Witam,
Na wstępnie chciałbym powiedzieć, że jestem tutaj nowy, ale forum sledze od dłuższego czasu

Temat dotyczy irytujących usterek w BP, sam posiadam M3 z 2019r. wersja Hikari z Luxyry Pack i wymienię co jakie usterki wynikły przez mój czas użytku auta.
1) Słupki piano black to tragedia, rysy od muśnięcia mikrofibrą nawet już.. Miałem ich milion

rozwiązanie tego problemu? Polerka w firmie detailingowej i obklejenie folia ppf samoregenerująca, możecie szczotka druciana czyścić je a jak zarysujecie to rysy znikają od ciepłej wody lub słońca

ps. Żeby dostrzec folie trzeba zbliżyć oko na parę cm. Jeden problem z głowy.
2) Strzępiąca się uszczelka między drzwiami kierowcy a pasażera, wada fabryczna? Przy otwieraniu dzwi kierowcy górny róg ściska uszczelkę aż się postrzępi.. Rozwiązanie?, w aso ponoć wymieniają, ale samej uszczelki nie da się wymienić tylko trzeba wymieniać cały panel ten piano bo ona jest z nim, nie zgodziłem się bo miałem obklejone folia słupki, więc uszczelkę podkleili, chwilę było dobrze, ale za trochę coś chyba klei puścił i zaczęło dalej się strzępić.. Wyciolem delikatnie strzępiący kawałek może parę mm i już jest dobrze...
3) Przebieg 6k, kierownica drga przy hamowaniu, bicie tarcz... Wymienili na gwarancji przednie tarcze włącznie z klockami na nówki, jest już dobrze jak od nowości

4) Piano black cd.. Panel środkowy boki drzwi, rysuje się szybko.. Rozwiązanie są panele carbonowe na AL.EX, wygląda dobrze.
5) Prędkościomierz szybka NIEDOTYKAC, NIE PRZECIERAĆ, rysuje się bardziej niż to piano chyba.
Chyba tyle.. dopiero mam niski przebieg więc jak to mówią 'jeździć obserwowac'