Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Strzelił mi pasek wielorowkowy od alternatora, wymieniał ktoś na zamiennik taki niepiszczący, bo ory tylko w Rzeszowie znalazłem, a zależy mi na czasie. ok. 123 cm ma pasek i 8 garbów.
PS. Szukałem w poradniku, ale jest tylko o napinaczach a o samych paskach do mojego modelu nic nie znalazłem.
PS. Szukałem w poradniku, ale jest tylko o napinaczach a o samych paskach do mojego modelu nic nie znalazłem.
A Deo rex, a Rege lex.

- Od: 13 mar 2012, 21:19
- Auto: Mazda 6 2.0 Turbo Diesel 143 KM 2006 GY Kombi Sport Wagen.
Cześć!
Panowie szukam, listwy co idzie przy szybie od strony kierowcy mam pękniętą, a ostatnio ktoś mi zae....ł zatyczkę jeszcze, tę co zatyka się końcówkę, taki czarny trójkącik. Jak to się fachowo nazywa, ta listwa, czy to jest uszczelka i gdzie ewent, mogę to kupić, a i jeszcze pacan wydłubał mi zatyczkę z religu dachowego. Szlag by trafił gnoja???
Panowie szukam, listwy co idzie przy szybie od strony kierowcy mam pękniętą, a ostatnio ktoś mi zae....ł zatyczkę jeszcze, tę co zatyka się końcówkę, taki czarny trójkącik. Jak to się fachowo nazywa, ta listwa, czy to jest uszczelka i gdzie ewent, mogę to kupić, a i jeszcze pacan wydłubał mi zatyczkę z religu dachowego. Szlag by trafił gnoja???

TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
Elmerwawa napisał(a):Ja założyłem zamiennik Dayco (włoski) i jak na razie jest ok,sporo pozytywnych opinii czytałem o tych paskach.
dzięki, trochę się obawiałem tego dayco bo najtańszy jest, ale jak nie piska to to jest najważniejsze
A Deo rex, a Rege lex.

a i jeszcze pacan wydłubał mi zatyczkę z religu dachowego
To jest jakaś zmora...na forum już kilkunastu osobom zginęły te zaślepki(zostały ukradzione)...co ONI z nimi robią??
witam. Szukałem, możliwe że słabo szukałem wiec prosił bym o naprowadzenie badz wyjasnienie przyczyny NIEWIELKIEGO PISKU PODCZAS WCISNIETEGO PEDAŁU SPRZEGLA pod maska, pisk ciezko okreslic z jakiego miejsca dochodzi dokladnie – podkreslam pisk pojawia sie przy wcisnietym pedale sprzegla po odpuszczeniu pedału znika... dzieki z góry...
Nie czyń sekretów ze swoich zamiarów. Niech inni kierowcy dowiedzą się, co zrobisz za chwilę
- Od: 20 lut 2011, 02:38
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 136KM
Dobrzyn 22 ja Ci powiem co robią, czytają głąby nasze forum, a później sprzedają za 30+ wysyłka 20!!! Gnoje!
TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
Witam. Mam pytanie czy ktoś już zamontował u siebie taka zmieniarkę
http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3-sd ... 50878.html Zastanawiam sie nad kupnem takiej, ponieważ w mojej Madzi mam Radio tylko na jedna płyte bez Mp3.. Co o tym sądzicie 

- Od: 13 cze 2011, 20:06
- Auto: Mazda 6 kombi,2003 rok.
2.0 CiTD 136 km
chrust napisał(a):Co o tym sądzicie?
w Car Audio masz chyba juz wszystkie opisy takich urzadzen... wraz z opiniami
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
chrust napisał(a):Witam. Mam pytanie czy ktoś już zamontował u siebie taka zmieniarkę![]()
http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3-sd ... 50878.html Zastanawiam sie nad kupnem takiej, ponieważ w mojej Madzi mam Radio tylko na jedna płyte bez Mp3.. Co o tym sądzicie
Mam xcarlinka, chodzi dobrze. Jedyny feler to to że jak ustawi się na randomowe odtwarzanie, to po wyłączeniu i włączeniu zasilania, gubi foldery i zawsze odtwarza z 5tego
Tyle że montaż jest nieco kłopotliwy, bo trzeba lutownicy
Działacz napisał(a):witam. Szukałem, możliwe że słabo szukałem wiec prosił bym o naprowadzenie badz wyjasnienie przyczyny NIEWIELKIEGO PISKU PODCZAS WCISNIETEGO PEDAŁU SPRZEGLA pod maska, pisk ciezko okreslic z jakiego miejsca dochodzi dokladnie – podkreslam pisk pojawia sie przy wcisnietym pedale sprzegla po odpuszczeniu pedału znika... dzieki z góry...
może łożysko dociskowe sprzęgła

poczytaj tu:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=127&t=61527&hilit=pisk+sprz%C4%99g%C5%82a
ewentualnie tu:
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=116&t=3773&hilit=pisk+sprz%C4%99g%C5%82a
co prawda inne modele aut,ale problem może być podobny
Mysle ze znalazlem teoretycznie co moze byc tego pisku przyczyna. WYMIANA ŁOŻYSKA NA 100% chociaz rok temu caly komplet byl wymieniany ale to o niczym nie swiadczy, Ja nie pierwszy nie ostatni poszkodowany ze po wymianie lozysko siadało... dzieki za naprowadzenie. Jak sie upewnie to dołacze kolejny przyklad i zwieksze prawdopodobienstwo usterki.
Nie czyń sekretów ze swoich zamiarów. Niech inni kierowcy dowiedzą się, co zrobisz za chwilę
- Od: 20 lut 2011, 02:38
- Auto: Mazda 6 2.0 CiTD 136KM
chrust napisał(a):Witam. Mam pytanie czy ktoś już zamontował u siebie taka zmieniarkę![]()
http://allegro.pl/new-zmieniarka-mp3-sd%20...%2050878.html Zastanawiam sie nad kupnem takiej, ponieważ w mojej Madzi mam Radio tylko na jedna płyte bez Mp3.. Co o tym sądzicie
rdy napisał(a):Tyle że montaż jest nieco kłopotliwy, bo trzeba lutownicy
o ile to możliwe to prosiłbym o fotorelacje, bo też się zastanawiam nad jakimś upgradem sprzętu audio/video.
Z innej beczki....
Dużo naczytałem się o TWARDYM HAMULCU i powiem szczerze, że najadłem się strachu, bo nie wiem czy to prawidłowy objaw czy nie ale u mnie jest tak:
1. Przy normalnym hamowaniu hamulec do połowy jest miękki i hamuje dobrze, łagodnie, zarówno na biegu jak i na luzie.
2. Natomiast przy ostrym hamowaniu gdy włącza się abs i chyba dsr (antypoślizgowe) i wdepnie się mocno hamulec, to czuję na stopie jak mi odbija, jest bardzo twardy i czuć jakby jakimś bolcem mi biło po podeszwie, jest to dosyć mocne i pierwszy odruch jest taki, żeby odpuścić hamowanie mimo iż samochód jeszcze się nie zatrzymał.
Czy to prawidłowe objawy? Badałem Mazdę w ASO MAZDA na wielickiej (Kraków) w 2011 r. w lipcu przed zakupem, a później wymieniałem tarcze i klocki i wszyscy twierdzili, że jest ok. Miał ktoś podobne "problemy" a może tak ma być??
A Deo rex, a Rege lex.

wdepnie się mocno hamulec, to czuję na stopie jak mi odbija, jest bardzo twardy i czuć jakby jakimś bolcem mi biło po podeszwie, jest to dosyć mocne i pierwszy odruch jest taki, żeby odpuścić hamowanie mimo iż samochód jeszcze się nie zatrzymał.
Czy to prawidłowe objawy?
Jak najbardziej prawidłowe działanie systemu ABS

Odbija, ponieważ ABS w jakiś sposób musi "poluzować" co ułamek sekundy hamulec, aby nie był cały czas zablokowany- co znacznie wydłuża drogę hamowania(ale to już pewnie wiesz
też się zastanawiam nad jakimś upgradem sprzętu audio/video.
tak jak Wojtek napisał kilka postów powyżej- wszystko co potrzebne znajdziesz w dziale CA,włącznie z opisem co trzeba zlutować(prosta sprawa
dobrzyn22 napisał(a):Jak najbardziej prawidłowe działanie systemu ABS
Odbija, ponieważ ABS w jakiś sposób musi "poluzować" co ułamek sekundy hamulec, aby nie był cały czas zablokowany- co znacznie wydłuża drogę hamowania(ale to już pewnie wiesz)
to mnie uspokoiłeś, a pytałem, bo wcześniej miałem nissana almerę też z abs-em i zupełnie inne były odczucia przy hamowaniu, ale nie wiem czy tam nie był po prostu abs spieprzony.
A Deo rex, a Rege lex.