Bardzo mnie denerwują odgłosy dochodzące z przycisków sterowania na kierownicy
trzeszczy mi to na nierównościach straszliwie ,inne plastiki są OK.Wiem że to te przyciski ponieważ jak je przykryję dłońmi to jest OK

www.mazdaspeed.pl
Białyy napisał(a):Witam.Zakupiłem Mazdę 6 i mam mały problem jeśli chodzi o przednią lampę Xenona.Mianowicie nie wiem gdzie znajduje się przetwornica.Liczę na szybkie odpowiedzi.Pozdrawiam.
MatikeS napisał(a):Panowie dzisiaj odebrałem Mazde po wymianie uszczelki pod głowica i zauważyłem ze oborty mi skacza od ok 800 do 1000 na światłach po krótkim postoju zaś wybrałem sie w trase nie bylo juz skoków obrotu. Co to moze oznaczac jakis bład mechaniorów?
sirkus napisał(a):Witam
Mazda 6 GY 2004r 136KM przebieg 150 tyś
Miałem problem z gaszeniem auta na wolnych obrotach i po przeszukaniu forum i sugestiach żeby pojechać na komputer do sprawdzenia błędów i ewentualnej wymiany zaworu SCV tak zrobiłem
W serwisie obejrzeli i i komputer faktycznie nie miał błędów i powiedzieli ze to zawór SCV
Wiec mam już zakupiony i czeka na wymianę
Ale w serwisie również zwrócili uwagę na nie działanie cytuje
" przekaźnik do kontroli klap – odpowiedzialny za czystość bio w silniku – jakoś tak to szło"
Mam zrobione tego zdjęcie i moje pytanie czego ja mam szukać bo na forum takiego przekaźnika nie znalazłem, w necie też nie ma
Pewnie jest pod inna nazwą ale nie wiem czego szukać
sirkus napisał(a):Witam
Miałem problem z gaszeniem auta na wolnych obrotach i po przeszukaniu forum i sugestiach żeby pojechać na komputer do sprawdzenia błędów i ewentualnej wymiany zaworu SCV tak zrobiłem
W serwisie obejrzeli i i komputer faktycznie nie miał błędów i powiedzieli ze to zawór SCV
" przekaźnik do kontroli klap – odpowiedzialny za czystość bio w silniku – jakoś tak to szło"
Mam zrobione tego zdjęcie i moje pytanie czego ja mam szukać bo na forum takiego przekaźnika nie znalazłem, w necie też nie ma
Hubix napisał(a):sirkus napisał(a):Witam
To się nazywa:
SOLENOID
lewis napisał(a):Panowie przeczytałem już "trochę" postów o felgach i już zgłupiałem czy do 6 2.0 w benzynie po lifcie zmieści się stalówka 15 cali? Mechanik mi mówił że się nie zmieści i musi być 16 cali na forum wyczytałem że 15 jest ok ale czy po lifcie nie ma większych tarcz hamulcowych? dzięki za info
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6