Mazda3 BM – Nawigacja: mapy, aktualizacje, problemy
Nieudacznik to ty jesteś
Próbowałem na 8 i 16 GB i nie widzi
mf113 napisał(a):Ja kopię robię ctrl-c --> ctrl-v.
Zawsze aktualizację najpierw sobie robię na kopii i sprawdzam czy wszystko jest ok. Dopiero potem jeszcze raz już na oryginale.
Robię dokładnie tak samo i wszystko ok. Nie potrzeba żadnych programów do wykonania obrazu.
Może w exploratorze masz wyłączone pokazywanie plików ukrytych i systemowych. I dlatego nie kopiuje się całość. Ja robię to nawet przez dysk kompa. Czyli kopia na komp, a potem na inną kartę. I to działa nawet na badziewnej karcie microSD w przelotce.
david821311 napisał(a):Nieudacznik to ty jesteś
Czyli dalej jesteś np. nieudacznik

Zacznij od przeczytania całego wątku bo skróty Ci nie służą. Użyj dedykowanej aplikacji http://infotainment.mazdahandsfree.com/ ... uage=pl-EU i nie stosuj własnych gównianych wynalazków. Robisz backup i potem go zapisujesz na kolejnych kartach 8GB
niektórzy piszą że po prostu kopiują pliki z oryginalnej karty SD na nową karte i im działa wiec ... po co dedykowana aplikacja
david821311 napisał(a):niektórzy piszą że po prostu kopiują pliki z oryginalnej karty SD na nową karte i im działa wiec ... po co dedykowana aplikacja
Można tak jak masz już prawidłowo sklonowaną nową kartę
Ale to kolejny etap wiedzy do zdobycia przez Ciebie

Nie chcesz dedykowanej aplikacji to użyj alternatywnej jak zrobić działający obraz = wiedza jest tu: https://forum.cdrinfo.pl/
Jakim programem klonujecie kartę żeby zrobić kopię jeśli padnie oryginalna ? Sklonowalem Programem HDDGURU: HDD Raw Copy Too ale mazda karty nie widzi.
Czy można w ogóle użyć innej karty sklonowanej niż oryginalnej?

Czy można w ogóle użyć innej karty sklonowanej niż oryginalnej?

Może ktoś mi pomóc ...? Bo czytałem że to jakoś robiliście .
Ja robię kopiuj – wklej i jest dobrze (jak pisali kol. wyżej), oryginalna jak i kopia działają w samochodzie i aktualizują się za pomocą Toolboxa na kompie.
No właśnie tak. Trzymasz na kompie kopię plików. Jak padnie org --> wgrywasz na nową kartę i chodzi. Oczywiście – jak wcześniej normalnie działało. Ja chodzę na kopii – org trzymam w "sejfie"!
Chyba mnie nie rozumiecie ...mi na kopii nie działa ..tyko na oryginale. Jak zrobić klona ?
Może w mazdach po 2015 roku jest inaczej u mnie po użyciu karty np SanDisk i skopiowaniu tam plików z oryginału lub zrobieniu klona dalej karty nie widzi
Może w mazdach po 2015 roku jest inaczej u mnie po użyciu karty np SanDisk i skopiowaniu tam plików z oryginału lub zrobieniu klona dalej karty nie widzi
Ostatnio edytowano 12 paź 2018, 22:13 przez david821311, łącznie edytowano 1 raz
Mam kartę 16 GB
Musi być 8 GB ?
Musi być 8 GB ?
Ponieważ problem kopiowania karty pojawia się nie pierwszy raz – mam wrażenie, że kopiowanie plików (na poziomie systemu plików) działa, a kopiowanie obrazu systemu plików nie. Ponieważ sam nie mam kopii, a chcę zrobić, to przy okazji pewnie przetestuję moją teorię.
A tak przy okazji – czy jest jakieś "górne" ograniczenie prędkości karty SD? W ostatnich latach mocno poszło to do przodu i mam obawy, że jak kupię coś bardzo szybkiego, to będzie zbyt nowe dla mojej Mazdy
A tak przy okazji – czy jest jakieś "górne" ograniczenie prędkości karty SD? W ostatnich latach mocno poszło to do przodu i mam obawy, że jak kupię coś bardzo szybkiego, to będzie zbyt nowe dla mojej Mazdy
No to próbujcie ... Ja klonowalem, kopiowałem i nic .Mazda navi nie widzi. Dodam że auto jest z 2015 r
używałem kary 16GB fat32... Poszukam teraz 8 GB i spróbuję
używałem kary 16GB fat32... Poszukam teraz 8 GB i spróbuję