Mazda3 lll 2014 problem z sygnałem radiowym
Strona 1 z 1
Witam jak w tytule mam problem z odbiorem sygnału radiowego. Ponad 1.5 roku temu miałem spotkanie z sarną dlatego auto trafiło do serwisu mazdy we Wrocławiu. Po kilku tygodniach sygnał radiowy zaczął się pogarszać. Stacje o słabszym sygnale zaczęły się "jąkać" a te o mocniejszym sygnale potrafiły gubić stereo. Obecnie te o słabszym sygnale nie daje się słuchać a te mocniejsze już tylko odbierają w mono. Zastanawiam się czy w salonie podczas naprawy panowie zbyt słabo podpięli kabel antenowy i teraz się wypiął s może to coś z samą anteną na dachu. Z zewnątrz nie widać żeby była jakaś uszczelka pod tą płetwą rekina i może woda dostała się do środka i uszkodziła elektronikę o ile jakaś tam jest. Aby ją zdemontować trzeba chyba odpiąć podsufitkę nie wiem dokładnie bo klejona raczej nie jest. W pewnym momencie radio tak już słabo grało że przełączyłem się na płytę CD i co ciekawe na drugi dzień ponownie włączyłem radio i stereo wróciło. Te o słabszym sygnale nadal są kiepskie a dawniej było znacznie lepiej. Zastanawiam się czy problem nie jest po stronie oprogramowania stacji multimedialnej bo jeszcze jej nie aktualizowałem. A tak naprawdę co daje ta aktualizacja bo jeśli to zmiana wyglądu czy czcionki to nie ma sensu. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
- Od: 29 cze 2020, 18:32
- Auto: mazda 3 BM benzyna 2.0 214R. HB
Tuner radia z tego co wiem jest nad nogami pasażera po prawej stronie obok schowka, tam sprawdź kabelki. Jeśli chodzi o aktualizację MZD to nie zauważyłem by miała wpływ na radio.
Tu masz opis poprzednich aktualizacji :
https://github.com/drone540/mazda-firmware-changelogs
a reszta w PDFie
Pozdrawiam
Tu masz opis poprzednich aktualizacji :
https://github.com/drone540/mazda-firmware-changelogs
a reszta w PDFie
Pozdrawiam
- Załączniki
-
CHANGELOGs for 6th Generation CONNECT.pdf
- (215.02 KiB) Pobrane 4 razy
Sprawdź czy antena sie nie rusza. Jeśli tak to odepnij podsufitkę przy klapie i dokręć śrubę. Miałem tak samo.
Strona 1 z 1