Dzisiaj cofnąłem AIO, wyjąłem kartę, pendrivy, wyłączyłem wifi i bluta. Działa szybciej.....tylko nic nie zostało
Android Auto – wersja nieoficjalna
Mnie się wydaje że w module USB instalowanym w ASO jest Car Play i "podwyższone" ładowanie , a AA po wgraniu na tel. i połączeniu z autkiem powinno działać (w najnowszym oprogramowaniu), w instrukcji jest napisane by przed wymianą modułu zaktualizować oprogramowanie , ale to byłoby zbyt piękne
, a może jednak zadziała? Ja tego nie sprawdzę bo miałem stare i teraz mam zabezpieczone przed blokadą to jak wgram najnowsze to też będzie działało
(teraz mam ostatnie przed 70...) Dodam że to moje gdybanie a nie pewność
PS
W Twoim wypadku można by podjechać do ASO ,ponarzekać że się coś wiesza?,łączność bluetooth itp. sugerując wgranie nowszego softu, a potem spróbować...
Oczywiście nie zawsze są chętni
,mnie spławili kiedyś robiąc tylko reset za co do dzisiaj jestem wdzięczny (wtedy nie miałem zablokowanego oprogramowanie przed blokadą)
Pozdrawiam
PS
W Twoim wypadku można by podjechać do ASO ,ponarzekać że się coś wiesza?,łączność bluetooth itp. sugerując wgranie nowszego softu, a potem spróbować...
Pozdrawiam
Kritik napisał(a):czy dobrze rozumiem ze przy aktualizacji oprogramowania do 70.00.100 tam juz bedzie AA?
przy tym nie potrzeba nic wymieniac z "hardware"?
To byłby zbyt piękne. Niestety trzeba wymienić moduł.
Dlatego miałem takie "gdybania" bo ja modułu nie wymieniałem i AA zasuwa że hej!
Ale pewnie masz rację , nie po to aktualizowali ludziskom soft od ok. roku (by dyskretnie przy okazji go zablokować) , aby teraz znów dać możliwość używania AA bez udziału Aso
Ale pewnie masz rację , nie po to aktualizowali ludziskom soft od ok. roku (by dyskretnie przy okazji go zablokować) , aby teraz znów dać możliwość używania AA bez udziału Aso
Wykluwa się aktualizacja AA 
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 5-release/
https://www.androidpolice.com/2019/01/0 ... -download/
https://www.apkmirror.com/apk/google-in ... 5-release/
https://www.androidpolice.com/2019/01/0 ... -download/
Hej,
Też postanowiłem się trochę pobawić. AIO funkcje działają (e.g. "No more disclimer" ) ale koniec końców AA nie działa.
MZD: 59.00.443 EU
Tel: Huawei Mate 20 Pro, USB Debugowanie ON, Android 9.
AIO: 2.8.3
AA: 3.9.5850
Podłączam tel. przez kabel USB i nic... nic się nie dzieje. Czy coś jeszcze muszę ustawiać? Rozumiem, że po instalacji AIO pendrive można wyjąć z gniazda?
Ten sam telefon podłączyłem do Forda Focusa i AA od razu go wykrył i wszystko zadziałało "od strzała"
AIO:
Też postanowiłem się trochę pobawić. AIO funkcje działają (e.g. "No more disclimer" ) ale koniec końców AA nie działa.
MZD: 59.00.443 EU
Tel: Huawei Mate 20 Pro, USB Debugowanie ON, Android 9.
AIO: 2.8.3
AA: 3.9.5850
Podłączam tel. przez kabel USB i nic... nic się nie dzieje. Czy coś jeszcze muszę ustawiać? Rozumiem, że po instalacji AIO pendrive można wyjąć z gniazda?
Ten sam telefon podłączyłem do Forda Focusa i AA od razu go wykrył i wszystko zadziałało "od strzała"
AIO:
Rubik napisał(a):Od kilku dni nieoficjalna apk. AA zaczęła współpracować z moją mazdą. Stało się tak po wrześniowej aktualizacji telefonu z android 8.0 Trochę dłużej startuje , ale działa.
Mam nadzieję, że już tak zostanie
Pięknie wszystko pracowało , aż się...
Zbiegło się z grudniową aktualizacją androida 8.0 w telefonie. ...czy to przyczyna , nie wiem , ale system mazdy wogóle nie widzi aa po podłączeniu kabla usb.
Masakra
Wszystko wgrane najnowsze
Myślę, że to wina telefonu (Galaxy s7 EDGE z androidem 8.0 )
Kabel sprawdzony
Gniazda usb chyba też OK widzą pendraiva , ładują telefon , ale plików z telefonu na wyświetlacz już nie przesyłają.
Właśnie a w opcjach programisty w konfiguracji usb zaznaczony wariant MTP
No chyba że w samym telefonie coś przestawione jest ?
Ręce opadają
Myślę, że to wina telefonu (Galaxy s7 EDGE z androidem 8.0 )
Kabel sprawdzony
Gniazda usb chyba też OK widzą pendraiva , ładują telefon , ale plików z telefonu na wyświetlacz już nie przesyłają.
Właśnie a w opcjach programisty w konfiguracji usb zaznaczony wariant MTP
No chyba że w samym telefonie coś przestawione jest ?
Ręce opadają
Sprawdzone. Wgrałem najnowsze aktualizacje (własnie z grudnia). AA też z 16 stycznia br. (arm64-v8a).
Wszystko śmiga od strzała.
Sprawdź czy na pewno masz włączony tryb programisty + opcje USB debugging
Wszystko śmiga od strzała.
Sprawdź czy na pewno masz włączony tryb programisty + opcje USB debugging