaczynają się schody.
Pochwalisz się cokolwiek za wczasu, chociaż zdjęciami, czy wolisz poczekać aż do zakupu?
1.8 i 2.0 też raczej są takie same, ponieważ wiele części jest zamienne w tych silnikach, dopiero przy 2.3 zaczynają się schody.
Pochwalisz się cokolwiek za wczasu, chociaż zdjęciami, czy wolisz poczekać aż do zakupu?
-
Moderator GJ
Jadę do niemiec po auto z kumplem, który sprowadza samochody. Tak więc jadę w ciemno, na miejscu będę szukał, zapewniał mnie, że na pewno coś się wybierze. Jedno jest pewne, będą 2 litry w benzynie, 2.3 to już akcyza za duża... Generalnie poluję na czarnego sedana w skórach, oby oby 
Co do tych sprężyn, też mi się wydaję, że będą pasowały ale wolę się upewnić na 100%.
Co do tych sprężyn, też mi się wydaję, że będą pasowały ale wolę się upewnić na 100%.
Okej , w takim razie jeśli nie mam domykania szybek to jest możliwość zainstalowania "tego" co umożliwi domykanie szybek
i jaki jest orientacyjny koszt takiego zabiegu ? Ktoś widział ktoś wie ?:D
- Od: 27 sty 2013, 14:31
- Auto: Mazda 6 GG 2002r 2.3 L3-VE
Blachoski napisał(a):No i na dniach zakładanie modułu od domykania szyb
sledzimy temat viewtopic.php?p=2606791#p2606791
-
Moderator GJ
Cześć koledzy mam sprory problem z moja 6... a między innymi z klimatyzacją czyt. jej przewodami.
Nie mam przewodu klimy od sprężarki do chłodnicy oraz mam urwany kawałek przewodu wychodzący ze skraplacza, biegnący do parownika..
Proszę o rady, bo nigdzie nie mogę znaleźć części od mojego modelu, obszukałem chyba cały internet
Czy od wersji EUR podejdą rurki, a może ktoś by miał inny plan jak tą sprawę załatwić ?
liczę na Waszą pomoc bujam się już z tym kilka tyg, a muszę to doprowadzić do końca
Nie mam przewodu klimy od sprężarki do chłodnicy oraz mam urwany kawałek przewodu wychodzący ze skraplacza, biegnący do parownika..
Proszę o rady, bo nigdzie nie mogę znaleźć części od mojego modelu, obszukałem chyba cały internet

Czy od wersji EUR podejdą rurki, a może ktoś by miał inny plan jak tą sprawę załatwić ?
liczę na Waszą pomoc bujam się już z tym kilka tyg, a muszę to doprowadzić do końca
Ostatnio edytowano 11 cze 2013, 21:09 przez Nonac311, łącznie edytowano 1 raz