Mazda3 BM – oprogramowanie MZD Connect
59 jest podobno do FL, tak mi powiedziano w ASO a Ty masz 2017 więc by się zgadzało.
Darrecki u mnie logo BOSE jest przy CenterPoint i AudioPilot, wcześniej tego nie bylo. Po aktualizacji funkcja Audio Pilot działa o wiele lepiej. Po pierwsze o wiele płynniej zwiększa i zmniejsza głośność a poza tym, jej ingerencja w brzmienie w wiekszości sprowadza się do podbicia basu, który podczas jazdy jest zagłuszany przez szum opon i ogólnie toczenia sie auta. Na starym sofcie, po aktywacji tego systemu brzmienie w całości zwiększało głośność co powodowało efekt taki iż podczas jazdy muzyka grała o wiele głośniej niż na postoju. A istotą tego systemu jest zachowanie mniej więcej takiego samego brzmienia cały czas. Więc wychodzi na to, że jakaś wersja softu zawierała w sobie optymalizację dzwiekową dla Bose. Ja nie miałem poprzednich wersji więc odnoszę sie tylko do starej 33 i obecnej 56.
Darrecki u mnie logo BOSE jest przy CenterPoint i AudioPilot, wcześniej tego nie bylo. Po aktualizacji funkcja Audio Pilot działa o wiele lepiej. Po pierwsze o wiele płynniej zwiększa i zmniejsza głośność a poza tym, jej ingerencja w brzmienie w wiekszości sprowadza się do podbicia basu, który podczas jazdy jest zagłuszany przez szum opon i ogólnie toczenia sie auta. Na starym sofcie, po aktywacji tego systemu brzmienie w całości zwiększało głośność co powodowało efekt taki iż podczas jazdy muzyka grała o wiele głośniej niż na postoju. A istotą tego systemu jest zachowanie mniej więcej takiego samego brzmienia cały czas. Więc wychodzi na to, że jakaś wersja softu zawierała w sobie optymalizację dzwiekową dla Bose. Ja nie miałem poprzednich wersji więc odnoszę sie tylko do starej 33 i obecnej 56.
ellipsis napisał(a):59 jest podobno do FL, tak mi powiedziano w ASO a Ty masz 2017 więc by się zgadzało.
Darrecki u mnie logo BOSE jest przy CenterPoint i AudioPilot, wcześniej tego nie bylo.
Czyli napis Bose z R w kółeczku – takie coś też mam. Ja w każdym razie nie zauważyłem żadnych zmian w jakości dźwieku.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
@ellipsis
Ja mam od nowości 56.000.100 i nigdy nie narzekałem na jakieś dziwne podbicie czy złą regulację audiopilota.
Co do loga to nie pamiętam. Looknę przy najbliższej okazji.
Ja mam od nowości 56.000.100 i nigdy nie narzekałem na jakieś dziwne podbicie czy złą regulację audiopilota.
Co do loga to nie pamiętam. Looknę przy najbliższej okazji.
darrecki napisał(a):pmaniek89 napisał(a):Mam pytanie bo widzialem w newsach na głównej
To już nawet na głównej o tym napisali? Jak będzie to główna Mazdy to wtedy uwierzę
Dużo portali pisało o tym i nie same plotkarskie więc coś jest na rzeczy
HTC#10
v59 nie jest do konca kompatybilne z mazda 3 przedliftowa z tego co czytałem to na forum M3R były osoby ktore instalowały ten system do wersji przedliftowej i miały porblem z systemem A-SCBS jak sie nie myle oraz niektory po aktualizacji nie chciał sie uruchomic MZD connect ale to moze byc porzyczyna nie odinstalowania dodtkowych aplikacji przed aktualizacja.
Ja aktualizowałem z 33 do 56 ale narazie sie wstrzymuje z wgraniem do v59 do mojej mazdy
Ja aktualizowałem z 33 do 56 ale narazie sie wstrzymuje z wgraniem do v59 do mojej mazdy
krabdul napisał(a):@ellipsis
No ale nie miałes wersji 33 tak jak ja od początku, tylko od razu 56. Przecież piszę, że na 33 występowało dziwne podbicie basów w stylu Bass boost i audio pilot też działał średnio. Na 56.513 brzmienie jest naturalne i sam audiopilot działa o wiele lepiej.
Darrecki – tak, mam na myśli logo Bose z R
@ellipsis
Wiem o której wersji pisałeś, ale podałem swoją by dojść do tego kiedy te zmiany mogły nastąpić.
Ja mam jak pisałem 56 z niską końcówką i dzisiaj sprawdzałem to mam przed audiopilotem i center pointem bose z "r" i grało to zawsze ok.
Wiem o której wersji pisałeś, ale podałem swoją by dojść do tego kiedy te zmiany mogły nastąpić.
Ja mam jak pisałem 56 z niską końcówką i dzisiaj sprawdzałem to mam przed audiopilotem i center pointem bose z "r" i grało to zawsze ok.
kuman1987r napisał(a):v59 nie jest do konca kompatybilne z mazda 3 przedliftowa z tego co czytałem to na forum M3R były osoby ktore instalowały ten system do wersji przedliftowej i miały porblem z systemem A-SCBS jak sie nie myle oraz niektory po aktualizacji nie chciał sie uruchomic MZD connect ale to moze byc porzyczyna nie odinstalowania dodtkowych aplikacji przed aktualizacja.
Mam przedliftową i bez problemu wgrałem v59. Zmian na lepsze ani na gorsze nie zaobserwowałem, może dlatego, że nie mam bose.
Nowy moduł wi fi, nowy soft i nadal nie można połączyć iPhona z Mazdą.
BT działa bez problemu, muzyka gra z radia internetowego, z zasobów telefonu, połączenia telefoniczne działają.
Niestety hot spot osobisty nie łączy się z autem.
Jakieś pomysły????
BT działa bez problemu, muzyka gra z radia internetowego, z zasobów telefonu, połączenia telefoniczne działają.
Jakieś pomysły????
podaj wersje iOS i wersje MZD Connect, u mnie najnowszy iOS bez problemu dogaduje się z mazdą (MZD aktualizowane w styczniu)fux napisał(a):Nowy moduł wi fi, nowy soft i nadal nie można połączyć iPhona z Mazdą.
Jakieś pomysły????
Hej
Posiadam Mazde 3 2015 z Usa i jest tam wgrane hamrykańskie oprogramowanie o numerze 55.00.750 NA N. W związku z tym że jesteśmy w Polsce i rozmawiamy po Polsku to chciał bym aby moje auto także komunikowało się ze mną po Polsku, a więc jaką wersję oprogramowania mogę wgrać ?
Pozdrawiam wszystkich
Posiadam Mazde 3 2015 z Usa i jest tam wgrane hamrykańskie oprogramowanie o numerze 55.00.750 NA N. W związku z tym że jesteśmy w Polsce i rozmawiamy po Polsku to chciał bym aby moje auto także komunikowało się ze mną po Polsku, a więc jaką wersję oprogramowania mogę wgrać ?
Pozdrawiam wszystkich
Wersja 56.00.513B EU
carboni napisał(a):W związku z tym że jesteśmy w Polsce i rozmawiamy po Polsku to chciał bym aby moje auto także komunikowało się ze mną po Polsku
Po wgraniu oprogramowania eu menu będzie w j.polskim ale komendy głosowe wydawać trzeba po angielsku. Informacje o połączeniu tel, czytanie sms-a, też jest po angielsku.
Pisaliście coś wcześniej że w oprogramowaniu v56 przy zapalonych światłach nie można regulować jasności wnętrza ( zegarów tableta i przycisków ) w moim oprogramowaniu v55 jest taka możliwość czyli jeżeli zaktualizuję to ja stracę ?
Jakie plusy niesie ze sobą aktualizacja do europejskiego oprogramowania a jakie minusy.
Jakie plusy niesie ze sobą aktualizacja do europejskiego oprogramowania a jakie minusy.
Zmieniłem telefon na Android 7.0. Nie czyta mi teraz SMS, nie reaguje na zmiany kolejności (Nazwisko, Imię) w książce adresowej.
Czy można głęboko zresetować aby dostosował się do nowego telefonu?
Czy można głęboko zresetować aby dostosował się do nowego telefonu?
Włącz w mazdzie wyszukiwanie telefonu. Włącz w iphone Bluetooth. Później wchodzisz w telefonie w ustawienia-> Bluetooth i tam powinno ci się wyświetlić Mazda. Wciskasz Mazda i telefon się pyta czy na pewno chcesz się połączyć i podaje kod. Przepisujesz kod i jest już połączone.
- Od: 16 kwi 2017, 22:11
No przecież chłopak wyraźnie pisze, że BT działa. Nie działa hotspot, przez co wszelakie usługi związane z wifi nie działają.
U mnie na v33 hotspot działał, teraz na v56 nie. Widzi sieć, wpisuję hasło, myśli z minutę i zadek. Próbowałem ze 3 różne telefony, Andek 5, 6 i 7 i efekt ten sam. Nie lubię jabłek więc nie wiem jak na nich, aczkolwiek wielkich nadziei co do poprawnego działania nie mam. Zgłaszam to do serwisu na dniach, z tego co się orientowałem cała jednostka powinna być zmieniona. Tyle, że trzeba ich męczyć
U mnie na v33 hotspot działał, teraz na v56 nie. Widzi sieć, wpisuję hasło, myśli z minutę i zadek. Próbowałem ze 3 różne telefony, Andek 5, 6 i 7 i efekt ten sam. Nie lubię jabłek więc nie wiem jak na nich, aczkolwiek wielkich nadziei co do poprawnego działania nie mam. Zgłaszam to do serwisu na dniach, z tego co się orientowałem cała jednostka powinna być zmieniona. Tyle, że trzeba ich męczyć
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D